Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε
Δείτε το προφίλ της Φενέρμπαχτσε, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League. Ζόρικος αντίπαλος βγήκε για τον Ολυμπιακό από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, στον οποίο δεσπόζει η παρουσία του (τραυματία στην εκκίνηση της σεζόν) Δημήτρη Πέλκα. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης τερμάτισε τρίτη την περασμένη σεζόν στην Τουρκία και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Ιδρύθηκε το 1907, έχει έδρα το «Σουκρού Σαράτσογλου» (50.500 θεατών) και χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο. Έχει κατακτήσει 19 πρωταθλήματα (πιο πρόσφατο όμως το 2014) και έξι Κύπελλα (τελευταίο το 2013), ενώ στην Ευρώπη έχει φτάσει στα ημιτελικά του Europa League το 2013 και στα προημιτελικά του Champions League το 2008 και του Κυπελλούχων (1964). 
 
Προπονητής της ομάδας είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, ο οποίος είχε περάσει το 2015 από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μεγάλο της αστέρι είναι ο διεθνής Τούρκος μέσος Ιρφάν Καχβετσί, ενώ μεγάλες προοπτικές έχει και ο 23χρονος τερματοφύλακας Αλτάι Μπαγιντίρ. Οι Ατίλα Ζάλαϊ και Στίβεν Κόκερ συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ, ενώ το πιο λαμπερό όνομα στο ρόστερ είναι ο σε διαρκή πτώση Μεσούτ Εζίλ (που πέρασε από Ρεάλ και Άρσεναλ). Ξεχωρίζουν επίσης ο μέσος Λουίς Γκουστάβο και ο φορ Ένερ Βαλένσια.

Το καλοκαίρι δεν έγιναν ηχηρές μεταγραφές πλην του Τανζανού φορ Εμπουανά Σαματά από την Άστον Βίλα για 4 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, πωλήθηκε ο Μίκαελ Φρέι στην Αντβέρπ, που είναι αντίπαλος στο Europa League. Άλλωστε τα οικονομικά του κλαμπ δεν είναι τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια και ο πρόεδρος (και του τμήματος μπάσκετ) Αλί Κοτς προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση.

Η Φενέρ έχει βρεθεί τρεις φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Το 2002 αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA από τον Παναθηναϊκό, που πήρε 1-1 στην Πόλη και τη νίκη με 4-1 εντός έδρας. Το 2010 στα playoffs ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη πρόκριση μετά το 1-1 της Τούμπας και τη νίκη 1-0 στη ρεβάνς με γκολ του Μουσλίμοβιτς. Το 2015, πάντως, απέκλεισε τον Ατρόμητο με δύο νίκες, 3-0 και 0-1.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate