Πώς θα καλύψει ο Ολυμπιακός το κενό με τους 3 παίκτες πίσω από τον φορ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πώς θα καλύψει ο Ολυμπιακός το κενό με τους 3 παίκτες πίσω από τον φορ

Πώς θα καλύψει ο Ολυμπιακός το κενό με τους 3 παίκτες πίσω από τον φορ
Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις επιλογές του Ολυμπιακού για την επίθεση μετά την απουσία και του Ονιεκουρού.  Ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι το Κόπα Άφρικα θα ήταν μεγάλος πονοκέφαλος του Ολυμπιακού μέσα στο χειμώνα.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η απουσία για τουλάχιστον ένα μήνα μίας σειράς παικτών του είναι το βασικό, αλλά όχι το μοναδικό θέμα. Εξίσου σοβαρό είναι το πώς θα επιστρέψουν οι Αφρικάνοι διεθνείς στο Ρέντη, τόσο από πλευράς τραυματισμών, όσο κι από πλευράς ίωσης…

Ας μην προτρέχουμε, όμως, κι ας ασχοληθούμε με αυτό που ήδη έχουμε μπροστά μας, τις κλήσεις των Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες, στις οποίες από χθες το βράδυ προστίθεται και μία ακόμη! Του Ονιεκουρού, που προσκλήθηκε ξαφνικά από την Εθνική Νιγηρίας, ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί. Λόγω, όμως, τραυματισμών κάποιων κυνηγών δημιουργήθηκε κενό, το οποίο κρίθηκε σκόπιμο να καλυφθεί από τον άσο του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι ο πρωταθλητής Ελλάδας εν τέλει θα έχει πέντε απόντες λόγω Κόπα Άφρικα! Με το μεγαλύτερο κενό που φαίνεται να δημιουργείται στην ενδεκάδα του να είναι αυτό της τριάδας πίσω από τον σέντερ φορ, καθώς εκεί παίζουν οι Αγκιμπού, Ονιεκουρού, Ροντρίγκες, ενίοτε κι ο Κούντε. Όχι ότι δεν θα είναι τεράστια η έλλειψη του Σισέ στην άμυνα, όμως εκεί η απουσία θα είναι μία και υπάρχει, βεβαίως, κι η προσθήκη του Μανωλά.

Τι θα γίνει, όμως, με την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ; Πλέον οι λύσεις έγιναν συγκεκριμένες: έξι είναι για τρεις θέσεις, των δύο εξτρέμ και του μεσοεπιθετικού (10άρι). Υπάρχουν λοιπόν οι επιλογές του Μασούρα και του (βασικού εσχάτως) Λόπες κι εκείνες του Βαλμπουενά, του Βρουσάι, του Μαντί Καμαρά και του Λοβέρα, που γύρισε.

Κατ΄ αρχάς, αριθμητικά τουλάχιστον, δεν είναι λίγες, έξι παίκτες για τρεις θέσεις-ειδικά χωρίς τραυματισμούς και ιώσεις κλπ, μπορεί να αποδειχθούν αρκετοί για ένα μήνα.

Καμαρά

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να συνυπολογίσουμε ότι ο Μαντί μπορεί να χρειαστεί και για πίσω, για το κεντρικό δίδυμο στα χαφ, όπου εκεί υπάρχουν μόνο οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, με εναλλακτική τον Σουρλή.

Το καλό είναι ότι τόσο ο Βαλμπουενά, όσο και οι Μασούρας, Βρουσάι, Λοβέρα, αλλά κι ο Λόπες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και στα άκρα της επίθεσης, αλλά και σε ρόλο Νο 10.

Επιπλέον να θυμηθούμε ότι ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο-τρεις φορές και στα πλάγια της επίθεσης τον Ανδρούτσο, που κανονικά είναι επιθετικογενής παίκτης.

Κι ακόμη υπάρχει κι η εναλλακτική επιλογή να αλλάξει η ομάδα σύστημα, να παίξει 4-4-2, δηλαδή και με Αραμπί και με Τικίνιο στην επίθεση, οπότε θα χρειαστεί ένα παίκτη λιγότερο πίσω τους, οπότε άμα έχεις πέντε παίκτες για δύο θέσεις είσαι και πιο άνετος. Σε αυτή την περίπτωση, λογικά θα πρέπει να πάρει ο Μαρτίνς κι έναν κυνηγό από τη Β ομάδα (Βοίλη, Αλγκασίμ η, Πινακά), ώστε να έχει κάποιον πίσω από τους δύο βασικούς του.

Άλλη λύση; Να προωθηθεί κάποιο από τα παιδιά της Β ομάδας. Ο Κίτσος η, ο Λιάτσος για τα πλάγια της επίθεσης.

Τέλος, υφίσταται κι η επιλογή απόκτησης κάποιου παίκτη γι΄ αυτές τις θέσεις, ειδικά υπό τη μορφή του δανεισμού. Να σου κάνει δηλαδή τη δουλειά μέσα στο Γενάρη που θα λείπουν οι Αφρικάνοι διεθνείς, να τον δεις και γενικότερα μέσα στο καλοκαίρι και τότε να αποφασίσεις τι θα κάνεις, αν θα τον αγοράσεις-να διευκρινίσω, πάντως, ότι αυτή η τελευταία επιλογή είναι καθαρά θεωρητική, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια τέτοια πληροφορία. Άλλωστε, η πρόσκληση του Ονιεκουρού έγινε μόλις χθες βράδυ.

Όπως κι αν έχει, είναι ένα θέμα αυτό με την απουσία τριών-τεσσάρων επιθετικογενών παικτών (Αγκιμπού, Ονιεκουρού, Ροντρίγκες, Κούντε). Κι απομένει να δούμε πώς θα λυθεί.

Άσχετο: Από του Αη Γιαννιού και βλέπουμε τώρα…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate