Ολυμπιακός: Περί…Ελλήνων ο λόγος!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός: Περί…Ελλήνων ο λόγος!

Ολυμπιακός: Περί…Ελλήνων ο λόγος!
 Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τους Έλληνες του Ολυμπιακού, με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Πέντε πράγματα για τον κάθε Έλληνα παίκτη του Ολυμπιακού, σε σχέση κατ΄ αρχάς με τον αγώνα προχθές στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 ΣΙΓΟΥΡΑ ήταν οι δύο κινήσεις ουσίας μέσα στο πρώτο μόλις 10λεπτο (!), η σέντρα στον Τικίνιο και το δικό του γκολ, που έκαναν τη διαφορά για τον Μασούρα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Εγώ, όμως, θα σταθώ σε μία άλλη κίνηση του, εκεί που στο α΄ ημίχρονο επέστρεψε πολύ γρήγορα και έβγαλε μία απολύτως κρίσιμη άμυνα φτάνοντας μέχρι την γραμμή της μεγάλης περιοχής του Βατσλίκ.

Διότι ο εξτρέμ στο μοντέρνο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνεται και μπακ. Κι ήταν λίγα λεπτά νωρίτερα που ο Απόλλωνας είχε εισβάλλει πολύ απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον αριστερό του μπακ, που ανάμεσα σε Μασούρα, Ανδρούτσο και Κόντε είχε βρει μεγάλη τρύπα στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού και μπήκε σε μία φάση που δεν έγινε ευκαιρία επειδή η τελική του πάσα προς τον σέντερ φορ Ιωαννίδη δεν ήταν καλή, με συνέπεια ο Τσέχος γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Μασούρας λοιπόν βλέποντας τι είχε γίνει νωρίτερα στην μπούκα του αντίπαλου μπακ, φρόντισε και πήρε τα μέτρα του στην επόμενη φάση…

Το θέμα με τον διεθνή κυνηγό είναι ότι εύλογα έχει επηρεαστεί από την απουσία του για ένα και πλέον μήνα από τους αγώνες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη γεμάτη συμμετοχή στο παιχνίδι που θα ήθελε κι ο ίδιος. Ο Μαρτίνς τον άφησε 66 λεπτά για να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό, αλλά ήταν σαφές ότι όσο περνούσε η ώρα δεν βλέπαμε τον γνωστό Μασούρα. Θέλει κι αυτός τον χρόνο του μετά την θλάση βαριάς, όπως αποδείχθηκε, μορφής στο παιχνίδι με την Σλόβαν.

Κι αν δεν κάνω λάθος, σχεδόν τρία χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό ο Μασού, δεν είχε ποτέ τραυματιστεί! Τον ματιάσαμε τον άνθρωπο!

ΑΥΤΟ που εύκολα κάποιος μπορεί να παρατηρήσει αναφορικά με τον Μπουχαλάκη, είναι ότι συνεχώς βάζει στο παιχνίδι του πράγματα, κάτι που δείχνει τη διάθεση του να βελτιώνεται, να εξελίσσεται, κάτι αφάνταστα σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή.

Για παράδειγμα, εδώ και κάμποσο καιρό ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτελεί αρκετά φάουλ από την αριστερή πλευρά με μεγάλη επιτυχία! Ήταν κάτι που τόσα χρόνια δεν το έκανε και πραγματικά δεν υπήρχε λόγος, από την στιγμή που έχει καλό αριστερό πόδι. Οι μπαλιές του σε αυτές τις εκτελέσεις φάουλ είναι μία πραγματικά απειλή, γιατί βγάζει σέντρες ακριβείας και είναι απλά θέμα τύχης-ατυχίας δηλαδή που δεν έχει ακόμη μπει γκολ από ένα τέτοιο φάουλ. Απλά ας θυμηθούμε με την Άντβερπ μία ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Σισέ και με τον Απόλλωνα μία επίσης άστοχη κεφαλιά του Ονιεκούρου από καλή θέση.

Ο Μπούχα για περίπου 55-60 λεπτά έκανε πάλι καλή δουλειά στο προχθεσινό παιχνίδι, κυρίως δημιουργικά, αφού εκεί χρειάζονταν πιο πολύ. Να προσέξουμε ότι είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που βγάζει σε θέση βολής με τόση ευκολία τον Ονιεκούρου-στον οποίο είχε κάνει και την ασίστ, από έξυπνη εκτέλεση φάουλ στο ματς στην Σλοβακία, στο μοναδικό έως τώρα γκολ του Νιγηριανού. Δύο φορές στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα του πέρασε πάσες για μία καλή τελική, αλλά ο Ονιεκούρου δεν είχε και τις καλύτερες επιλογές.

Ο Μπουχαλάκης

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι μετά από τέσσερα σερί παιχνίδια μέσα σε 11 ημέρες με τον Ολυμπιακό, κι ενώ είχαν προηγηθεί άλλα τρία με την Εθνική μέσα σε οκτώ ημέρες, ο Μπουχαλάκης από κάποια στιγμή και μετά έβγαλε προχθές μεγάλη κόπωση και μετρήσαμε έτσι τρεις πάσες του πάνω σε αντίπαλο μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Κι έπρεπε στην τρίτη λάθος πάσα να βγάλει αντεπίθεση για ευκαιρία ο Απόλλωνας, για να αποφασίσει να τον αλλάξει ο Μαρτίνς.

Καταλαβαίνουμε την εμπιστοσύνη που νιώθει ο Πέδρο με τον Μπούχα στην ενδεκάδα, αλλά μερικές φορές δεν έχει νόημα να μένει στο παιχνίδι ένας παίκτης όταν απλά δεν μπορεί άλλο. Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι έτσι τον Μπούχα τον άλλαξε μόνο όταν είχε την ασφάλεια του 3-0…

ΠΕΡΙΜΕΝΑ περισσότερα από τον Ανδρούτσο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Όχι ότι ήταν κακός, όμως ήταν ένα παιχνίδι για να έδινε νομίζω περισσότερα, πολύ απλά γιατί το «έχει» αυτό το κομμάτι. Προφανώς έπαιξε ρόλο ότι είχε να παίξει βασικός από τις 10 Αυγούστου, από το ματς στη Λούντογκορετς, αλλά παίρνοντας λίγο χρόνο με τον Ατρόμητο και στη Λαμία, νόμιζα ότι θα ήταν πιο έτοιμος.

Γενικά, όμως, ήταν μία παρουσία ζωντανή κι ειδικά όσο περνούσε η ώρα και έβρισκε ρυθμό, ήταν και καλύτερος. Πέρασε αρκετές σέντρες (δύο από αυτές επικίνδυνες), βγήκε κάμποσες φορές μπροστά, σούταρε, μπούκαρε, άλλαξε παιχνίδι, ενώ κι ανασταλτικά τον είδαμε να κάνει ένα πολύ επιτυχημένο τάκλιν, να κόβει μία σέντρα, να παίρνει κεφαλιές, να έχει κοψίματα. Σα να μου φαίνεται, πάντως, να έχει ανάγκη από μία-δύο καλές εμφανίσεις, προκειμένου να ξαναπάρει τα πάνω του. κι από πλευράς ψυχολογίας. Δύο-τρεις φορές ήταν σαν να μπερδεύτηκε με την μπάλα στα πόδια, μία φορά κόπηκε βγαίνοντας στην επίθεση, κάποιες πάσες, κοντρόλ και σέντρες δεν ήταν καλές, όπως και κάποιες συνεργασίες, ενώ του πέρασαν δύο σέντρες.

Θεωρώ τέλος πάντων ότι ο Ανδρούτσος είναι για πολύ παραπάνω πράγματα από αυτά που είδαμε κι ότι με τον χρόνο θα τα βγάλει.

ΤΡΕΙΣ ακόμη Έλληνες παίκτες πέρασαν ως αλλαγή στο 75ο λεπτό.

Αβραάμ και Βρουσάι

Ο ΑΒΡΑΑΜ για άλλη μία φορά έδειξε ότι όσο είναι υγιής μπορεί να είναι μία πραγματικά καλή λύση ασφάλειας για την άμυνα, με την ικανότητα και την εμπειρία του.

Ο ΣΟΥΡΛΗΣ πρέπει να τιθασεύει καλύτερα τον ενθουσιασμό του. Π.χ. κάνοντας μία πολύ καλή κούρσα, δεν εχει νόημα αν στο τέλος τα χαλάει. Και στη φάση του γκολ του Απόλλωνα ναι μεν αιφνιδιάστηκε, αλλά ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο διώξιμο του στον αντίπαλο, που σούταρε (βρήκε η μπάλα τον Μπα, άλλαξε πορεία κλπ, κλπ). Είναι πάντως πολύ καλή η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι, ίσως και πραγματικά ζητούμενο κάποιες φορές στον Ολυμπιακό αυτής της εποχής. Είχε ένα εντυπωσιακό κόψιμο, μοίρασε καλά την μπάλα και γενικά έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο ΒΡΟΥΣΑΙ για άλλο ένα παιχνίδι απέδειξε ότι δικαιούται να παίζει περισσότερο, σε σχέση με άλλους εξτρέμ. Αποκορύφωμα ήταν το εντυπωσιακό του γκολ, αλλά και γρήγορες και καλές πάσες είχε και έμπαινε συνεχώς σε φάσεις. Αδικαιολόγητος, ωστόσο, που έχασε το γκολ στο 93’, όσο κι αν σούταρε υπό την πίεση αμυντικού. Από τέτοια θέση, έπρεπε να κάνει το γκολ. Και θυμάμαι ότι και στην Εθνική από παρόμοια θέση είχε χάσει γκολ, μάλιστα τότε χωρίς πίεση. Ο εξτρέμ πρωτίστως πρέπει να βάζει γκολ και να φτιάχνει γκολ. κι αυτό πρέπει να το εμπεδώσει ο Βρουσάι, που πάντως μοιάζει να αδικείται στο χρόνο συμμετοχής του.

Παρεμπιπτόντως, ο Τζολάκης από εκεί που ήταν βασικός στα τέσσερα πρώτα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, τώρα δεν είναι καν αλλαγή στο πρωτάθλημα, όπου προτιμάται ο Κρίστινσον. Ίσως ο Μαρτίνς να μοιράζει στους δύο αναπληρωματικούς γκολκίπερ κι ο Τζολάκης να είναι στον πάγκο στην Ευρώπη κι ο Κρίστινσον στην Ελλάδα.

Άσχετο: Κάποιες προσεγγίσεις από την Αλ Νασρ, μέσω μάνατζερ, είχαν γίνει προς την πλευρά του Μαρτίνς εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Προφανώς το θέμα βγήκε τώρα, που οι Άραβες έδιωξαν τον προπονητή τους. Όπως κι αν έχει, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στη διάθεση του Πέδρο, που θεωρεί ότι τη δουλειά του στον Ολυμπιακό ακόμη δεν την έχει τελειώσει…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate