Τι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη!

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Τι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη!

Τι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη!
🔴 Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα σημαντικό δεδομένο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη μετά το 2-2 της περασμένης άνοιξης στο Καραϊσκάκη.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Αντί προλόγου: την ιδιαιτερότητα του σημερινού αγώνα φανερώνει εύκολα το δεδομένο ότι οι δύο προηγούμενοι προπονητές του Ολυμπιακού έχασαν τη δουλειά τους την περασμένη σεζόν μετά από παιχνίδια με τον Άρη, ο Κορμπεράν στο Χαριλάου (1-2) κι ο Μίτσελ στο Καραϊσκάκη (2-2).

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του μέχρι τώρα στο Καραϊσκάκη δίνει ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στον Άρη, πολύ απλά γιατί ο Άρης είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους Ατρόμητο, Λαμία, Κηφισιά, Πανσερραϊκό, αλλά και γιατί είναι ένας αντίπαλος που ζορίζει αφάνταστα τον Ολυμπιακό εδώ και κάποια χρόνια.

Το θυμόμαστε όλοι το μεταξύ τους παιχνίδι την άνοιξη στο Καραϊσκάκη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» παρότι προηγήθηκαν με 2-0 υποχρεώθηκαν από τους «κίτρινους» σε ισοπαλία 2-2 που έφερε τριγμούς στην ομάδα τους. Άλλωστε, οι οκτώ τελευταίοι αγώνες των δύο ομάδων στον Πειραιά είναι πάντα θρίλερ! Στους δύο ο Άρης πήρε ισοπαλίες (1-1 και 2-2) και στους άλλους έξι κέρδισε ο Ολυμπιακός, τους τέσσερις με 1-0 και τους δύο με 2-1, δηλαδή όλες οι νίκες του είναι με το μικρότερο δυνατό σκορ!

Επειδή, όμως, το πιο φρέσκο είναι το 2-2 του περασμένου Απριλίου, μπορούμε να καταγράψουμε τι συμβαίνει ιστορικά στους αγώνες Ολυμπιακού-Άρη, όταν το προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είχε τελειώσει ισόπαλο η, με τον Ολυμπιακό χαμένο!

🔴 Μιλάμε για μία περίοδο 40 ετών, από το 1983 έως και σήμερα…

2021 Ολυμπιακός-Άρης 1-1 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 1-0

2010 Ολυμπιακός-Άρης 0-0 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 1-0

2007 Ολυμπιακός-Άρης 0-0 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 1-0

2002 Ολυμπιακός-Άρης 0-1 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 1-0

1994 Ολυμπιακός-Άρης 1-1 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 2-1

1987 Ολυμπιακός-Άρης 1-2 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 2-1

1983 Ολυμπιακός-Άρης 0-1 και μετά Ολυμπιακός-Άρης 3-1

Άρα, έχουμε εφτά περιπτώσεις στις οποίες ο Άρης πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό και στους εφτά αγώνες Ολυμπιακού-Άρη που ακολούθησαν, ο Ολυμπιακός κέρδισε και τους εφτά, σχεδόν όλους όμως με μεγάλη δυσκολία και με σκορ 1-0 η, 2-1! Τελευταία φορά που ο Άρης έκανε δύο σερί καλά αποτελέσματα εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό ήταν τη διετία 1982-1983 με δύο ισοπαλίες και το διπλό που μνημονεύσαμε!ν λοιπόν επαναληφθεί η ιστορία αυτών των 40 ετών, ξέρουμε τι θα δούμε κι απόψε!

Άσχετο: Μάχη απόψε στο Καραϊσκάκη και των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος! Από τη μία οι Ελ Καάμπι και Μασούρας με τρία γκολ ο καθένας κι από την άλλη ο Μορόν με τέσσερα γκολ. Παρεμπιπτόντως, ο Μορόν πήγε στον Άρη ως ελεύθερος από την Μπέτις, ομάδα στην οποία ήταν τεχνικός διευθυντής ο Κορδόν πριν έρθει στον Ολυμπιακό.

Άρης

Ο Ισπανός φορ επί μία τριετία ήταν στο πουθενά: τη σεζόν 2020-21 είχε ένα γκολ στην Μπέτις, το 2021-22 είχε ένα γκολ ως δανεικός στην Εσπανιόλ και το 2022-23 είχε ένα γκολ ως δανεικός στη Λας Πάλμας στη Β΄ κατηγορία. Σε συνολικά 66 παιχνίδια πρωταθλήματος επί μία τριετία είχε τρία γκολ, ένα τον χρόνο, εξ ου άλλωστε κι η Μπέτις τον έδινε δανεικό την προηγούμενη διετία! Και τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τέσσερα στα πέντε πρώτα παιχνίδια του!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές στο τέλος του αγώνα με την Κηφισιά που δοκίμασε έστω για λίγο τον Μπιέλ σε ρόλο δεύτερου σέντερ φορ, δηλαδή εκεί που παίζει πλέον ο Μασούρας. Για όποιον δεν το πρόσεξε, ο Ισπανός προπονητής για περίπου 10 λεπτά στο φινάλε του αγώνα, έδωσε εντολή στους Μπιέλ και Σκάρπα να αλλάξουν αμοιβαία θέσεις, περνώντας ο Σκάρπα πλάγια δεξιά κι ο Μπιέλ στον άξονα, πίσω από τον φορ Γιόβετιτς.

Νομίζω ότι είναι μία κίνηση που έχει λογική, κι όχι μόνο γιατί ο Μπιέλ σε αυτή τη θέση, του μεσοκυνηγού, έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά και γιατί στο ρόλο του Μασούρα, έτσι όπως τον θέλει να τον παίζει ο προπονητής, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην του Μπιέλ. Εφόσον, βέβαια, ο Ισπανός αποφασίσει να τρέξει, να μαρκάρει, να πιέσει. Διότι, ο Γιόβετιτς που την ξέρει άριστα αυτή τη θέση, του δεύτερου κυνηγού, δεν τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει άλλα. Ο δε Σκάρπα που συνήθως παίζει σε αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό, δεν πολυπείθει.

biel

Στο χέρι του Μπιέλ είναι να βρει τον χρόνο που θέλει στη θέση που θέλει, λίγο δίπλα από τον φορ. Άλλωστε, τώρα και με την παρουσία του Σολμπάκεν και του Ποντένσε, σε συνδυασμό με την φοβερή κατάσταση του Φορτούνη παίζοντας ακραίος, οι θέσεις στα πλάγια γίνονται όλο και πιο δύσκολες…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate