Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο της απόκτησης του 17χρονου Καλογερόπουλου που έκανε ντεμπούτο με τον Άρη

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο της απόκτησης του 17χρονου Καλογερόπουλου που έκανε ντεμπούτο με τον Άρη

Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο της απόκτησης του 17χρονου Καλογερόπουλου που έκανε ντεμπούτο με τον Άρη
Το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ, η επιθυμία του να παίξει στον Ολυμπιακό, το πλάνο των «ερυθρόλευκων» για τον 17χρονο και η βούληση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το gazzetta.gr γράφει για τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο με αφορμή το ντεμπούτο του στους πρωταθλητές. Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, γεννημένος στις 26/07/2004, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το απόγευμα της Τετάρτης (5/5), στο ισόπαλο (1-1) παιχνίδι εναντίον του Άρη για την 7η αγωνιστική των play off της Super League. Σε ηλικία 16 ετών και εννέα μηνών μπήκε στο 77' αντί του Μοχάμεντ Ντρέγκερ και έγινε ο έκτος νεότερος ποδοσφαιριστής που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα των πρωταθλητών.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ 

Ο Καλογερόπουλος ξεκίνησε από την Ακαδημία της Δάφνης, στην οποία πρόεδρος είναι η μητέρα του, Αγγελική Κονταλή. Από την ομάδα της Ανδραβίδας τον απέκτησε ο Αστέρας, ώσπου το προηγούμενο καλοκαίρι ο 16χρονος κεντρικός αμυντικός έφυγε από την Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να τον αποκτήσει και, μάλιστα, επιθυμία και της αρκαδικής ΠΑΕ ήταν η παραχώρησή του στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Αλεξανδρόπουλος επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, έχοντας πειστεί από το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε.

Θεωρούσε ότι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον του να παίξει στους «ερυθρόλευκους». Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ο μικρός, αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν η δική του επιθυμία. Είχε δώσει τον λόγο του στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τήρησε την υπόσχεσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν χρήση του νόμου, τον έκαναν επαγγελματία και υπέγραψε μέχρι το 2023.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ

Ο Καλογερόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκοπό να πάρει θέση στην Κ17. Καθώς τα πρωταθλήματα υποδομών επηρεάστηκαν από τον κορονοϊό, ο νεαρός αμυντικός από την Ανδραβίδα δεν κατάφερε να πάρει παιχνίδια. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες στο προπονητικό του Ρέντη έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Έδειξε ότι είναι πειθαρχημένος, ότι είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, δυνατός και aggresive. Αυτοί που γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια πιο βελτιωμένη περίπτωση Ρέτσου.

Πως διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να κάνει καριέρα, αρκεί φυσικά να είναι ώριμος, συγκροτημένος και φυσικά τυχερός. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει τη νέα σεζόν να τον χρησιμοποιεί ως βασικό στην U19 με παρτενέρ τον Γιάννη Χριστοφιλόπουλο, ο οποίος έχει μπει σε αποστολές της πρώτης ομάδας, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο. Αυτούς τους δύο θα πλαισιώσουν οι Χαράλαμπος Κατσογιάννης (15/10/2003) και Νίκος Βλασσόπουλος (11/1/2004). Αυτό σημαίνει ότι ο Νικήτας Νικόλης θα πάει στη φυσική του θέση, αυτή του αρστερού μπακ (και του αμυντικού χαφ).

ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΗΧΗΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θεωρούν πως η απόκτηση του Καλογερόπουλου από τον Αστέρα, καθώς και αυτή του εξτρέμ Γιάννη Καράκουτη από τον ΠΑΟΚ συνιστούν τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει η «ερυθρόλευκη» ακαδημία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι στα μετόπισθεν, σε μια θέση ευθύνης, η ομάδα έχει θωρακιστεί με σπουδαία ταλέντα.

Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει αρκετά με τα νέα παιδιά στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην συνηθίζει να τους δίνει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι πως αρκετά συχνά προωθεί αρκετούς στην πρώτη ομάδα, στις προπονήσεις. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει εκφράσει τη βούληση και τη θέληση να ρίχνονται στη «μάχη» νεαροί ποδοσφαιριστές, όποτε αυτό είναι εφικτό. Όλο το κλαμπ έχει ενεργοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, γι' αυτό άλλωστε και μετά από 3-4 χρόνια η «ερυθρόλευκη» ακαδημία έχει καλύψει κενά και έχει ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τμήματα όπως είναι αυτά της U17 και της U19, τα οποία εφέτος δεν μπόρεσαν να δείξουν τι μπορούν να παρουσιάσουν στο γήπεδο λόγω Covid-19.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate