ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Στρατηγική; Τακτική; Άλλο θα κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι!

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Στρατηγική; Τακτική; Άλλο θα κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι!

Μαρτίνς: Η στρατηγική που ετοιμάζει με ΠΑΟΚ!

Βρισκόμαστε μια... ανάσα από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και είναι απολύτως λογικό να προσπαθούν όλοι να μαντέψουν τις επιλογές των δύο προπονητών. Ερχόμενοι στα δικά μας, διαβάζω και ακούω παντού για τις πιθανότητες να δούμε τον Μαρτίνς να επιλέγει το πιο συνηθισμένο 4-2-3-1 ή το 4-3-3 με το οποίο συνήθως πορεύεται σε πιο δύσκολα και απαιτητικά ματς και η αλήθεια είναι ότι λειτούργησε εξαιρετικά πέρυσι στα δύο ματς της Τούμπας.

ΟΚ, ωραίες είναι αυτές οι κουβέντες να τις κάνουμε για να περνάει η ώρα έως ότου γίνει το ματς και να λέει ο καθένας (ανέξοδα) τη γνώμη του. Είμαι βέβαιος ωστόσο ότι κάθε φορά όλοι μας αγνοούμε δεδομένα και στοιχεία που μόνο ένας προπονητής γνωρίζει βλέποντας κάθε μέρα από κοντά τους παίκτες του.

Διαβάστε παρακάτω...

Εξίσου βέβαιος είμαι ότι ειδικά σε τέτοια ματς οι τακτικές και οι στρατηγικές παίζουν το ρόλο τους αλλά τον μεγαλύτερο τον παίζει η διάθεση που έχει κάθε παίκτης ατομικά μπαίνοντας στο γήπεδο. Όποιος μπει με τη λογική της μάχης και του «δεν δίνω ούτε σπιθαμή από τον χώρο μου στον αντίπαλο» θα είναι αγκαλιά με τη νίκη. Όποιος δώσει δικαιώματα, θα το πληρώσει.

Η ανωτερότητα του ενός, σε τέτοια ματς, πρέπει να φαίνεται από το πως πατάει στο γήπεδο. Δίχως φόβο, δίχως αμφιβολίες, με πάθος και -ποδοσφαιρική- μαγκιά. Αυτή θα είναι η σωστή διάταξη για την Τούμπα. Να μπουν 11 παίκτες με τη λογική που μπαίνει κάθε φορά στο γήπεδο ο Βαλμπουενά ή ο Εμβιλά (υπάρχουν κι άλλοι συμπαίκτες τους).

Που έχουν δοθεί ψυχικά και σωματικά στο να εξυπηρετηθεί το πλάνο και ο στόχος. Ακόμα κι αν δεν παίζουν καλά (π.χ. ο Ματιέ μπήκε άσχημα στο ματς στο Αγρίνιο), δεν τους βγαίνουν τα ματς, είναι εκεί και παλεύουν με ό,τι έχουν και δεν έχουν.

ΥΓ: Στο μπλογκ της 5ης Γενάρη έγραφα σε ένα υστερόγραφο: «Ο Χασάν πάει από το καλό στο καλύτερο κι αυτά είναι σπουδαία νέα ενώ μακάρι άμεσα τα νέα να είναι ευχάριστα και για τον Μπρούνο». Πόσο καλά πάει ο πρώτος το είδαμε και με το ότι αγωνίστηκε, έστω και για ένα λεπτό, φυσικά για ψυχολογικούς λόγους, στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Τα νέα, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι επιτέλους ευχάριστα και για τον δεύτερο. Ο Βραζιλιάνος είναι μερικά 24ωρα μακριά από το να αρχίσει να συμπεριφέρεται στο 100% ξανά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Τι εννοώ; Ότι από Δευτέρα ο Μπρούνο αναμένεται ν' αρχίσει ατομικές προπονήσεις στο Ρέντη και να μετρήσει ξανά αντίστροφα έως ότου επιστρέψει στα γήπεδα σε επίσημα ματς. Χαίρομαι πρωτίστως για τον άνθρωπο Μπρούνο και ύστερα για τον αθλητή του Ολυμπιακού.

ΥΓ2: Επειδή θυμάμαι τις εμφανίσεις του Γιαννούλη κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν έχω καταλήξει αν είναι καλό ή κακό για τους ερυθρόλευκους το ενδεχόμενο να απουσιάσει από το επερχόμενο ματς...

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate