Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Επαγγελματική νίκη με Παπασταθόπουλο

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Επαγγελματική νίκη με Παπασταθόπουλο

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Επαγγελματική νίκη με Παπασταθόπουλο

Ένα γκολ του Παπασταθόπουλου στο 52’ αρκούσε για να πάρει τη νίκη (1-0) ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης που είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και κακές τελικές αποφάσεις στις αντεπιθέσεις του στο δεύτερο μέρος. Αρκετά καλός με πολλές φάσεις ο πρωταθλητής Ελλάδας στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μαρτίνς να βάζει πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. 

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα αρκετά ευδιάθετο στο πρώτο μέρος, όπου έμεινε στο 0-0 και ένα νωχελικό στο δεύτερο, διάστημα όμως στο οποίο κατάφερε να σκοράρει με τον Παπασταθόπουλο στο 52’ από στατική φάση και να πάρει τη νίκη με 1-0. Οι Πειραιώτες με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ενώ μετά το γκολ του Σωκράτη σαν να επαναπαύτηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα στους Αρκάδες να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης με κάποιες αντεπιθέσεις.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ 4-4-2

Η μίνι προετοιμασία για την επόμενη σεζόν ξεκίνησε από την Τετάρτη (21/4) για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στο υπόλοιπο της σεζόν. Οι Κρίστινσον, Λαλά, Τιάγκο Σίλβα, Κάιπερς και Βρουσάι πήραν φανέλα βασικού, όπως και ο Αβραάμ που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει του χρόνου. Ο Μαρτίνς αποφάσισε να γυρίσει το σύστημα από 3-4-3 σε 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Χασάν – Κάιπερς. Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς είχε προωθημένο τον Μπαράλες, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον εντυπωσιακό Ριέρα και από τον Αλί Μπαμπά που έκανε αρκετές κούρσες από τα αριστερά.

ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 0-0

Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε φάσεις για να παραβιάσει την εστία του Τσιφτσή, δίχως ωστόσο να το καταφέρει. Ο λόγος είχε να κάνει είτε με επιπόλαια τελειώματα, είτε με εντυπωσιακές αποκρούσεις του γκολκίπερ του Αστέρα, είτε και με σουτ που για… εκατοστά δεν βρήκαν εστία. Ο Χασάν στο 5’ και ο Κάιπερς στο 15’ ανάγκασαν τον Τσιφτσή σε εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ ο Ριέρα στο 20’ «απάντησε» με ένα σόλο (πέρασε τους Αβραάμ και Σεμέδο) και με σουτ με το αριστερό που έγλειψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Βαλμπουενά (23’), αλλά έως και το 40’ οι Πειραιώτες δεν έφτιαξαν μία φάση της προκοπής, μη δίνοντας συνέχεια στο καλό ξεκίνημά του. Αντιθέτως, λίγο έλειψε ο Αστέρας να βρει δίχτυα ξανά με τον Ριέρα (41’). Τελικά, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ χάρη σε μία έμπνευση του Βαλμπουενά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, ο Χασάν έκανε κακό κοντρόλ προ του Τσιφτσή και παρέμεινε το 0-0. Το κακό για τον Ολυμπιακό δεν ήταν μόνο ότι δεν βρήκε δίχτυα στο πρώτο μέρος, αλλά έχασε με τραυματισμό τον Παπαδόπουλο (αντικαταστάθηκε στο 22’) και είδε τον Λαλά να χτυπάει άσχημα από δυνατή κλοτσιά (δεν το ήθελε) του Μπαράλες, με αποτέλεσμα να βγάλει κουτσαίνοντας το τελευταίο δεκάλεπτο.

ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΚΑΘΙΣΕ

Ένα γρήγορο γκολ ήθελε ο Ολυμπιακός για να μην καταναλώσει περαιτέρω ενέργεια έως το φινάλε του ματς. Και τελικά το κατάφερε στο 52’ με τη βοήθεια του Σουάρεθ, ο οποίος σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Κάιπερς, την έστρωσε στον Παπασταθόπουλο που από κοντά έγραψε το 1-0 με κεφαλιά. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός σαν να «κάθισε», έχοντας την αμέσως επόμενη τελική του στο 78’ με το άστοχο σουτ του Καμαρά. Ο Αστέρας αποφάσισε να κινηθεί πιο επιθετικά και υπήρχαν δύο-τρεις στιγμές σε αντεπιθέσεις που θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός δίχως ωστόσο το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι Αρκάδες, καθώς δεν χρειάστηκε ο Κρίστινσον να παρέμβει. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σε γενικές γραμμές σωστά το προβάδισμά του.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 52’ Παπασταθόπουλος

Κίτρινες: 34’ Μπαράλες, 66' Ντρέγκερ.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Λαλά (46’ λ.τρ. Ντρέγκερ), Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Κάιπερς (81’ Εμβιλά), Χασάν (70’ Ελ Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46’ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (88’ Κανελλόπουλος), Σουάρεθ, Ριέρα (46΄ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate