Τι αναφέρει στην έφεση του ο Ολυμπιακός και γιατί πιστεύει ακράδαντα στη δικαίωση…

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Τι αναφέρει στην έφεση του ο Ολυμπιακός και γιατί πιστεύει ακράδαντα στη δικαίωση…

Τι αναφέρει στην έφεση του ο Ολυμπιακός και γιατί πιστεύει ακράδαντα στη δικαίωση…
🔴 Πού στηρίζεται ο Ολυμπιακός στην έφεση που κατέθεσε για το ντέρμπι «αιωνίων» και ποιοι είναι οι λόγοι που θεωρούν δεδομένη τη δικαίωση οι Πειραιώτες...
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Super League με μηδενισμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, μείον έναν βαθμό από το πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 38.000 ευρώ πρόστιμο.

Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν άμεσα στην άδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας και κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί την Παρασκευή (3/11, 15:30) στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού περιμένουν ότι θα δικαιωθούν στην έφεση που κατέθεσαν, αφού δεν στηρίζεται πουθενά η απόφαση της ποινής στους Πειραιώτες για το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Μάλιστα, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πολύ απλά γιατί όλα δείχνουν ότι θα γίνει κανονικά με κόσμο, αφού δεν έχει βγει οριστική απόφαση για την τιμωρία στο ντέρμπι.

🔴 Όσον αφορά την έφεση που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός και οι νομικοί του, αυτή στηρίζεται σε συγκεκριμένα πράγματα, με την πλευρά των Πειραιωτών να ζητάει όσο το δυνατόν νωρίτερα την εκδίκαση της υπόθεσης. Για αυτό τον λόγο και ορίστηκε την Παρασκευή, με την απόφαση να βγαίνει άμεσα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός ζητάει την εξαφάνιση του μηδενισμού και την αφαίρεση του ενός βαθμού και ουσιαστικά να τιμωρηθεί μόνο για τη ρίψη της κροτίδας. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στηρίζει την έφεση του στο ότι η αιτιολογία η οποία αναπτύχθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Super League, την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, είναι απολύτως εσφαλμένη και ότι η απόφαση κατέληξε σε συμπεράσματα που δεν υποστηρίζονται ούτε από το φύλλο αγώνα ούτε από την ιατρική γνωμάτευση, ούτε είναι συμβατά με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Αυτή είναι η βάση της έφεσης που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι και για αυτό τον λόγο πιστεύουν ακράδαντα στη δικαίωση τους. Παράλληλα, σύμφωνα με το κείμενο της έφεσης, όπως το ανέπτυξαν οι νομικοί του Ολυμπιακού, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στον πειθαρχικό κώδικα.

🔴 Ο πειθαρχικός κώδικας λοιπόν αναφέρει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ορίζεται ρητά από τον ίδιο τον κώδικα για τις περιπτώσεις τιμωρίας μιας ομάδας ως υπαίτιας της διακοπής αγώνα λόγω σωματικής βλάβης ποδοσφαιριστή ή οποιουδήποτε αξιωματούχου του αγώνα από ρίψη αντικειμένου εξαιτίας της οποίας ο ποδοσφαιριστής ή ο αξιωματούχος κατέστη μη ικανός να συνεχίσει το παιχνίδι.

Αυτή λοιπόν η διαδικασία ορίζεται από τον πειθαρχικό κώδικα ο οποίος αναφέρει ρητώς ότι η πρέπει να τηρείται η διαδικασία στο γήπεδο την ώρα και την ημέρα του αγώνα. Δηλαδή από αυτά που έγιναν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Μόνο ότι έγινε εκεί μετράει και ουσιαστικά δεν μετράει το παραμικρό από όσα ειπώθηκαν την επόμενη μέρα του παιχνιδιού.

Αυτό που σημειώνει ουσιαστικά η πλευρά του Ολυμπιακού είναι ότι: Ο γιατρός του αγώνα δεν είπε αν ο Χουάνκαρ μπορεί να παίξει ή δεν μπορεί να παίξει. Αλλά ούτε και ο διαιτητής του ματς, Μαρέσκα έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι το παιχνίδι διακόπηκε επειδή υπάρχει τραυματισμός ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να αγωνιστεί. Εκεί στηρίζεται ο Ολυμπιακός για τη δικαίωση του, αφού ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ρητά τα δεδομένα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate