Ο... αφανής ήρωας του Ολυμπιακού στην 4άρα με ΠΑΟΚ - Καλός ο Ποντένσε, όμως αυτός ήταν αλάνθαστος!

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο... αφανής ήρωας του Ολυμπιακού στην 4άρα με ΠΑΟΚ - Καλός ο Ποντένσε, όμως αυτός ήταν αλάνθαστος!

Ο... αφανής ήρωας του Ολυμπιακού στην 4άρα με ΠΑΟΚ - Καλός ο Ποντένσε, όμως αυτός ήταν αλάνθαστος!
🔴 Έκανε -χωρίς υπερβολή- μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις που έχουμε δει όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά σε ολόκληρη τη φετινή Super League.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ένα μεγάλο ντέρμπι απαιτεί απ’ τους μετέχοντες υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας για να δώσουν ουσία σε κάθε προσπάθεια τους, κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Στο ντέρμπι της Τούμπας για την 23η αγωνιστική της Super League μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ξεχώρισε για προφανείς λόγους ο Ντανιέλ Ποντένσε. 
 
O Πορτογάλος πέραν της έντασης και της διάρκειας στο παιχνίδι του, σκόραρε ένα υπέροχο γκολ, είχε μία ασίστ, ενώ δημιούργησε και το τελικό 1-4 των Πειραιωτών. Όπως είπαμε είναι ο MVP για τους προφανείς, θα λέγαμε “τηλεοπτικούς” λόγους. Πάμε να δούμε όμως τι συνέβη και στη… σκιά, αφού ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησε!
🔴 Εκεί πρωταγωνίστησε ξεκάθαρα ο Σαντιάγκο Έσε. Ο νεαρός Αργεντίνος μέσος έπαιξε στην ευθεία με τον Τσικίνιο, πίσω απ’ τον Όρτα και ανέλαβε τον ρόλο του “παλιού”, ο οποίος στήριξε τους δύο νέους. Οι τρεις τους τα πήγαν περίφημα και είχαν το προβάδισμα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα στην κομβική μεσαία γραμμή, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες απ’ τους Οζντόεφ και Μεϊτέ.
 
Ο Έσε είχε 41 επαφές με την μπάλα και φυσικά κινήθηκε στο μέσο του γηπέδου, χωρίς υπερβολές στις κινήσεις του και στις δυνάμεις που κατανάλωσε. Το εκπληκτικό με τον Έσε είναι πως κατάφερε να ολοκληρώσει 30 απ’ τις 31 πάσες που επιχείρησε, φτάνοντας σε ποσοστό ευστοχίας 91%! Σκεφτείτε πως σ’ ένα ντέρμπι “φωτιά”, όπου οι μονομαχίες ήταν σκληρές απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, ενώ οι παγίδες 2 και 3 παικτών ήταν συνήθες φαινόμενο, ο 22χρονος ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του!  
 
Μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή και φυσικά σ’ εκείνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει “έρωτα” με τους μέσους που έχουν καλή επαφή με την μπάλα, σε σημείο που… συγχωρεί πιθανό έλειμμα ταχύτητας (γι’ αυτό και η προτίμηση στον Καρβάλιο, ο οποίος είναι αργός, αλλά παράλληλά τεχνίτης).  
🔴 Τα υψηλά ποσοστά επιτυχημένων μεταβιβάσεων δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Έσε. Συνολικά στη σεζόν πάσαρει εύστοχα με ποσοστό 86%. Στο γήπεδο όπου αμύνεται ο Ολυμπιακός τα ποσοστά εκτινάσσονται στο 96% (κάτι που σημαίνει πως ελαχιστοποιούνται τα λάθη), ενώ στο μισό όπου ο Ολυμπιακός δημιουργεί το ποσοστό κυμαίνεται στο 80%.  

Ο Αργεντίνος χαφ αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και οι “ερυθρόλευκοι” όλο και περισσότερα μπορούν να λαμβάνουν από εκείνον. Μάλιστα στα χέρια ενός τεχνικού όπως ο Μεντιλίμπαρ, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν ακόμα πιο βελτιωμένο Έσε, ειδικά μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία και την ολοκλήρωση της φετινής ιδιόμορφης σεζόν!

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate