
Τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό αποτέλεσαν γερό μάθημα. Ο Βάσκος είδε το πρόβλημα. Φαίνεται ότι κατάλαβε το εξής. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις ομάδες που παίζουν κλειστά, χωρίς εξτρέμ. Γι’ αυτό θα υπάρξουν αλλαγές. Ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Ζοέλ Ρόκα αναμένεται να πάρουν ακόμη περισσότερο χρόνο. Θα ξεκινάνε και από την αρχή των αγώνων. Παράλληλα, υπάρχει και ο Λίον Μπέιλι. Εφόσον επιβεβαιώσει όσα δείχνει στο Ρέντη και είναι 100% έτοιμος, θα πάρει ευκαιρίες. Θα έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Βάσκου για να ανοίγουν οι κλειστές άμυνες.
Ο Αλγκουαθίλ δεν είναι δογματικός. Στα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα υπάρχει προσαρμογή. Το ίδιο ίσως γίνει και σε κάποιες απαιτητικές αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ιμανόλ είναι πιθανό να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πάει σε μία κάπως πιο αμυντική προσέγγιση. Αυτό αφορά τα μέτρα στα οποία θα παίζει η άμυνα. Θα περιμένει στη μεσαία γραμμή. Θα πηγαίνει περισσότερο σε mid block. Το ίδιο ισχύει και για την πίεση. Το παιχνίδι με τη Γιαγκελόνια αποτελεί τον οδηγό. Το λελογισμένο πρέσινγκ σε εκείνο το ματς είναι ένα καλό παράδειγμα για αυτό που έχει στο μυαλό του.
Στο διάστημα της διακοπής ο προπονητής δοκίμασε αρκετά πράγματα. Προσπάθησε να δει λύσεις και σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις των παικτών. Έτσι, δεν πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη μια σημαντική αλλαγή. Να δούμε τον Κώστα Φορτούνη να επιστρέφει στην κανονική του θέση. Να πάρει ξανά παιχνίδια ως κλασικό «10άρι». Θα κινείται ανάμεσα σε δύο κανονικούς εξτρέμ. Και θα παίζει ακριβώς πίσω από τον σέντερ φορ.
Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ «αποκάλυψε» στο Ρέντη και κάποιες άλλες σκέψεις του. Πράγματα σχετικά με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Και δη για τον λόγο που αποκτήθηκε ο Μάριους Μουαντιλμαντζί. Ο Βάσκος είχε όλο αυτό το διάστημα τον στράικερ από το Τσαντ υπό τις οδηγίες του. Έχει πλέον κατασταλάξει. Θεωρεί πως είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το γκολ που τόσο λείπει από τον Ολυμπιακό. Πιστεύει ότι θα δώσει σημαντικές λύσεις σε «δύσκολους» αγωνιστικούς χώρους. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον επέλεξε στη Λιβαδειά. Και για τον οποίο αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει δώσει σαφές προβάδισμα στον Αφρικανό.
🔴 Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com