Μια παρτίδα που η ιστορία της θυμίζει κάτι από Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (22/10), εξηγώντας πόσο αναχρονιστικό είναι το Πειθαρχικό Δίκαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και τι μπορεί να συμβεί στο CAS όπου έχουν προσφύγει οι ερυθρόλευκοι προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.
🔴 Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή: Η αναμέτρηση της Μονπελιέ με την Κλερμόν (8/10) διεκόπη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ένα βεγγαλικό που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα έσκασε δίπλα στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και τον τραυμάτισε. Η γηπεδούχος ομάδα προηγούνταν με 4-2 αλλά τα όσα συνέβησαν στο φινάλε οδήγησαν στη διακοπή του ματς.🔴 Η Μονπελιέ τιμωρήθηκε, αλλά η Κλερμόν δεν πήρε καμία νίκη στα χαρτιά. Και η βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν έχει άλλη ανάγνωση στα γήπεδα και άλλη στα δικαστήρια. Γιατί οι Γάλλοι έχουν ένα κορυφαίο προϊόν, με 600 εκατ ευρώ ετήσια έσοδα από την τηλεόραση και το τελευταίο που θα ήθελαν είναι μια τέτοια δυσφήμιση: Να κρίνονται ματς έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε ένα πρωτάθλημα όπου η ομάδα με την 4η καλύτερη βαθμολογία στο γήπεδο (25β), ο Παναθηναϊκός, είναι στην πρώτη θέση (28β.). Μπροστά από τον Ολυμπιακό που έχει κερδίσει 28 βαθμούς στο γήπεδο αλλά έχει 27 στον πίνακα. Μπροστά όμως και από την ΑΕΚ (27β) αλλά και τον ΠΑΟΚ (26β).
Κανονική αλλοίωση ολόκληρου του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο. Διότι ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας στο CAS προφανώς και θα επικαλεστεί την αρχή της αναλογικότητας. Προφανώς και θα χωρέσει στον φάκελο του την ιστορία της Μονπελιέ με την Κλερμόν για να δείξει ποια τιμωρία προέκυψε στη Γαλλία για μια παρόμοια υπόθεση και ποια στην απαρχαιωμένη Ελλάδα.
Τι θα κάνει το CAS; Άγνωστο. Προς το παρόν άλλη είναι η απάντηση: Τι κάνει το ποδόσφαιρο σε τέτοιες περιπτώσεις…
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com