Η μεταγραφική λίστα του Σρέντερ - "Πακέτο" με τον… νέο Εμβιλά - Χαφάρα από Άγιαξ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η μεταγραφική λίστα του Σρέντερ - "Πακέτο" με τον… νέο Εμβιλά - Χαφάρα από Άγιαξ

Η μεταγραφική λίστα του Σρέντερ - "Πακέτο" με τον… νέο Εμβιλά - Χαφάρα από Άγιαξ
Η μεταγραφική λίστα του Ολλανδού και οι συζητήσεις με τους Πειραιώτες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι δύο παίκτες που μπορεί να φέρει στο Λιμάνι, εφόσον αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τι αλλάζει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ολυμπιακός - Άλφρεντ Σρέντερ: Στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών βρέθηκε και τελικά αποχώρησε χωρίς να συμφωνήσει (η υπόθεσή του δεν χάλασε, αλλά κοιτάζουν κι άλλους προπονητές οι Πειραιώτες) ο 50χρονος Ολλανδός τεχνικός, που έχει θητεία σε Χόφενχαϊμ, Κλαμπ Μπριζ και Άγιαξ ως πρώτος προπονητής, αλλά και παλιότερα ως βοηθός στην Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Κούμαν.

Η περίπτωσή του έχει ενδιαφέρον, καθώς αναμφίβολα είναι προπονητής τύπου Πέδρο Μαρτίνς: Δηλαδή μπορεί να πάρει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό και με σκληρή δουλειά να εκμεταλλευτεί την δυναμική της ομάδας και το μπάτζετ που υπάρχει, και να διακριθεί. 

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες λύσεις θα μπορούσε να φέρει στην ομάδα ο Σρέντερ, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά το γερμανικό, το ισπανικό και το ολλανδικό ποδόσφαιρο (δηλαδή τα πρωταθλήματα που έχει εργαστεί). Πάμε να δούμε τις 2+1 επιλογές. 

Από αυτά που μας μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του Ολλανδού τεχνικού, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη τού Φλοριάν Γκρίλιτς, που ήταν βασικότατος επί των ημερών του στη Χοφενχάιμ. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που τον είχε πάρει και στον Άγιαξ όταν πήγε στην Ολλανδία. Πρόκειται για διεθνή Αυστριακό χαφ, πολυσύνθετο, που παίζει και στόπερ, που μπορεί να βοηθήσει και στο build up (-ο Σρέντερ είναι θιασώτης τού σύγχρονου ποδοσφαίρου) και το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Είναι παίκτης τύπου Γιάν Εμβιλά, δηλαδή, που μπορεί δηλαδή να δώσει λύσεις από το κέντρο της άμυνας μέχρι τις θέση 6 και 8 στα χαφ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σίγουρα και η περίπτωση του διεθνή Γερμανού Σεμπάστιαν Ρούντι, επίσης χαφ, που ήταν βασικός και αναντικατάστατος στις επιλογές τού Σρέντερ όταν συνυπήρξαν στην Χόφενχαϊμ. Βέβαια, πλέον είναι 33 ετών, σε κάπως πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, αλλά κουβαλάει την εμπειρία και το ταλέντο για να σταθεί άνετα στη Σούπερ Λιγκ. Στα συν του ότι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Για το +1 δεν κρατήσαμε κάποια δύσκολη περίπτωση που θα μπορούσε μόνο υπό προϋποθέσεις να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τύπου Ιλάς Μπεμπού που η αξία του είναι στα 7 εκατ. ευρώ και αγωνίζεται ως εξτρέμ και επιθετικός. Ή ο διεθνής Αυστριακός μεσοεπιθετικός Κρίστοφερ Μπαουμγκάρτνερ, που η αξία του ξεπερνάει τα 18-20 εκατ. ευρώ και τον ανέδειξε ο Σρέντερ.

Αντίθετα, θα μιλήσουμε για την απόλυτα εφικτή και ρεαλιστική περίπτωση του Ντιαντιέ Σαμασέκου, που βρίσκεται ήδη στην ομάδα. Ο Σρέντερ τον γνωρίζει καλά από τη συνύπαρξή τους στη Χόφενχαϊμ (-αν και δεν ήταν η πρώτη του επιλογή), το ενδεχόμενο να ανανεωθεί ο δανεισμός του για ακόμα έναν χρόνο ήταν έτσι κι αλλιώς ανοιχτός, οπότε πιθανή έλευση του Ολλανδού θα αυξήσει τις πιθανότητες προς αυτή την προοπτική.

 

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate