Η πρώτη εικόνα Βατσλίκ, Ονιεκούρου και το πιο δύσκολο τεστάρισμα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Η πρώτη εικόνα Βατσλίκ, Ονιεκούρου και το πιο δύσκολο τεστάρισμα

Η πρώτη εικόνα Βατσλίκ, Ονιεκούρου και το πιο δύσκολο τεστάρισμα
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο από τις σημαντικές μεταγραφές του Ολυμπιακού. 
 
 · Είχαμε λοιπόν στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σλόβαν μία πρώτη εικόνα για δύο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των πρωταθλητών, τον Βατσλίκ και τον Ονιεκούρου. Μάλλον…μικρή εικόνα, καθώς ο Νιγηριανός εξτρέμ έπαιξε περίπου για ένα 25λεπτο, ο δε Τσέχος γκολκίπερ αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα, αλλά είχε τόσο λίγη δουλειά… 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 · Αν θέλουμε να κρίνουμε απ΄ όσα, έστω λίγα, είδαμε, ήταν μία καλή πρώτη εικόνα.

· Ο Βατσλίκ δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποια δύσκολη επέμβαση, καθώς είχε μπροστά του κεντρικούς αμυντικούς που έκαναν καλή δουλειά. Με πρώτο τον Σισέ (τέσσερις καλές επεμβάσεις), αλλά και τους Παπασταθόπουλο (άλλες δύο-τρεις) και Μάρκοβιτς (άλλη μία), που «προστάτευσαν» καλά τον γκολκίπερ τους. Και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί ένιωσαν εμπιστοσύνη με τον καινούργιο «άσο» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας τους, αλλά εμάς ως…τηλεθεατές μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη ο έμπειρος τερματοφύλακας, βλέποντας τον να βγαίνει με σιγουριά σε εξόδους στον αέρα, να παίζει με ψυχραιμία την μπάλα με τα πόδια, να μιλάει συνεχώς στους συμπαίκτες του σε κάθε στημένη φάση (κι όχι μόνο), να δίνει γρήγορα, δυνατά και σωστά την μπάλα με τα χέρια για να ξεκινήσουν καλές επιθέσεις (μία τέτοια έφερε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, του Ελ Αραμπί), αλλά και να βγάζει αντεπίθεση με βολέ!

· Ο Ονιεκούρου μπήκε βέβαια μετά το 3-0, σε ματς σχεδόν τελειωμένο, με τον Ολυμπιακό να έχει από το 68’ (όταν έκανε το 3-0) έως το τέλος του αγώνα μόλις μία τελική από τις συνολικά 17 του στο παιχνίδι. Αλλά και πάλι έδειξε κάποια από τα στοιχεία του, π.χ. όταν βρέθηκε στο ένας μ΄ ένα και ξεπέρασε με άνεση τον αντίπαλο του, ο οποίος τον ανέτρεψε κάνοντας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Όπως και σε μία άλλη στιγμή που απαλλάχτηκε εύκολα από την πίεση ενός αμυντικού.

Η πρώτη εικόνα Βατσλίκ, Ονιεκούρου και το πιο δύσκολο τεστ

· Επιπλέον έδειξε ότι είναι εξτρέμ που μπορεί να βγει χωρίς «πολλά πολλά» στην πλάτη της άμυνας με την ταχύτητα του, αρκεί να πάρει τις σωστές πάσες. Του τις έκαναν κάποιες φορές ο Μαντί, ο Κούντε κι ο Όλεγκ, ακόμη πιο εμφατικά όμως ο Ελ Αραμπί κι ο Αφρικάνος έφυγε γρήγορα μπροστά από τα αριστερά-εκεί είναι τα αγαπημένα του τετραγωνικά, αν και δεξιοπόδαρος. Ίσως δε αυτή η χημεία, που φάνηκε έστω σε αυτές τις λιγοστές φάσεις που μπορούσαν να συνεργαστούν, να έχουν ο Αραμπί κι ο Ονιεκούρου να είναι από τα πιο ευχάριστα συμπεράσματα της «πρώτης» του 24χρονου ακραίου κυνηγού, τον οποίο είδαμε και να γυρίζει πίσω, να βοηθάει τον αριστερό μπακ όταν χρειάστηκε.

· Τώρα, από εκεί και πέρα, το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στο να δούμε τον Βατσλίκ και τον Ονιεκούρου στο επόμενο τεστάρισμα τους, στο πιο δύσκολο, δηλαδή στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας. Και μην σας κοιμίζει το 3-0 του πρώτου αγώνα. Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας θα είναι διαφορετική ομάδα μέσα στο σπίτι της, μπροστά στον κόσμο της και θα θέλει να εξιλεωθεί για την εικόνα υποταγής που έβγαλε στο Καραϊσκάκη. Θα παίξουν πιο δυνατά οι παίκτες της στο αμυντικό κομμάτι και θα επιδιώξουν να είναι πιο επικίνδυνοι μπροστά. · Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε τις δύο μεταγραφές του Ολυμπιακού σε πιο δύσκολες συνθήκες. Για παράδειγμα να δούμε αν ο Τσέχος γκολκίπερ είναι γρήγορος με τα πόδια, όπως ο Σα κι ο Τζολάκης, στις πάσες στην πλάτη της άμυνας, αλλά και τις αντιδράσεις του σε τελικές κάτω από την εστία του. Να δούμε αν ο Νιγηριανός εξτρέμ μπορεί να «ανοίξει» πιο «τακτοποιημένες» άμυνες και τι μπορεί να δώσει και στο εκτελεστικό κομμάτι.

· Κοινώς, να τσεκάρουμε τους δύο διεθνείς άσους σε συνθήκες που δεν μπορέσαμε ποτέ να τους δούμε στο πρώτο ματς…
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate