Στα «σχοινιά» ο Παναθηναϊκός: Με βαριές ποινές κινδυνεύει μετά την αποχώρηση από το ντέρμπι – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Στα «σχοινιά» ο Παναθηναϊκός: Με βαριές ποινές κινδυνεύει μετά την αποχώρηση από το ντέρμπι – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Στα «σχοινιά» ο Παναθηναϊκός: Με βαριές ποινές κινδυνεύει μετά την αποχώρηση από το ντέρμπι – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ
🔴 Αυτές είναι οι τιμωρίες με τις οποίες κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό διακόπηκε οριστικά το βράδυ της Κυριακής, με τους πράσινους να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο και να μην επιστρέφουν, κάτι που σύμφωνα με τον ΚΑΠ «καίει» το τριφύλλι.

Ο διαιτητής Μαρέσκα ενημέρωσε ότι θα γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από το γήπεδο μόνος του, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς, κάτι που φυσικά αν αποδειχτεί φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση το τριφύλλι που κινδυνεύει με εξοντωτικές ποινές.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο της Super League αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη και θα ληφθούν υπόψη το φύλλο αγώνα και η έκθεση του γιατρού από το ματς.

🔴 Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ και κινδυνεύει με απώλεια της αναμέτρησης (3-0), αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και πέντε για του χρόνου, σύμφωνα πάντα με τον ΚΑΠ.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο ΚΑΠ στο άρθρο 21, παρ. 3.:

Άρθρο 21 Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα

ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές:

🔴 α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδος, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate