Ο… Σάντος και το Euro καθορίζουν τις μεταγραφές του Ολυμπιακού σε άμυνα και… τέρμα

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ο… Σάντος και το Euro καθορίζουν τις μεταγραφές του Ολυμπιακού σε άμυνα και… τέρμα

Ο… Σάντος και το Euro καθορίζουν τις μεταγραφές του Ολυμπιακού σε άμυνα και… τέρμα
Η πιθανή απουσία του Σεμέδο και του Σα για το Euro, σε συνδυασμό με την τιμωρία του Μπα, περιπλέκουν τα πράγματα. Ο σίγουρος Μάρκοβιτς και η μεταγραφή.Διαβάστε παρακάτω...

Οι μεταγραφές είναι μια σύνθετη διαδικασία. Και οι ομάδες αποφασίζουν για τις κινήσεις τους με βάση μια σειρά από δεδομένα. Τα οποία συχνά ο κόσμος δεν μπορεί να τα γνωρίζει ούτε να τα υπολογίζει. Εντούτοις, στον Πειραιά το κάνουν. Και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν σκέψεις για μια σειρά από πράγματα που μπορεί να γίνουν το καλοκαίρι και να επηρεάσουν τελείως σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις κινήσεις των πρωταθλητών. Με το Euro να αποτελεί έναν από τους αστάθμητους παράγοντες. Που μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον προγραμματισμό. Τόσο στην άμυνα όσο και κάτω από τα δοκάρια.

Η Πορτογαλία είναι μία από τις χώρες που έχουν προκριθεί στα τελικά του Euro και θα συμμετάσχει στον «όμιλο του θανάτου», με αντιπάλους Γαλλία, Γερμανία και Ουγγαρία. Τακτικά μέλη της αποστολής των Πορτογάλων είναι δύο ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Τόσο ο Ρούμπεν Σεμέδο όσο και ο Ζοσέ Σα είναι παίκτες που βρίσκονται διαρκώς στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος. Με τον πρώτο να θεωρείται «σίγουρος» και τον γκολκίπερ των Πειραιωτών να κερδίζει έδαφος.

Το Euro, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε 12 χώρες, θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η Πορτογαλία δεν θα καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τους ομίλους, θα συμμετέχει στη διοργάνωση τουλάχιστον έως τις 23 Ιουνίου, όταν και ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων. Ο Σάντος περιμένει τους ποδοσφαιριστές του στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το Euro 2020. Κάτι που σημαίνει ότι εάν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού είναι στις κλήσεις και ο Ολυμπιακός έχει περάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα φύγουν απευθείας, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις  22 Μαΐου, ενώ η Super League είναι προγραμματισμένο να τελειώσει το διήμερο 15-16 Μαΐου.

Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τους στις 23 Ιουνίου, θα χρειάζονται τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες άδειας. Και εν συνεχεία θα πρέπει να κάνουν μία μίνι προετοιμασία, για να μπορέσουν να μπουν σταδιακά στο πρόγραμμα.

Ο ΣΙΣΕ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑ, Ο ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Εκτός των Σεμέδο, Σα, στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League (20-21 Ιουλίου ή 6-7 Ιουλίου, εάν τον τίτλο κατακτήσει ομάδα που δεν θα έχει εξασφαλίσει εισιτήριο στη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματός της) o Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Ουσεϊνού Μπα, λόγω της αποβολής του στον επαναληπτικό με την Αρσεναλ. Κάτι που σημαίνει ότι ειδικά στη θέση του στόπερ, η απόκτηση ενός παίκτη, πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον δεδομένη. Ενώ στην κουβέντα μπαίνει και η θέση του τερματοφύλακα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, εάν υποθέσουμε ότι ο Πάπε Αμπού Σισέ θα επιστρέψει, ο Μαρτίνς θα έχει τους Παπασταθόπουλο, Σισέ διαθέσιμους για το πρώτο παιχνίδι. Αλλά χρειάζεται κι άλλος/άλλοι. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος λογικά θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Από εκεί και πέρα, ήδη από to10.gr έχετε ενημερωθεί για την ειλημμένη απόφαση της επιστροφής του Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να έχει έρθει κι άλλος στόπερ. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το Champions League. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έως τότε, δεν αποκλείεται να έχει προκύψει και κάποια πώληση. Κάτι που επίσης είναι μέσα στο παιχνίδι και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους γκολκίπερ, τώρα, εάν ο Σάντος αποφασίσει να συμπεριλάβει στην αποστολή της Πορτογαλίας τον Ζοσέ Σα, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα. Είναι σαφές ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ετοιμότητα ούτως ή άλλως για την περίπτωση που ο Ζόρζε Μέντες εμφανίσει κάποια μεγάλη πρόταση για τον βασικό τους τερματοφύλακα και προκύψει πώλησή του. Και έχουν τα μάτια τους ανοιχτά στην αγορά. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ο έμπειρος και σταθερός ως όσο έχει παίξει, Ογκμουντουρ Κρίστινσον, αλλά και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, μία από τις μεγάλες ελπίδες του Ολυμπιακού και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρα, η μεταγραφή ή όχι στον «1», είναι κυριολεκτικά μια απόφαση που θα παρθεί εφόσον ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον Σα και όχι νωρίτερα.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τις τελευταίες ημέρες. Και αυτό δεν είναι άλλο από κάποιες ενοχλήσεις που έχει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στους προσαγωγούς και οι οποίες τον εμποδίζουν να προπονηθεί στο 100% και με τους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, ωστόσο, δίνει μάχη για να προλάβει το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate