Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφερε την περίφημη «μέθοδο Κορδόν» στην Ελλάδα!

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφερε την περίφημη «μέθοδο Κορδόν» στην Ελλάδα!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφερε την περίφημη «μέθοδο Κορδόν» στην Ελλάδα!
Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta την κίνηση Κορδόν από πλευράς Ολυμπιακού και τις προεκτάσεις της.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο ισπανικός Τύπος χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να περιγράψει τη δουλειά του: η μέθοδος Κορδόν!

Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρανθρώπους στο ισπανικό κι όχι μόνο ποδόσφαιρο. Επί 22 ολόκληρα χρόνια στην πρώτη σειρά ο Αντόνιο Κορδόν: 16 χρόνια στη Βιγιαρεάλ, ένα στη Μονακό, δύο σε μία τετράδα (!) ομάδων και τρία στην Μπέτις της Σεβίλλης. Έχοντας στα χέρια του μπάτζετ τρομακτικά μικρότερο από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, αλλά κι από τη Σεβίλλη κι από άλλα σημαντικά κλαμπ, μπόρεσε κι έκανε τη διαφορά.

Ο Κορδόν βοήθησε αφενός μεν τη Βιγιαρεάλ να σταθεροποιηθεί στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, μέχρι και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (!) από τη Ρεάλ το 2008, αφετέρου δε την Μπέτις να γίνει ομάδα της πρώτης πεντάδας κι εξάδας της Πριμέρα. Με τη Βιγιαρεάλ να φτάνει σε τρεις ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ! Και την Μπέτις να στέκεται αξιοπρεπέστατα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Και τι να πούμε για την επιτυχία του στη Γαλλία, όπου στη μία σεζόν του στη Μονακό, την ώθησε στο να πάρει το πρωτάθλημα κόντρα στην πάμπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν.

Με τέτοιο βιογραφικό είναι πραγματικά να απορεί κανείς πώς ένας τέτοιος ποδοσφαιράνθρωπος ήρθε σε αυτή την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Είναι δε προφανές ότι έπαιξαν ρόλο η πρόκληση που είχε ο Κορδόν να φτιάξει ένα Ολυμπιακό δυνατό μετά τη φετινή κακή σεζόν του, το οικονομικό καθότι ο Μαρινάκης του πρόσφερε γη και ύδωρ και η Νότιγχαμ διότι όταν είσαι στον Ολυμπιακό, είσαι και με το άλλο πόδι στη Φόρεστ, άρα στην Πρέμιερ Λιγκ, το πλουσιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ο Μαρινάκης όχι καιρό αφότου είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό είχε φέρει στο παρελθόν κι ένα ακόμη σημαντικό Ισπανό τεχνικό διευθυντή, τον Εντουάρντο Μαθία, αλλά για κάποιο λόγο δεν είχε ταιριάξει στο σύλλογο και δεν έμεινε καν έξι μήνες! Τώρα, ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να μην ταιριάξει με τον Κορδόν. Έχει ως μοναδική επιλογή να τον στηρίξει. Διαφορετικά, η φθορά που είχε αρχίσει από πέρυσι στον Ολυμπιακό και που κορυφώθηκε φέτος, του χρόνου θα γίνει μαυρίλα.

marinakis

Ακριβώς, άλλωστε, για να αποφύγει τα χειρότερα τον έφερε ο Μαρινάκης και του έδωσε από σήμερα τα κλειδιά του Ολυμπιακού, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς δεν το συνηθίζει. Η παρουσία του Κορδόν είναι μία ευκαιρία για το κλαμπ να οργανωθεί ακόμη καλύτερα και να φτάσει πραγματικά στα υψηλά ευρωπαϊκά στάνταρ. Θα χρειαστεί δουλειά απ΄ όλους, βοήθειες και βέβαια τύχη, αφού στο ποδόσφαιρο η επιτυχία έχει πάντα και τύχη.

«Η μέθοδος Κορδόν», όπως περιγράφει η «Marca» βασίζεται σε στοχευμένες κινήσεις κι επιλογές προπονητών και μεταγραφών μέσα από βαθιά γνώση της αγοράς, αλλά κι απόλυτη κατανόηση της ανάγκης για ανάδειξη ταλέντων. «Ο Κορδόν είναι μακριά από εγωϊσμούς, αφήνει πάντα να προβάλλεται η ομάδα και η φιλοσοφία του παραμένει ίδια παρότι κάθε κλαμπ έχει τις ιδιαιτερότητες του. Εμπλέκεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του συλλόγου. Μελετάει διεξοδικά τη δομή των προπονητικών κέντρων με στόχο να αξιοποιηθεί στο έπακρο η Ακαδημία. Και πάντοτε δουλεύει χέρι χέρι με την οικονομική δυνατότητα που του παρέχει η διοίκηση, κάτι σημαντικό σε αυτά τα χρόνια που το financial fair play είναι τόσο στενό. Όπου πάει, αφήνει έργο και μοντέλο και όπου πάει τα καταφέρνει».

Και συγνώμη που θα το θέσω έτσι, αν καταφέρει ο Ολυμπιακός και γίνει η πρώτη ομάδα στην οποία δεν θα τα καταφέρει ο Κορδόν, θα είναι άξιος της τύχης του! ο Μαρινάκης ξεκινάει κάτι πολύ σπουδαίο. Πρέπει να το συνεχίσει και να μην αφήσει κανέναν και τίποτα να σταματήσει αυτό το έργο.

Άσχετο: Θα ήταν ιδανικό να αποτελούσε ο Μαρθελίνιο την πρώτη κίνηση του Κορδόν στον Ολυμπιακό. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Πρόκειται για τον ίδιο προπονητή που είπε τρεις φορές «όχι» στον Ολυμπιακό μέσα στους προηγούμενους εννιά μήνες. Και που περιμένει κάποια μεγάλη ευκαιρία στην Ισπανία.

 

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate