Αν δεν ήταν η Πάρμα, ο Μπουφόν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Αν δεν ήταν η Πάρμα, ο Μπουφόν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό!

Αν δεν ήταν η Πάρμα, ο Μπουφόν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό!

Όταν τον Ιούνιο του 2021 αποφάσιζε να αρνηθεί τις προτάσεις που είχε στα χέρια του για λογαριασμό της ομάδας η οποία και τον ανέδειξε, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ξαφνιαστεί. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως, αισθάνθηκε πως είχε έρθει η ώρα να κλείσει ένας κύκλος.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Το Gazzetta ταξίδεψε στην Πάρμα και πέραν της συνέντευξης με τον Έλληνα αριστερό μπακ της ομάδας, Βασίλη Ζαγαρίτη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με αρκετούς ανθρώπους από το περιβάλλον του Ιταλού τερματοφύλακα που αποτελεί και «σημαία» για τον σύλλογο. Έτσι, μπορέσαμε να συλλέξουμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για έναν από τους πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές που πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες από τα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου. Στοιχεία που αφορούν τόσο την καθημερινότητά του, όσο και τον χαρακτήρα του.

Επίσης, μας μεταφέρθηκαν αποσπάσματα ομιλιών του προς τους συμπαίκτες του σε διάφορες περιστάσεις που αποτελούν ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα της προσωπικότητας που διαθέτει αλλά και του ρόλου που έχει αναλάβει από την ημέρα που επέστρεψε στην Πάρμα. Και φυσικά, των όσων έγιναν το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό!

Το σπίτι στο κέντρο της Πάρμα, η κατάθλιψη και… το αχτένιστο μαλλί

Σήμερα, κατοικεί στο κέντρο της μικρής ιταλικής πόλης. Δεν έχει επιλέξει κάποια βίλα στα προάστια, όπως, ενδεχομένως, θα έκανε κάποιος άλλος στη θέση του, μετά από μία τόσο σημαντική καριέρα αλλά και με δεδομένη οικονομική άνεση. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει και πως έχει εύκολη πρόσβαση στα καφέ ή στα εστιατόρια που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Πάρμα.

Κάθε άλλο. Όταν βγαίνει από το σπίτι του δεν μπορεί να διανύσει παρά λίγα μέτρα πριν μικροί αλλά και μεγάλοι ποδοσφαιρόφιλοι τον σταματήσουν για μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Θα μπορούσε, μάλιστα, κανείς να πει πως αυτό αποτελεί και μία συνηθισμένη, για εκείνον, κατάσταση.

Ο λόγος είναι πως σε κάθε πόλη της Ιταλίας που ταξιδεύει η αποστολή της ομάδας του για αγώνα της Serie B, ο Μπουφόν αποτελεί πόλο έλξης. Έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο καταλύει η Πάρμα, συρρέει πλήθος κόσμου γιατί εκτός των όσων πέτυχε με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε, ο έμπειρος τερματοφύλακας έγραψε τη δική του ιστορία και με το εθνόσημο.

Περιγράφεται ως ένας πολύ καλός, ευγενικός και απλός άνθρωπος. Μπορεί όλοι εμείς που τον παρακολουθούμε από την τηλεόραση ή από την εξέδρα να βλέπουμε τη φιγούρα ενός θρύλου, όμως εκείνοι που τον ζουν καθημερινά στο προπονητικό κέντρο, στα αποδυτήρια ή στο γήπεδο, διαπιστώνουν πως δεν διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους ποδοσφαιριστές της Πάρμα. Προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους συμπαίκτες του, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κάποιον πιο νέο ή πιο έμπειρο.

Δεν είναι ο άνθρωπος που φροντίζει ιδιαίτερα τον εαυτό του. Δεν ντύνεται με ιδιαίτερο τρόπο, δεν είναι αυτός που θα προσέξει τόσο το να χτενίσει τα μαλλιά του πριν πάει στην προπόνηση. Μοιάζει, όπως ξυπνάει, να… ρίχνει κάτι πάνω του και να ξεκινάει για το προπονητικό κέντρο. Πρόκειται για κάτι που ξαφνιάζει αρκετό κόσμο αφού οι ποδοσφαιριστές εκτός των άλλων επιδιώκουν να συντηρούν και ένα αρκετά instagramiko προφίλ!

Ακόμα, δεν διστάζει να μιλάει για την μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. Παραδέχεται, μεταξύ άλλων, πως ενώ έμοιαζε να τα έχει όλα μιας και έβγαζε τόσα χρήματα, είχε την κοπέλα του δίπλα του και απολάμβανε τον θαυμασμό από όλους, γυρνούσε στο σπίτι και δεν ήταν ευχαριστημένος. Εξηγεί πως αυτό ήταν το στάδιο της αναγνώρισης του προβλήματος. Με τον τρόπο αυτόν, πιθανότατα, επιθυμεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Όσο τα ξέρω εγώ, τα ξέρουν και οι υπόλοιποι»!

Είναι κοινώς αποδεκτό πως οι ομάδες ξεκινούν από τον κόσμο τους. Ακόμα κι αν σήμερα η Πάρμα δεν διάγει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος, οι φίλοι της είναι εκεί για να θυμίζουν στους νυν ποδοσφαιριστές πως αυτός ο σύλλογος έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ιταλικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έτσι, μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα μερίδα οπαδών πήγαν στο προπονητικό κέντρο για να διαμαρτυρηθούν στους παίκτες για την εμφάνισή τους.

«Δεν παίζετε για τη φανέλα».

«Σκεφτείτε σε ποια ομάδα βρίσκεστε».

Ήταν κάποιες από τις ατάκες που αρχικά ακούστηκαν, για να ακολουθήσει η εξής:

«Θα σας τα πει και ο Μπουφόν, τα ξέρει καλύτερα».

Τότε, ο έμπειρος τερματοφύλακας πήρε τον λόγο και θέλοντας αρχικά να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του αλλά και την ίδια στιγμή να δικαιολογήσει τον ρόλο που έχει να λάβει, ανέφερε ότι:

«Όσο τα ξέρω εγώ, τα ξέρουν και οι υπόλοιποι. Για αυτόν τον λόγο βρίσκομαι εδώ, για να τους θυμίζω κάθε μέρα τι σημαίνει Πάρμα».

Και είναι αλήθεια, αφού όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε πολλές φορές ο Ιταλός χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες φράσεις με εκείνες που βγαίνουν από τα χείλη των φίλων της Πάρμα. Μία τρανή απόδειξη του πόσο καλά γνωρίζει τον οργανισμό της ομάδας.

Ασφαλώς και ο Μπουφόν δεν βγαίνει μπροστά μονάχα στα δύσκολα. Είναι εκεί και όταν η ομάδα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να δώσει τα εύσημα στους συμπαίκτες του και να τους ενθαρρύνει ενόψει της συνέχειας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι ατάκες του μετά την πρόσφατη εκτός έδρας αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στην Ίντερ. Τότε που μπορεί η Πάρμα να αποκλείστηκε, όμως, αυτό έγινε στο επιπλέον μισάωρο της παράτασης, μετά από μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα.

Τότε ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας σε μίτινγκ με τους συμπαίκτες του ότι «δεν θέλω να μιλήσω για πέρσι. Φέτος ξέρω καλά ποιο είναι το επίπεδο, έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βασιστούμε στο πλάνο μας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε».

Υπάρχει και ένα μήνυμα που ο Μπουφόν φροντίζει συχνά – πυκνά να περνάει προς την υπόλοιπη ομάδα. Τους αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν χρειάζεται ποτέ να βλέπουμε τι θα συμβεί μετά από 5-6 παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να κοιτάμε το 90λεπτο που παίζουμε εκείνη την στιγμή. Αν κερδίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε βάλει. Αν κοιτάμε τι θα κάνουμε μετά από 7-8 αγώνες, είναι αδύνατο να πετύχουμε τον στόχο».

Μία «ανάσα» από τον Ολυμπιακό!

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική αν το καλοκαίρι του 2021 η Πάρμα δεν είχε προσεγγίσει τον Μπουφόν και δεν είχε κάνει την προσπάθειά της προκειμένου ο Ιταλός να επιστρέψει εκεί από όπου, για εκείνον, όλα ξεκίνησαν.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, το πιθανότερο είναι αν δεν υπήρχε η πρόταση της Πάρμα, ο Μπουφόν να είχε έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Πληροφορίες του Gazzetta από το στενό του περιβάλλον αναφέρουν πως η προοπτική των ερυθρόλευκων δεν άφηνε διόλου ασυγκίνητο τον Ιταλό ποδοσφαιριστή που έφτασε πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες. Το όνομά του, άλλωστε, είχε παίξει το καλοκαίρι στο μεταγραφικό ρεπορτάζ.

Ο λόγος που κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εντάξει στο δυναμικό του έναν θρύλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ήταν η πρόταση της ομάδας στην οποία ο Μπουφόν έκανε τα πρώτα του βήματα πριν ακολουθήσει μία σπουδαία καριέρα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστικό ρόλο στο να δει με καλό μάτι την πρόταση των «ερυθρόλευκων» έπαιξε και το γεγονός πως ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει πολύ καλή άποψη για την χώρα μας.

Τι και αν πλέον βαδίζει στο 45ο έτος της ηλικίας του. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Πάρμα έως και το καλοκαίρι του 2024, έχοντας, μάλιστα, δηλώσει ότι επιθυμεί να αγωνίζεται μέχρι τα… 55. Μακάρι, θα προσθέσουμε εμείς! Η παρουσία του και μόνο κοσμεί τα ευρωπαϊκά γήπεδα και η προσωπικότητα του αποτελεί οδηγό για κάθε νέο παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate