Πώς θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός, αν δεν ξυπνήσουν οι «4»;

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Πώς θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός, αν δεν ξυπνήσουν οι «4»;

Πώς θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός, αν δεν ξυπνήσουν οι «4»;
Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την πραγματικότητα του Ολυμπιακού εδώ και κάμποσα παιχνίδια του.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Τι βλέπω εγώ αυτή την στιγμή το πιο σημαντικό στον Ολυμπιακό ενόψει της τελευταίας τετράδας των αγώνων του πριν τις γιορτές (αύριο με Άρη μέσα, την Τετάρτη στο Περιστέρι, την Κυριακή με Λαμία μέσα και την Τετάρτη με Λεβαδειακό μέσα), που θα κρίνουν το πώς θα εξελιχθεί η μάχη της κορυφής μέχρι τα Χριστούγεννα και αν θα προχωρήσει στο Κύπελλο;

Ένα πράγμα: να βρει πάλι ο Ολυμπιακός γκολ («κανονικά» κι ασίστ) από τους τέσσερις βασικούς του σκόρερ, που και οι τρεις είναι «απόντες» από τα τελευταία παιχνίδια του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ακριβώς την υπόθεση γκολ. Και με απενεργοποιημένους τους τέσσερις κύριους σκόρερ του, πάλι καλά που δεν έχει υποστεί χειρότερα η ομάδα τον τελευταίο καιρό κι έχει «μόνο» τις ήττες στο Βέλγιο (0-1) και στη Λιβαδειά (2-3), έχοντας σώσει τα τρίποντα με τον Βόλο (2-1) και τον ΟΦΗ (3-1). Διότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν ήταν πολύ μακριά από το στραβοπάτημα (0-0 με τον Βόλο ως το 85’ η, αν θέλετε 1-1 έως το 91’ και 1-1 στο ημίχρονο με τον ΟΦΗ), την στιγμή που η ΑΕΚ έστω οριακά έπαιρνε τις νίκες με ΠΑΣ και ΠΑΟ.

  

Ας ρίξουμε, όμως, μία ματιά σε αυτά τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού: με την Άντβερπ δεν σκόραρε καν, με τον ΟΦΗ καθάρισε ο στόπερ Σισέ με δύο γκολ (κι ένα έβαλε κι ο Λόπες), στη Λιβαδειά σκόραραν πάλι στόπερ (Σεμέδο) και Λόπες και με τον Βόλο έδωσαν τη νίκη από ένα πέναλτι κι ένα φάουλ ο Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά. Να πάμε ένα βήμα παραπάνω; Ποιοι δημιούργησαν αυτά τα γκολ; Στην Κρήτη τα δύο ο αμυντικός μέσος Εμβιλά (ενώ το άλλο ήταν ριμπάουντ από διώξιμο αμυντικού), με το Βόλο κέρδισε τα δύο στημένα ο αριστερός μπακ Ρέαμπτσιουκ και στη Λιβαδειά τα δύο γκολ πέρασαν από τα πόδια μίας ρεζέρβας, του Βρουσάι.

Πού είναι οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο, αλλά και οι Μασούρας κι Αγκιμπού; Αυτοί είναι που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ στη φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα κι Ευρώπη: 10 ο Αραμπί (τα τέσσερα με πέναλτι), έξι ο Τικίνιο, έξι ο Μασούρας και πέντε ο Αγκιμπού. Μετά από αυτούς υπάρχει ο…Σισέ (τέσσερα γκολ)!

Ο Αραμπί λοιπόν είχε λάμψει στο ΟΑΚΑ με τα δύο γκολ επί της ΑΕΚ, αλλά έκτοτε έχει σκοράρει μόνο με πέναλτι κατά του Βόλου.

Ο Τικίνιο στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του έχει ένα γκολ, εκείνο στο 90’ με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Μασούρας μετά το γκολ του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1), έχει μόλις ένα γκολ (κι αυτό από κόντρα, στο 1-0 με τον Ιωνικό) κι αυτός στα οκτώ τελευταία του παιχνίδια.

Ο δε Αγκιμπού επίσης μετά το γκολ του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1), έχει κι αυτός μόλις ένα γκολ (στο άλλο ντέρμπι με την ΑΕΚ) σε οκτώ παιχνίδια.

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος; Στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους ο Τικίνιο, ο Μασούρας κι ο Αγκιμπού έχουν πετύχει μόνο από ένα γκολ ο καθένας…Κι ο Αραμπί στα τέσσερα τελευταία του έχει ένα κι αυτό πέναλτι…

Ελ Αραμπί

Θέλετε να πάμε πιο πέρα; Τι έχουν κάνει δημιουργικά σε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα; Μηδέν οι τρεις και μία ασίστ ο Αγκιμπού πριν οκτώ παιχνίδια, σε εκείνο με τον ΠΑΟΚ.

Να’ ναι καλά οι παίκτες που έρχονται από πίσω και φτιάχνουν τα γκολ: ο Εμβιλά (δημιουργός και του νικητήριου γκολ του Αραμπί στα Γιάννινα), ο Ρέαμπτσιουκ (ο Μολδαβός έχει και την ασίστ στο γκολ με την Φενέρ, αλλά κι εκείνη στο ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ), ο Λαλά με την ασίστ στον Αραμπί στο ΟΑΚΑ…Και κουτσά στραβά δίνουν κάποιες βοήθειες οι άλλοι εξτρέμ; ο Ροντρίγκες με τον Ονιεκουρού έχουν από μία ασίστ (για τα γκολ αντίστοιχα του Αραμπί με την Άιντραχτ και του Μασούρα με τον Ιωνικό) κι ο Λόπες δύο γκολ και μία ασίστ.

Καταλαβαίνει ο καθένας πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός υπό τέτοιες συνθήκες. Όταν ο βασικός φορ (Αραμπί), ο αναπληρωματικός φορ (Τικίνιο) που όμως μοιράζεται τα παιχνίδια με τον βασικό φορ (έχουν από 12 ως βασικοί ο καθένας), ο βασικότερος εξτρέμ (Μασούρας) κι ο βασικότερος επιθετικός χαφ (Αγκιμπού), είναι σα να έχουν κατεβάσει τους διακόπτες εδώ και κάποιο διάστημα, επειδή καθάρισαν κάποια ντέρμπι (ο Αραμπί με την ΑΕΚ κι οι Μασούρας-Αγκιμπού με τον ΠΑΟΚ) η, σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια (ο Τικίνιο με τη Φενέρμπαχτσε)…

Πρέπει αυτοί οι τέσσερις παίκτες να ξυπνήσουν. Ειδικά οι τρεις πιο έμπειροι, καθότι στον νεαρότερο της ομάδας, τον Αγκιμπού, έχει πέσει μεγάλο φορτίο κι εσχάτως ρέταρε-αν και την Πέμπτη τον είδα λίγο να ανεβαίνει (είχε τρία καλά κλεψίματα και τρεις καλές πάσες στο ημίχρονο που έπαιξε).

Ο Αραμπί στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΟΦΗ και Άντβερπ είχε ουσιαστικά μηδέν τελικές. Κι από αυτόν φέτος έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει ασίστ (μηδέν από την αρχή της σεζόν)…

Ο Τικίνιο έχει κι αυτός μηδέν ασίστ από την αρχή της σεζόν. Κι ένα γκολ στις 14 τελευταίες τελικές του…

Ο Μασούρας έχει ως τελευταία ασίστ μία στα Γιάννινα, πριν σχεδόν δύο μήνες…

Κι ο Αγκιμπού τελευταία ασίστ μία με τον ΠΑΟΚ, πριν ενάμιση μήνα…

Κοιτάξτε, δεν υποτιμάω την προσφορά των τεσσάρων αυτών παιδιών. Άλλωστε, για να είναι οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ και να έχουν (ο Μασούρας τέσσερις κι ο Αγκιμπού δύο) και κάποιες ασίστ, εξυπακούεται ότι έχουν βοηθήσει την ομάδα. Αλλά η προσφορά δεν μπορεί να σταματάει σε μία ομάδα που έχει τους πιο υψηλούς στόχους. Ντεφορμαρίσματα θα υπάρξουν σε μία σεζόν, αλλά εδώ τα βλέπουμε όλα…μαζεμένα!

Ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού τώρα που μοιάζει να είναι μία δύσκολη περίοδος για την ομάδα, πρέπει να κάνει μία παραπάνω προσπάθεια. Αυτό που είδαμε στο Βέλγιο, ξεπέρασε κάποια ανεκτά όρια. Θυμάμαι ακόμη κάποια στιγμή τον Ρέαμπτσιουκ να…γλιστράει μέσα στην περιοχή και να αφήνει έτσι αμαρκάριστο τον αντίπαλο του να σουτάρει από θέση για γκολ, με τον Βατσλίκ να σώζει. Τι είναι αυτά; Η, τα…τακουνάκια των Μαντί και Αραμπί στην περιοχή της Άντβερπ-έτσι θα έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός, από τακουνάκια; Μπήκε ο Βρουσάι και τον έβλεπες να…μπερδεύεται έξω από την περιοχή του Βατσλίκ…

Ήταν γκολ αυτό που έφαγε ο Ολυμπιακός; Να σου κάνει ο αντίπαλος αντεπίθεση στο 6ο λεπτό; Σοβαρά τώρα; Με τον Λαλά στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης να…ατενίζει το πουθενά, αντί να πάει να πιέσει για να αποτρέψει την πρώτη πάσα που έφερε την κόντρα επίθεση; Και τους τέσσερις αμυνόμενους (Σωκράτη, Σισέ, Όλεγκ κι Εμβιλά) να μην μπορούν να κάνουν μία καλή άμυνα απέναντι στους τρεις επιτιθέμενους; Ούτε οφσάιντ να μην παίζουν σωστά (όχι μόνο ο Όλεγκ, αλλά κι ο Σισέ κάλυπταν τον σκόρερ), ούτε να βγαίνουν πάνω στον παίκτη που έκανε την ασίστ. Και στο τέλος να το…σιγουρεύει το γκολ ο Σισέ, βάζοντας το κεφάλι του εκεί που δεν έπρεπε.

Ό,τι και να τους είπε ο προπονητής, και λίγα τους είπε…

Άσχετο: Δεν είναι και λίγα τα έσοδα του Ολυμπιακού από τη φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια. Περίπου 12,5-13 εκ. Ευρώ θα είναι τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ, ακόμη κι αν η παρουσία του δεν έχει συνέχεια και μετά τον Φλεβάρη. Κι αν προκρίνονταν έστω με την Λούντογκορετς (κι ας μην περνούσε μετά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάλμε), θα είχε άλλα 5 εκ. Ευρώ στο ταμείο.

Παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση πόσο μεγάλη γκέλα ήταν ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας-η Λούντογκορετς και έμεινε έξω στα πλέι οφς από τη Μάλμε και στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε τελευταία με δύο βαθμούς, με αντιπάλους Μίντιλαντ, Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate