#OlympMan: Οι λόγοι που δείχνουν ότι ο Μαρτίνεθ ψάχνεται... και μπερδεύεται!

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

#OlympMan: Οι λόγοι που δείχνουν ότι ο Μαρτίνεθ ψάχνεται... και μπερδεύεται!

#OlympMan: Οι λόγοι που δείχνουν ότι ο Μαρτίνεθ ψάχνεται... και μπερδεύεται!
#OLYMPMAN
🔴 Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ξεκινήσει με επιτυχία τους αγώνες παρόλα αυτά δείχνει να μην έχει ακόμη ξεκάθαρη ταυτότητα...
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 1ος λόγος: Νέοι παίκτες: Έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά το τακτικό πλάνο της ομάδας με αποτέλεσμα μερικές φορές να αυτοσχεδιάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια το τελευταίο διάστημα είχαμε αύξηση κινητικότητας στα μεταγραφικά... όποτε τώρα μπορεί να συμβεί ακόμη πιο εύκολα... Όμως, έχουν έρθει ποιοτικοί παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά και ως μονάδες.
 
2ος λόγος: Έλλειψη 10αριου: Κακά τα ψέματα ο Καρβάλιο έδειξε πολλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά στη συνέχεια ήταν σκέτη απογοήτευση. Βέβαια ο προπονητής των ερυθρόλευκων επέμενε στον Πορτογάλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός μην έχει δημιουργικό παίκτη πίσω από τον επιθετικό... αν παρατηρήσετε τους αγώνες με την Γενκ θα δείτε την τρύπα που υπήρχε. Ο Σκάρπα θα το πάρει πάνω του.. μαζί με τον ??Φορτούνη.. αν μείνει.
🔴 3ος λόγος: Μπακ με εξτρεμ: Ξεκάθαρα ο Μαρτίνεθ είναι λίγο διστακτικός στο να ανεβάσει πολύ ψηλά τα μπακ του... χαρακτηριστικό ήταν όταν ο Μπιέλ μπήκε στο πρώτο ματς με την Γκενκ όπου συχνά έπενε πάνω στη γραμμή παρόλο που ο Ροντινέϊ είχε ανέβει σχεδόν δίπλα του για να δημιουργήσει υπεραριθμία. Μια εξήγηση είναι ότι ο Μαρτίνεθ έχει δώσει οδηγία στον Κίνι να μην ανεβαίνει πολύ ψηλά (έχει αντίθετο πόδι) με αποτέλεσμα και τα εξτρεμ να έχουν άλλο ρόλο στα αριστερά και άλλον στα δεξιά... ίσως χρειάζεται ο Ολυμπιακός κάτι πιο ξεκάθαρο... έρχεται ο Ορτέγκα...
 
4ος λόγος: Τρίγωνο στόπερ με αμυντικό χαφ: Τα αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού δεν υποστηρίζουν τριγωνικά με πολύ επίμονο τρόπο τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να αναπτύσσονται μονόπλευρα από το δικό τους μισό και να αλλάζουν παιχνίδι από το κέντρο και μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεσοεπιθετικός (10αρι) να μην έχει χώρο να κινηθεί στις "νεκρές" ζώνες του αντιπάλου... οοπ αυτό συνδέεται και με τον 2ο λόγο που αναφέραμε παραπάνω... 
 
5ος λόγος: Τρίγωνα.. αλλά χρειάζεται και ο ρόμβος: Ο Μαρτίνεθ έχει δώσει τεράστια έμφαση στα τρίγωνα και καλά κάνει. Όμως, κάθε τρίγωνο πρέπει να έχει και έναν παίκτη από πίσω ώστε να δημιουργεί τον ρόμβο... έτσι όταν χάνεται η μπάλα δεν θα υπάρχει αυτή η τρικυμία που υπήρχε στα παιχνίδια με την Γενκ.
 
6ος λόγος: Κάθετες κινήσεις και κάθετες πάσες: Κατά διαστήματα οι παίκτες του Ολυμπιακού κινούνται κάθετα αλλά δεν γίνονται οι κάθετες πάσες... και άλλες φορές οι κάτοχοι της μπάλας ψάχνουν την κάθετη και δεν γίνεται η κάθετη κίνηση. Σίγουρα αυτό είναι θέμα χημείας αλλά παράλληλα δείχνει ότι ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρος στο τι ζητά και πότε ώστε και οι παίκτες να εμπνευστούν από εκείνον και το ασκησιολόγιο του ώστε να αντιληφθούν τι ζητά τακτικά.
 
Κατά την άποψη μου ο Μαρτίνεθ έχει αργήσει λίγο να περάσει μερικά τακτικά στοιχεία στην ομάδα... παρόλα αυτά θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή... αν η ομάδα στρώσει θα στρώσει σε 3-4 εβδομάδες. Μέχρι τότε σημασία έχει να παίρνει τα παιχνίδια και παράλληλα οι μεταγραφές να συνδεθούν με το σύνολο.  
  Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate