Η πρώτη ομιλία του Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό, οι στόχοι, οι μεταγραφές και οι ανάγκες του Μαρτίνεθ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Η πρώτη ομιλία του Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό, οι στόχοι, οι μεταγραφές και οι ανάγκες του Μαρτίνεθ

Η πρώτη ομιλία του Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό, οι στόχοι, οι μεταγραφές και οι ανάγκες του Μαρτίνεθ
Ο Αντόνιο Κορδόν δεν ακολουθεί την ελληνική λογική, δεν βιάζεται, δεν αγχώνεται. Και το έδειξε στην πρώτη ομιλία του, αλλά και με τις απόψεις του.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η πρόσληψή του Αντόνιο Κορδόν προκάλεσε θόρυβο. Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο, ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό στέλεχος, με τέτοιο βιογραφικό να λέει το «ναι» σε μια ελληνική ομάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης του έδωσε λευκή επιταγή. Και ο Ολυμπιακός πορεύεται σε αυτό το διάστημα με τη φιλοσοφία, τις σκέψεις και τις αποφάσεις του νέου αθλητικού διευθυντή του και του νέου προπονητή του. Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές επιλογές, όσο και σε θέματα που αφορούν το εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Κορδόν, μάλιστα, φρόντισε να επικοινωνήσει τις σκέψεις του και σε εκείνους που θα κληθούν να τις υλοποιήσουν με την απόδοση και τη συνολική παρουσία τους: Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στους οποίους μίλησε και έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν. Εξηγώντας σε γενικές γραμμές πώς θα λειτουργεί ο σύλλογος από εδώ και πέρα.

«Κάνουμε μια νέα αρχή. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να γίνουμε οικογένεια. Να γίνουμε ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του νέου αθλητικού διευθυντή στους ποδοσφαιριστές: «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα μπορέσουμε να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα και να πάμε καλά στην Ευρώπη».

Ο Κορδόν αναφέρθηκε και σε εσωτερικά θέματα της ομάδας, εξηγώντας τη φιλοσοφία του. «Εγώ με την ομάδα μου είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Εγώ είμαι εδώ για όλους σας. Ο,τι πρόβλημα έχετε, ό,τι σας απασχολεί και ότι σας προβληματίζει θέλω να μου το λέτε. Στις οικογένειες τα προβλήματα λύνονται εκ των έσω», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό το κλίμα στην ομάδα να είναι καλό και να είναι όλοι χαρούμενοι. Θα μιλάμε συνέχεια, θα κάνω πολλές συναντήσεις μαζί σας, με τον καθένα ξεχωριστά, για να μιλήσουμε και να μου πείτε ό,τι θέλετε. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή».

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Ο Κορδόν είχε προαναγγείλει την άφιξη ενός παίκτη στην Αυστρία. Τελικά θα φτάσουν δύο (Ιμπόρα, Κίνι), ενώ δεν αποκλείεται να προλάβει και ένας τρίτος (Μάρκος Αντρέ). Γενικώς ο Ισπανός επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι άνθρωπος που λατρεύει τη μυστικότητα. Ο ίδιος και ο βοηθός του, Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο, τρέχουν τις επαφές για τις μεταγραφές, αλλά για τον Κορδόν, εκείνο που έχει σημασία είναι άλλο. «Ολοι θέλουν μεταγραφές, οπαδοί, δημοσιογράφοι, αλλά το σημαντικό, εκείνο που αφοσιώνεται η ομάδα είναι πώς θα γίνει… ομάδα», είναι η μόνιμη επωδός του.
Ο Κορδόν το είχε πει και στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, πως έχει άλλη αντίληψη σχετικά με τον ιδανικό χρόνο των μεταγραφικών κινήσεων. Και δεν κρύβει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση, αναφορικά με τις προσθήκες. Παραδέχεται σε κάθε σχετική επισήμανση πως ο Ολυμπιακός δουλεύει πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα. Πάρα πολλές. Σε διαφορετικές θέσεις, με διαφορετικά προφίλ. Και συστήνει υπομονή. Διότι «κάθε μέρα μιλάμε με παίκτες, με ομάδες. Τώρα ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος». Και το εννοεί. Ετσι έχει μάθει να δουλεύει. Αυτό θα κάνει και στον Ολυμπιακό. Κινήσεις «όταν πρέπει, όπως πρέπει, στις θέσεις και τις τιμές που πρέπει».

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

 Οσο για το πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός; Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Και η οποία, ρεαλιστικά, δεν μπορεί να απαντηθεί. Δεν γίνεται. Κατ’ αρχάς, σε αυτό το διάστημα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βλέπει τις ανάγκες. Βλέπει την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών. Βλέπει παίκτες για τους οποίους δεν είχε καλή εικόνα. Και γενικώς βλέπει ποιοι και πώς μπορούν να προσαρμοστούν στα «θέλω» του. Και αναλόγως θα προκύψουν και οι περαιτέρω ανάγκες. Οι οποίες, βεβαίως, μπορεί να προκύψουν και από πιθανές πωλήσεις ή αποχωρήσεις.

Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός μόλις ξεκίνησε να κάνει μεταγραφές. Και θα κάνει αρκετές στις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όπως είναι βέβαιο, ότι θα κάνει μεταγραφές μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι ο Κορδόν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά πως στο φινάλε, προκύπτουν ευκαιρίες, στις οποίες δεν μπορείς να πεις «όχι». Ευκαιρίες, που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate