Το καλύτερο δεξί μπακ της Πορτογαλίας στον Ολυμπιακό

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Το καλύτερο δεξί μπακ της Πορτογαλίας στον Ολυμπιακό

Το καλύτερο δεξί μπακ της Πορτογαλίας στον Ολυμπιακό
🔴 Γιατί ο Κοστίνια θα αποτελέσει δυνατό δίδυμο με τον Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, οι αριθμοί και τα εγχώρια επιτεύγματα.
 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Από τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον δεξιό μπακ της Ρίο Άβε, Κοστίνια. Ο Πορτογάλος αμυντικός, αναμένεται να ενσωματωθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Πειραιωτών να αξιολογηθεί από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και με βάση την εικόνα του από την σεζόν που ολοκληρώθηκε, δεν αποκλείεται αυτός μαζί με τον Ροντινέι να αποτελέσουν το δίδυμο για το δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Μάλιστα, ο 24χρονος αμυντικός, εντυπωσίασε τους πάντες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις του την φετινή σεζόν και δίκαια ψηφίστηκε ως ο καλύτερος δεξιός μπακ. Αυτό που κάνει ακόμα πιο σπουδαίο το επίτευγμά του, είναι το γεγονός πως αυτή η διάκριση «ήρθε» από τους αρχηγούς των ομάδων αλλά και τους προπονητές, καθώς αυτοί ψήφισαν την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς.

Ισορροπία από την δεξιά πτέρυγα

Ο Κοστίνια, αγωνίστηκε σε όλα τα ματς πρωταθλήματος βασικός (34) και μάλιστα «έχασε» μόλις 9 αγωνιστικά λεπτά, αφού μόνο σε ένα ματς αντικαταστάθηκε στο 81ο λεπτό. Σε αυτά τα παιχνίδια, μέτρησε 3 γκολ και 5 ασίστ, ενώ ανά 90 λεπτά είχε 65,6 ενέργειες με την μπάλα, 22,2 (71%) εύστοχες πάσες, 2,8 κερδισμένα τάκλιν, 1,2 αναχαιτήσεις, 5,7 ανακτήσεις κατοχής και 1,2 (49%) εύστοχες ντρίπλες.

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν πως πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή με ισορροπία ανάμεσα στα αμυντικά και επιθετικά του καθήκοντα, με καλή φυσική κατάσταση, που δεν βγάζει τραυματισμούς και θα μπορεί να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο υψηλής έντασης που ζητά ο Μεντιλίμπαρ. Η Ρίο Άβε αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα και ο ίδιος είχε το ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ, δείχνοντας πως μπορεί να παίξει όλη την πτέρυγα.

Δείτε στιγμές από την σεζόν που ολοκληρώθηκε:

Η συνύπαρξη με τον Ροντινέι

Όπως είπε και ο ίδιος ο Ροντινέι μέσα από ένα ποστ στο Instagram, «φέτος για μένα δεν ήταν εύκολη χρονιά, έπρεπε να παίξω σε πολλά παιχνίδια με ενέσεις, με δυσκολίες, με πόνο. Δεν μπορούσα να είμαι στο 100% σε όλα τα παιχνίδια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το έκανα ξανά». Αυτό είναι ένα δείγμα της μεγάλης καταπόνησης που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος φουλ μπακ και κάπου εδώ έρχεται ο Πορτογάλος να δώσει τις απαραίτητες «ανάσες», χωρίς ωστόσο να μειώνεται η ποιότητα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Κοστίνια θα αξιολογηθεί από τον Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του, χρόνος θα υπάρχει το καλοκαίρι τοσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα που μετά την ιστορική κατάκτηση του Conference League, εξασφάλισε παρουσία στο League Phase του Europa League, αλλά και το χρονικό διάστημα για ξεκούραση, σχεδιασμό και προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.

 

🔴 Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate