Γιατί ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε εξτρέμ…

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε εξτρέμ…

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε εξτρέμ…

To10.gr αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το «θέλω εξτρέμ και μπακ» του Μαρτίνς, ο Μπρούμα, ο Βρουσάι, οι 6 ακραίοι, η λίστα και η «εύκολη» επιλογή του Λαλά!

Διαβάστε παρακάτω... 18 Ιανουαρίου 2021. Η επομένη του επεισοδιακού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η κεφαλιά του Χασάν στο 93ο λεπτό έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά το φινάλε βρήκε τον Πέδρο Μαρτίνς προβληματισμένο. Και αυτός ο προβληματισμός εκφράστηκε στη μεταγραφική σύσκεψη που λαμβάνει χώρια δια τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις μεταγραφές, εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρος. Μετά τη μέτρια, έως κακή, εμφάνιση του Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ζητάει πάλι την απόκτηση δεξιού μπακ, αλλά και ενός εξτρέμ. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Μπρούμα ήταν σκιά του εαυτού του σε ακόμη ένα παιχνίδι. Εγινε αλλαγή στο ημίχρονο και η κουβέντα ακόμη και για την αντικατάστασή του άνοιξε για τα καλά. Γκροσίτσκι, Ζοάο Βίκτορ και ακόμη μία περίπτωση από τη Γαλλία μπήκαν στην τελική λίστα. Με τις επαφές να παίρνουν φωτιά και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μιλούν με όλους τους παίκτες που είχαν ξεχωρίσει και για τις δύο θέσεις.

22 Ιανουαρίου 2021. Πραγματοποιείται νέα διευρυμένη μεταγραφική σύσκεψη. Προεξάρχοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στόχος να γίνει η τελική επιλογή των παικτών που είχαν ξεχωρίσει προπονητής και σκάουτινγκ και ο Ολυμπιακός να κινηθεί αναλόγως. Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε «όχι» σχεδόν για όλους τους παίκτες που προορίζονταν για τις θέσεις των εξτρέμ. Και άφησε ανοιχτό παράθυρο μόνο για τον Ζοάο Βίκτορ. Και αυτόν υπό προϋποθέσεις. Δείχνοντας, πλέον, ότι δεν… καιγόταν, πια, για την απόκτηση ακραίου επιθετικού. Αλλά χωρίς να το φωνάζει.

20 Ιανουαρίου 2021. Τι είχε μεσολαβήσει; Τι έκανε τον Μαρτίνς να κάνει ένα βήμα πίσω στο αίτημά του για απόκτηση ενός ακόμη ακραίου επιθετικού; Ενα ματς και δύο ονόματα: Η αναμέτρηση του Κυπέλλου, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3. Τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι; Ο… φευγάτος Μπρούμα, μπήκε στην αποστολή, αλλά αντί να δυσανασχετήσει εκμεταλλεύτηκε την «τελευταία ευκαιρία» που είχε να δείξει κάτι. Σκόραρε, έπαιξε καλά, έπαιξε βάσει των δυνατοτήτων του. Και έπεισε τον Μαρτίνς να του δώσει λίγο ακόμη χρόνο. Στο ίδιο παιχνίδι ο Μάριος Βρουσάι τα έκανε Σκόραρε, ξεχώρισε, ήταν κορυφαίος του αγώνα. Με τους δυο εξτρέμ να αποτελούν τους κορυφαίους παίκτες της αναμέτρησης. Και να «δείχνουν» στον προπονητή τους.

ΟΙ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ» ΜΠΡΟΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΥΣΑΪ

Εξ αρχής όλο το θέμα με τους εξτρέμ του Ολυμπιακού είχε να κάνει με την απόδοση του Πορτογάλου. Ο Μπρούμα αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Ο Μαρτίνς «στοιχημάτισε» πάνω του, επιλέγοντάς τον το καλοκαίρι και όταν ξεπέρασε τους τραυματισμούς (σ.σ. 3 θλάσεις!) και «χτίστηκε» το σώμα του από την αρχή, περίμενε να δείξει… κάτι. Μετά το τεχνητό σοκ στο ματς με τον ΠΑΣ, ο 27χρονος εξτρέμ άρχισε να αλλάζει. Σε όλα. Μετά το Αγρίνιο, σκόραρε το μοναδικό γκολ στο Περιστέρι και κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν πάλι εξαιρετικός.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός καλωσόρισε με μεγάλη ικανοποίηση τη νέα του «μεταγραφή», τον Μάριο Βρουσάι. O 22χρονος διεθνής εξτρέμ… αποκαλύφθηκε. Βγήκε από το καβούκι του. Πήρε χώρο, χρόνο και έδειξε τι μπορεί να κάνει. Εδειξε γιατί ο Ολυμπιακός αξίζει, πρέπει να επενδύσει υπομονή και στοργή πάνω του. Εξάλλου, πόσους εξτρέμ επιπέδου Ολυμπιακού έχει «παράξει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, διαχρονικά; Οταν βρίσκεις έναν, που αποτελεί και δικό σου «προϊόν», τον περιβάλλεις με αγάπη, φροντίδα και εμπιστοσύνη. Και αυτό αποφάσισε να κάνει ο Ολυμπιακός με τον Μάριο.

Κι όμως, το γεγονός ότι ο Μπρούμα με τον Βρουσάι φορμαρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή δεν έπαιξε από μόνο του ρόλο στο να μην αποκτηθεί, εν τέλει, εξτρέμ. Οχι, αυτή θα ήταν η μισή αλήθεια της απάντησης στο ερώτημα «Γιατί, τελικά, δεν απέκτησε εξτρέμ ο Ολυμπιακός». Η άλλη μισή αλήθεια βρίσκεται στο ρόστερ των Πειραιωτών

* Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει πολύ ως επιτελικός στον Ολυμπιακό, αλλά η «καλή» του θέση είναι αυτή του εξτρέμ.

* Ο Γιώργος Μασούρας, ο μέχρι πρότινος δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού και πλέον 3ος, παίζει στην άκρη.

* Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, τον οποίο εκθείασε ακόμη και ενώπιον του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Μαρτίνς στη συνάντηση της 22ας Ιανουαρίου, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο.

* Ενώ στην εξίσωση των άκρων έχει μπει για τα καλά και ο Κώστας Φορτούνης. Τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποιεί ως εξτρέμ, όταν επιλέγει το 4-3-3. Τον σχηματισμό που κατά βάση του αρέσει να παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτή την κουβέντα δεν βάζουμε καν, ούτε τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, που εξ αρχής είχε αποφασιστεί ότι θα φύγει δανεικός. Ούτε τον Χιλάλ Σουντανί, τον οποίο ο ίδιος ο Μαρτίνς τον είχε μετατρέψει σε σέντερ φορ. Και επειδή δεν «χώραγε» στα πλάνα του, ο ίδιος ο Αλγερινός επέλεξε να φύγει και να παίξει σε μέρη εξωτικά και δη στη Σαουδική Αραβία.

Η ΛΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΞΤΡΕΜ Ή ΜΠΑΚ

Η παρουσία, λοιπόν, των Μπρούμα, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη έπαιξε ρόλο στην τελική απόφαση. Όπως σημαντικό (αν όχι τον σημαντικότερο) ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι από τη στιγμή που αποκτήθηκαν Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης, Λαλά, η απόκτηση εξτρέμ δεν θα είχε κανένα νόημα. Και θα ήταν πρακτικά αδύνατη. Καθώς από τη στιγμή που και οι τρεις προαναφερθέντες έπρεπε να μπουν στη λίστα του Europa League, πώς θα έπειθες έναν top class εξτρέμ να πει το «ναι», χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη;

Η απόφαση του Μαρτίνς ότι προτεραιότητα, τελικά, αποτελούσε η απόκτηση δεξιού μπακ ουσιαστικά καθόρισε το μέλλον της μεταγραφικής ενίσχυσης και στην υπόθεση του εξτρέμ. Ο προπονητής έκρινε ότι απαιτούνταν ένας ακραίος μπακ που θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρά ένας εξτρέμ. Και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα βάζοντας στη ζυγαριά όλα τα παραπάνω. Ετσι, δύο περιπτώσεις σπουδαίων εξτρέμ που «έπαιξαν» δυνατά τις τελευταίες… ώρες των μεταγραφών, δεν προχώρησαν. Καθώς και ο προπονητής και η διοίκηση κατέληξαν ότι η άφιξη του Λαλά, ήταν επιβεβλημένη.

Και από τη στιγμή που ο Μπρούμα ανεβάζει διαρκώς την απόδοσή του, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα στην τελική απόφαση.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate