Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα του Μανωλά

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα του Μανωλά

Να πούμε επίσης πως -όσο και αν ακούγεται παράξενο- ο Μανωλάς δεν έχει ήδη πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο παγκόσμιας κλάσης κεντρικούς αμυντικούς: τον πολύπειρο Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον εκρηκτικό Παπέ Αμπού Σισέ - ασχέτως αν ο δεύτερος θα λείψει για ένα διάστημα στο Κόπα Άφρικα. Από κοντά βέβαια και ο σταθερός Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος δύσκολα θα αποδεχτεί τον ρόλο του τέταρτου στην ιεραρχία. Η μάχη προβλέπεται σκληρή και χωρίς φαβορί.  Ο Κώστας Μανωλάς φέρει (λόγω του θείου του) ένα βαρύ ΑΕΚτζήδικο όνομα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι παιδί του Ολυμπιακού. Εκεί ανδρώθηκε, εκεί έκανε τις πρώτες μεγάλες εμφανίσεις του, εκεί χρίστηκε διεθνής. Βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ο κόσμος τον αγαπάει, το ταλέντο του περισσεύει. Διαθέτει όλα τα φόντα για να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Θα πρέπει, όμως, και ο ίδιος να παλέψει πολύ για αυτό.

Η περίπτωση του Μανωλά θυμίζει έντονα εκείνη των Κέβιν Μιραλάς και Γιάγια Τουρέ.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τον αγώνα σαν μια διαδικαστική αγγαρεία (είναι προφανής η έλλειψη κινήτρου, μια και το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά κριθεί) και πέταξαν στα σκουπίδια δύο βαθμούς απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας. Από την άλλη τα ηρωικά «δεύτερα» του συμπαθούς Λευτέρη Βελέντζα, αν και στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις αποκρούσεις του βετεράνου Βέρχουλστ, κατέκτησαν δίκαια και σχετικά άκοπα το πολύτιμο «Χ».

Υπήρξε όμως ένα μεγάλο highlight στο ματς της Ριζούπολης: η επανεμφάνιση μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια με τη φανέλα των πρωταθλητών του Κώστα Μανωλά. Ο διεθνής αμυντικός μπήκε στο τέλος και το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν ένα χλιαρό σουτ στα… χασομέρια. Από αυτά τα ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, όμως, ξεκίνησε γι’ αυτόν ένα μεγάλο στοίχημα. Μια επιστροφή δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα. Η περίπτωσή του Μανωλά θυμίζει έντονα εκείνη δύο άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών που στην πρώτη τους θητεία προσέφεραν πολλά και λατρεύτηκαν στο λιμάνι πριν επιστρέψουν εκεί για μια δεύτερη φορά σαν μεσσίες. Το κακό είναι πως για τον Κέβιν Μιραλάς και τον Γιάγια Τουρέ η ιστορία επαναλήφθηκε ως φάρσα και έφυγαν νύχτα. Θα μπορέσει ο Κώστας να θυμίσει τον παιχταρά της περιόδου 2012-14 αλλά και εκείνον που διέπρεψε στα ιταλικά γήπεδα με τη φανέλα της Ρόμα και της Νάπολι; Στο χέρι του είναι.

Να πούμε επίσης πως -όσο και αν ακούγεται παράξενο- ο Μανωλάς δεν έχει ήδη πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο παγκόσμιας κλάσης κεντρικούς αμυντικούς: τον πολύπειρο Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον εκρηκτικό Παπέ Αμπού Σισέ - ασχέτως αν ο δεύτερος θα λείψει για ένα διάστημα στο Κόπα Άφρικα. Από κοντά βέβαια και ο σταθερός Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος δύσκολα θα αποδεχτεί τον ρόλο του τέταρτου στην ιεραρχία. Η μάχη προβλέπεται σκληρή και χωρίς φαβορί.

Ο Κώστας Μανωλάς φέρει (λόγω του θείου του) ένα βαρύ ΑΕΚτζήδικο όνομα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι παιδί του Ολυμπιακού. Εκεί ανδρώθηκε, εκεί έκανε τις πρώτες μεγάλες εμφανίσεις του, εκεί χρίστηκε διεθνής. Βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ο κόσμος τον αγαπάει, το ταλέντο του περισσεύει. Διαθέτει όλα τα φόντα για να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Θα πρέπει, όμως, και ο ίδιος να παλέψει πολύ για αυτό.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Ρίξε μια ματιά!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate