Η μεταγραφή του Έσε, η συμφωνία με τον Ορτέγκα, το «δώστε με στον Ολυμπιακό» και οι εξελίξεις με τη Βελέζ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Η μεταγραφή του Έσε, η συμφωνία με τον Ορτέγκα, το «δώστε με στον Ολυμπιακό» και οι εξελίξεις με τη Βελέζ

Η μεταγραφή του Έσε, η συμφωνία με τον Ορτέγκα, το «δώστε με στον Ολυμπιακό» και οι εξελίξεις με τη Βελέζ
🔴 Η μεταγραφή του Σαντιάγκο Έσε έχει κλειδώσει. Ο Ορτέγκα έχει πει το «ναι», η Βελέζ προσπαθεί να τον κρατήσει, αλλά ο 24χρονος μπακ πιέζει για Ολυμπιακό και ο Κορδόν τελειώνει το θέμα.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Οι μεταγραφές δεν είναι άσπρο και μαύρο. Μέχρι να τελειώσουν, όλα είναι πιθανά. Και ειδικά όταν μιλάμε για κινήσεις που αφορούν ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική και δη την Αργεντινή, όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και προσοχή. Ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος να γίνει ό,τι συνήθως στις μεταγραφές από τη χώρα του ταγκό. Να εμφανιστούν… δέκα παρατρεχάμενοι, μπλοκάροντας τις εξελίξεις. Στις υποθέσεις Σαντιάγκο Έσε και Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να γλιτώσει από τέτοιες καταστάσεις.

Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν πως και οι δύο περιπτώσεις είναι κοντά στην ολοκλήρωση. Μπορεί τις τελευταίες ώρες να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια στα αργεντίνικα social media, σχετικά με τη μετακίνηση του Έσε, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει προκύψει πρόβλημα στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

🔴 Για την ακρίβεια και σήμερα ο ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι θα συνεχίσει στον Πειραιά. Ενώ οι πληροφορίες από τη διοίκηση του αργεντίνικου συλλόγου επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει η τελική ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των ομάδων, για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 21χρονου αμυντικού μέσου.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Ορτέγκα και στη συγκεκριμένη μεταγραφή ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα σωστά βήματα. Την υπόθεση τρέχει εδώ και πολλές εβδομάδες ο σύλλογος και προσωπικά ο Αντόνιο Κορδόν. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών έχει καταφέρει να τα βρει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή και τον νέο του εκπρόσωπο. Και παράλληλα υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία και με τη διοίκηση της Βελέζ.

Σε σημείο να υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα τελειώσουν και τυπικά μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ο Ολυμπιακός προσέφερε 3.5 εκατομμύρια ευρώ για το 90% του παίκτη. Η αρχική συμφωνία αφορούσε μικρότερο ποσό, αλλά αυτό άλλαξε μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Οι επαφές είναι σε εξέλιξη και όλα δείχνουν πως τα deal θα κλείσει κοντά στα 3.500.000 € με την ομάδα του Ορτέγκα να διατηρεί ένα ποσοστό (πιθανότατα 10%) στη μεταπώληση, ενώ ένα ποσοστό έχει και ο ίδιος ο παίκτης.

Οι Αργεντινοί δεν είχαν διάθεση να πουλήσουν τον 24χρονο μπακ. Και για αυτόν τον λόγο όταν ξεκίνησαν οι επαφές προ εβδομάδων, η μεταγραφή έδειχνε πολύ δύσκολη. Αλλά ο τρόπος που κινήθηκε ο Ολυμπιακός, η προσέγγιση της μεταγραφής και η απόφαση του παίκτη να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, άλλαξαν ραγδαία τα δεδομένα. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα με τον Ορτέγκα και τελειώνουν και με τη Βελέζ. Παρά την απροθυμία των Αργεντινών να διευκολύνουν την κατάσταση. Με τον Ορτέγκα να έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο δύσκολη είναι η μεταγραφή του Ορτέγκα και πόσο μεγάλη επιτυχία θα είναι η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον πιθανότατα κορυφαίο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος Αργεντινής. Έναν παίκτη τεράστιας ποιότητας, που μόλις οριστικοποιηθεί και τυπικά η μεταγραφή του, θα αποτελέσει μια απο τις κορυφαίες κινήσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Και για αυτόν τον λόγο ο Κορδόν με τους συνεργάτες του ήταν πραγματικά ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις.

Και στις δύο περιπτώσεις των Αργεντινών ποδοσφαιριστών οι επαφές γίνονται από τον ίδιο τον Κορδόν και τον συνεργάτη του, Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο. Όπως ακριβώς συνέβη και στη μεταγραφή του Φρέιρε από τη μεξικάνικη Πούμας. Με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος να πιστεύει ότι οι δύο κινήσεις θα γίνουν. Και ότι θα είναι σύντομα στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός κινείται πολύ δυναμικά στην αγορά, επενδύοντας σημαντικά ποσά σε ποδοσφαιριστές νέους σε ηλικία, υψηλού επιπέδου και μεγάλης προοπτικής. Και συχνά αυτές οι υποθέσεις μπορεί να γίνουν περίπλοκες. Αλλά ειδικά τους παίκτες που έχει επιλέξει να αποκτήσει και θεωρεί πολύ σημαντικούς, ο σύλλογος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αποκτήσει.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate