Ολυμπιακός: Τα είκοσι συμβόλαια που λήγουν

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ολυμπιακός: Τα είκοσι συμβόλαια που λήγουν

Ολυμπιακός: Τα είκοσι συμβόλαια που λήγουν
🔴 Το «ΦΩΣ» αναλύει όλες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που τον ερχόμενο Ιούνιο είτε μένουν ελεύθεροι είτε ολοκληρώνεται ο δανεισμός τους. Πώς όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει και την ενίσχυση του Ιανουαρίου. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος τόσο πιο έντονη θα γίνεται και η μεταγραφολογία για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά, άλλωστε, ασχολείται πάντα με ποδοσφαιριστές και παρακολουθεί υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους όλο τον χρόνο. 
 
Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, αλλά κάτι που συμβαίνει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκες για το ρόστερ του και γι' αυτό, άλλωστε, και έχει ανοίξει και κουβέντα για ενίσχυση. Από την άλλη, όμως, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, διότι υπάρχει ένα ρόστερ που αριθμητικά έχει αρκετούς παίκτες και πιθανές νέες προσθήκες θα δημιουργήσουν πολυκοσμία στον Ρέντη.

Από την άλλη, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα με ορίζοντα τη νέα σεζόν. Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό, εάν πράγματι προχωρήσει σε μεταγραφές, θα είναι να πάρει παίκτη που θα του ανήκει. Όπως για παράδειγμα είχε συμβεί πέρσι τέτοια εποχή με τον Ροντινέι. 

Έτσι θα προσθέσει και έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όσον αφορά το θέμα δανεισμού, με αυτά που ισχύουν τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να γίνει, διότι ο Ολυμπιακός έχει καλύψει το όριο δανεικών. Επίσης, ένας δανεικός παίκτης τον Ιανουάριο θα βάλει την ομάδα του Πειραιά στη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι να τον κρατήσει ή όχι.

🔴

Στον… αέρα και ο «άσος»

Και όλα αυτά τα γράφουμε, διότι στο ρόστερ που έχει αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός υπάρχουν 20 συμβόλαια που το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνονται. Και σε αυτά περιλαμβάνονται και οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών. Επομένως για την ομάδα του Πειραιά είναι ένας λόγος παραπάνω αν τον Ιανουάριο πάρει παίκτες να τους πάρει με κανονική μεταγραφή και να είναι ποδοσφαιριστές που θα υπολογίζονται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα δούμε όλες τις περιπτώσεις μία προς μία, διότι επί της ουσίας αναφερόμαστε σε σχεδόν ένα ολόκληρο ρόστερ, του οποίου ολοκληρώνονται τα συμβόλαια.

Στον «άσο» τόσο το συμβόλαιο του Τζολάκη όσο και αυτό του Πασχαλάκη λήγουν στο τέλος Ιουνίου του 2024. Ο πρώτος είναι ένα πρότζεκτ που ο Ολυμπιακός το πιστεύει και στον Πειραιά θέλουν να τον κρατήσουν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο έμπειρος γκολκίπερ είναι μία διαφορετική περίπτωση. Όσο φορά τη φανέλα της ομάδας έχει προσφέρει, όμως την επόμενη σεζόν θα είναι 35 ετών. Κουβέντα με την πλευρά του έχει γίνει για ανανέωση και είναι γνωστές οι προθέσεις. Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία και δεν θα είναι μία εύκολη περίπτωση.

Από τον Κίνι μέχρι τον Πορόζο

Στην άμυνα οι Πορόζο, Φρέιρε, Ρίτσαρντς, Μπιανκόν είναι δανεικοί. Ο πρώτος έχει έρθει στην Ελλάδα από την Τρουά και υπάρχει οψιόν αγοράς κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Είναι 23 ετών και είναι παίκτης με προοπτική που μπορεί να εξελιχθεί. Η πορεία του στο υπόλοιπο της σεζόν επί της ουσίας θα καθορίσει και τη διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με τους Γάλλους. Ο Φρέιρε έχει αποκτηθεί από την Πούμας και αν το θέλει το κλαμπ μπορεί να τον κρατήσει. Βέβαια, αλλιώς περίμεναν τη μεταγραφή του Αργεντινού και αλλιώς έχει εξελιχθεί. Πιο πιθανό είναι να έχουμε διαφορετικού τύπου εξελίξεις τον Ιανουάριο. Ο Ρίτσαρντς έχει αποκτηθεί με δανεισμό από τη Νότιγχαμ και ακόμα δεν έχει παίξει με την πρώτη ομάδα. Έχει κάνει συμμετοχή με τον Ολυμπιακό Β' και παρά τα καλά λόγια που ακούγονται για την αξία του δεν έχει φανεί. Ο Μπιανκόν τώρα μπαίνει στο… κόλπο της πρώτης ομάδας και είναι επίσης δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το μέλλον του Γάλλου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το πώς θα τα πάει στο δεύτερο μισό της σεζόν και αν θα βοηθήσει ουσιαστικά. Στον Πειραιά πιστεύουν ότι θα δώσει πράγματα, αλλά όλα αυτά θα αποδειχτούν στο χορτάρι. Ο Κίνι αποκτήθηκε από τη Γρανάδα για έναν χρόνο. Τον 34χρονο μπακ τον ήθελε ο Μαρτίνεθ για να του δώσει λύσεις στα δύο άκρα και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα μείνει στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

🔴 Το στοίχημα με τον Φορτούνη και οι άλλοι

Περνάμε στους χαφ που επίσης υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Ο Ιμπόρα ήταν η πρώτη μεταγραφή της εποχής Κορδόν στον Ολυμπιακό. Ο 35χρονος μέσος έχει έρθει στην Ελλάδα με μονοετές συμβόλαιο. Και ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία και στη Λεβάντε, αλλά και το κλαμπ δύσκολα θα έμπαινε σε μία διαδικασία να συζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Μαντί Καμαρά είναι μία από τις πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, αφού εκπνέει το συμβόλαιό του και έχει αποδειχτεί φέτος πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Με τον Αφρικανό έχει γίνει η διερευνητική επαφή και γνωρίζουν στον Πειραιά τα οικονομικά του «θέλω». Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση η παραμονή του στους «ερυθρόλευκους». Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και για να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά θα πρέπει να καταβληθεί στους Πορτογάλους ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης που θα γίνει με τη Σπόρτινγκ, η οποία δεν τον υπολόγιζε και τον είχε εκτός πλάνων. Για τον Γκουστάβο Σκάρπα γίνεται μεγάλος θόρυβος τελευταία και είναι δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Θα είναι έκπληξη αν ο Βραζιλιάνος είναι στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Και το συμβόλαιο του Ζοάο Καρβάλιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024. Το περασμένο καλοκαίρι κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στην ομάδα, αλλά μοιάζει απίθανο να τον δούμε και την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα. Για τον Κώστα Φορτούνη τα αναλύσαμε και στο φύλλο της Τρίτης. Δεδομένα τα «θέλω» ομάδας και παίκτη, αλλά μην ξεχνάμε ότι πάει για το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο.

Ο Ποντένσε και οι φορ

Ανάλογο το σκηνικό και στην επίθεση, με τον Μασούρα να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Υπήρξαν προτάσεις κατά καιρούς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε να φύγει. Σε αυτήν την υπόθεση υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση. Δανεικός από τη Γουλβς είναι και ο Ποντένσε με την οψιόν να είναι αρκετά μεγάλη και φυσικά όλα θα κριθούν από το αν θα τα βρουν οι δύο ομάδες σε μία πιο λογική τιμή. Ο Σολμπάκεν έχει αποκτηθεί δανεικός από τη Ρόμα και επίσης είναι απίθανο να τεθεί θέμα ενεργοποίησης της οψιόν αγοράς. Και γι' αυτόν ισχύει ό,τι με τον Φρέιρε, δηλαδή μήπως υπάρξουν πιο γρήγορα εξελίξεις. Και το συμβόλαιο του Βρουσάι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ενώ ο Ελ Κααμπί έχει υπογράψει για έναν χρόνο και είναι ένα θέμα το αν θα υπάρξει κουβέντα ανανέωσης. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Ελ Αραμπί που διανύει την τελευταία του σεζόν με την ερυθρόλευκη και τον Γιόβετιτς που έχει μονοετές και είναι ήδη 34 ετών.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate