Η αρρώστια που τον λύγισε: Από τι έπασχε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Η αρρώστια που τον λύγισε: Από τι έπασχε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Η αρρώστια που τον λύγισε: Από τι έπασχε ο Γιάννης Ιωαννίδης
🔴 Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο Έλληνα προπονητή μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδη.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη, του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ, σε ηλικία 78 ετών, σκόρπισε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη πως «ό,τι έκανε στη ζωή του, το έκανε με προσήλωση και πάθος. Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές, διεκδίκησε και προσέφερε πολλά στον τόπο μας. Η αγάπη του για την πατρίδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, απεριόριστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συγκλόνισε η κόρη του

«Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου. Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι» είπε αρχικά στον επικήδειο η 21χρονη κόρη του κόουτς.

🔴 Στη συνέχεια, είπε, με δάκρυα στα μάτια: «Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα».

«Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου», είπε η Θεοδώρα – Ελένη στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά: θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες».

«Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία», ανέφερε συντετριμμένη η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει “Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους», τόνισε στο τέλος του επικήδειου η 21χρονη κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

🔴 Η ασθένεια που τον «λύγισε»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν μόνο ένας σημαντικός αθλητής και προπονητής, ήταν πολλά περισσότερα, μα πάνω από όλα ήταν ένας τρυφερός πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος. Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγος και η κόρη του. Το «αστέρι» των γηπέδων «λύγισε» τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της άνοιας η οποία ήταν και αυτή που τον «νίκησε».

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate