Ο «αρχηγός» Ντάνι Γκαρθία του Μεντιλίμπαρ και το σενάριο για Αλεξ Μπερενγκέρ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ο «αρχηγός» Ντάνι Γκαρθία του Μεντιλίμπαρ και το σενάριο για Αλεξ Μπερενγκέρ

Ο «αρχηγός» Ντάνι Γκαρθία του Μεντιλίμπαρ και το σενάριο για Αλεξ Μπερενγκέρ
🔴 Ο Ολυμπιακός κινείται για να ολοκληρώσει άμεσα την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού μέσου, Ντάνι Γκαρθία, αλλά από τη χώρα των Βάσκων προέκυψε σενάριο και για τον 28χρονο εξτρέμ και συμπαίκτη του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αλεξ Μπερενγκέρ, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος.
 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκουράζεται. Αλλά παράλληλα, βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα θέματα της ομάδας. Από την προετοιμασία, έως τις ανανεώσεις, τους δανεικούς και τις προσθήκες στο ρόστερ. Με την περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία να είναι η πρώτη μεταγραφή που αναμένεται να κλείσουν οι Πειραιώτες. Ισως ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως παρά τις αρκετές προτάσεις (Βαλένθια, MLS κ.α.), που έχει στα χέρια του ο Γκαρθία, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να έχει το απόλυτο προβάδισμα για την απόκτησή του. Μάλιστα, ο αμυντικός μέσος που έμεινε ελεύθερος και αποχαιρέτησε ήδη την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά από 195 αγώνες (1 γκολ, 7 ασίστ), φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει πως το μέλλον του θα είναι πάλι σε… ερυθρόλευκο φόντο. Αυτό του Ολυμπιακού.

Από την Ισπανία προκύπτει πως οι επαφές με τον ατζέντη του έχουν προχωρήσει και πως στην υπόθεση έχουν παίξει ρόλο όλα και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή στη μεταγραφή: 1) Το γεγονός ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι στον Ολυμπιακό, αυτομάτως κάνει τον παίκτη θετικό. Την ίδια στιγμή ο 34χρονος (30/05/1990) έχει μάθει τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό από όλους τους εμπλεκόμενους στη μεταγραφή. Ενώ κρίσιμη είναι και η συμμετοχή του Κοβάσεβιτς στις επαφές με τον ίδιο και τους εκπροσώπους του.

Σε αυτό το σημείο, έχει αξία να σταθούμε στη σχέση του Γκαρθία με τον Μεντιλίμπαρ. Βλέπετε, ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο πλέον αγαπημένος προπονητής στην καριέρα του έμπειρου αμυντικού χαφ. Υπό τις οδηγίες του έπαιξε 105 παιχνίδια (9.064 λεπτά) στην Εϊμπάρ, όντας βασικός σχεδόν πάντα και κομβικός στην ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του «Μέντι». Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή των 3 χρόνων (2015-2018), ο Γκαρθία ήταν πάντα ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας. Ο αρχηγός του Μεντιλίμπαρ. Ενας παίκτης που λατρεύει ο προπονητής των ερυθρόλευκων και τον οποίο έχει εκθειάσει πολλάκις ακόμη και όταν οι δρόμοι τους χώρισαν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρόλο του Ντάνι Γκαρθία στον Ολυμπιακό, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Το βέβαιο είναι πως ο ίδιος είναι καθαρός αμυντικός χαφ. Κόφτης με όλη τη σημασία της λέξης. Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται μπροστά από τους στόπερ και έχει βγάλει το ψωμί του έως τώρα ως «αλεξικέραυνο» για την άμυνα. Αρκετά ψηλός, δυναμικός, με εξαιρετική πρώτη πάσα. Ένα ποδοσφαιρικό προφίλ που δεν υπήρχε φέτος στο ρόστερ, καθώς ακόμη και ο Ιμπόρα ήταν πιο τεχνίτης και τελείως διαφορετικού τύπου μέσος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΜΠΕΡΕΝΓΚΕΡ

Εν τω μεταξύ, από τη Χώρα των Βάσκων προέκυψε ακόμη ένα σενάριο που αφορά στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι στους Ερυθρόλευκους προτάθηκε και βρίσκεται στη λίστα ένα σπουδαίο όνομα. Αυτό του Αλεξ Μπερενγκέρ. Ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλά και ενός εκ των κορυφαίων ελεύθερων ποδοσφαιριστών συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για τον οποίο ήδη έχει υπάρξει κινητοποίηση από πλήθος ομάδων.

Ο 28χρονος (04/07/1995) εξτρέμ και μεσοεπιθετικός δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ, παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις από τους Βάσκους. Όπως τονίζεται από τους Ισπανούς, η τελευταία, που πλησιάζει στις απαιτήσεις του, αφορά συμβόλαιο 2+1 χρόνων, με ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ, με μπόνους που αφορούν προσωπικούς και ομαδικούς στόχους. Μάλιστα, παρόμοιες προσφορές φέρεται να έχει από τη Σεβίλλη, τη Βιγιαρεάλ και άλλες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με τον ίδιο, πάντως, να μην έχει αποφασίσει ακόμη. Παρότι κυκλοφόρησε σε διάφορα βασκικά ΜΜΕ πως τα βρήκε με την νυν ομάδα του.

Μεταξύ των ομάδων που αναφέρονται ως πιθανοί προορισμοί του Μπερενγκέρ, λοιπόν, εμφανίζεται και ο Ολυμπιακός. Και μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να είναι μέσα σε περισσότερες από 10 ομάδες που έχουν στο στόχαστρό τους τον ποδοσφαιριστή, αλλά η υπόθεση συνδέεται και με τον Ντάνι Γκαρθία, όπως φυσικά και με τον Μεντιλίμπαρ και το γενικότερα έντονο ισπανικό στοιχείο που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Με τον Μπερενγκέρ, πάντως, να είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς παρότι ελεύθερος, κοστολογείται με 12.000.000 € από το transfermarkt, έχει συνολικά 169 ματς, 28 γκολ και 20 ασίστ με την Αθλέτικ, ενώ φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 41 αγώνες (1.939 λεπτά), 8 γκολ και 4 ασίστ, πραγματοποιώντας μία από τις κορυφαίες χρονιές της καριέρας του.

🔴 Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate