Μίτσελ-Ανιγκό: Δύο ματς, μία βασική διαφορά σε προσέγγιση και φιλοσοφία

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Μίτσελ-Ανιγκό: Δύο ματς, μία βασική διαφορά σε προσέγγιση και φιλοσοφία

Μίτσελ-Ανιγκό: Δύο ματς, μία βασική διαφορά σε προσέγγιση και φιλοσοφία
Ο Μίτσελ, η κακή του διαχείριση στο ματς με τον Αρη και το «αντίο» του στον Ολυμπιακό. Ο Ανιγκό κι η σούπερ διαχείρισή του επί του ΠΑΟΚ με τη φιλοσοφία του που ταυτίζεται απόλυτα με τους πρωταθλητές.
Διαβάστε παρακάτω... 🔴Από το 2-2 με τον Άρη μέχρι το 3-1 με τον ΠΑΟΚ μέσα σε 4 μέρες απέχει... δύο προπονητές και μία βασική διαφορά στην προσέγγιση και στη φιλοσοφία μεταξύ του Μίτσελ και του Ανιγκό.

Ο Ολυμπιακός... πέταξε στο καλάθι των αχρήστων δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην αναμέτρηση με τoν Άρη. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παραίτηση του Μίτσελ. Ο Ισπανός, επέστρεψε στο Λιμάνι τον Σεπτέμβριο στην ομάδα και έκατσε στον πάγκο αυτής για 32ματς. Σ' αυτό το διάστημα είχε 18 νίκες, 10 ισοπαλίες και 4 ήττες (δύο στην Ευρώπη, 1 από τον ΠΑΟΚ και 1 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο). Κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα, μάζεψε το χαοτικό ρόστερ και έκανε τον Ολυμπιακό να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο. Εν τέλει άφησε την ομάδα στο -3 ενώ την είχε πάρει στο -7 κι η διαφορά είχε φτάσει σε κάποιο σημείο και στο -12. Ενα από τα σημαντικότερο επίτευγμά του είναι κι η επιστροφή του Φορτούνη, ο οποίος αποδεικνύει το πόσο έλειψε όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, στο τελευταίο του ματς με τον Άρη, ο Ισπανός κόουτς έδειξε και το μεγαλύτερό του ελλάτωμα: Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη διαχείριση της ομάδας του από τον πάγκο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού.

Η διαχείριση του Μίτσελ με Άρη

Η 11άδα με Άρη:

Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Κασάμι, Κανός, Φορτούνης, Μπιέλ, Μπακαμπού

Οι αλλαγές του Μίτσελ:

44' Αναγκαστική αλλαγή τον Κανός, με τον Μασούρα να μπαίνει στη θέση του.
55' Αναγκαστική αλλαγή με τον Μπα να αφήνει τη θέση του στον Ρέτσο
73' Βγάζει Φορτούνη και βάζει Γκάρι Ροντρίγκες
74' Βγάζει Μπακαμπού και βάζει Εμβιλά
74' Βγάζει Χουάνγκ και βάζει Σαμασέκου

Με λίγα λόγια, από το 70' όπου ο Άρης είχε μειώσει σε 2-1, γεμίζει και φρεσκάρει τον άξονά του με τους Κασάμι, Σαμασέκου και Εμβιλά ενώ αφήνει την ομάδα του χωρίς καθαρό φορ μέσα στο παιχνίδι.

Η διαχείριση του Ανιγκό με ΠΑΟΚ

Η 11άδα με ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μπιέλ Μπακαμπού

Ο Ζοσέ Ανιγκό, έγινε ο πρώτος Γάλλος προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο ντεμπούτο του, λοιπόν, δεν άλλαξε πολλά στην 11άδα του. Ενεργοποίηση βασικός τον Βαλμπουενά και πέρασε στον άξονα τον Εμβιλά αντί του Κασάμι σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς. Η ομάδα δέχτηκε ένα γκολ στο 22'. Ο Ανιγκό, ωστόσο, από την αρχή είχε βγάλει την ομάδα του μπροστά και δεν την κράτησε πίσω λεπτό. Ακόμα και μετά το 2-1 στο 78', δεν τους μάζεψε. Επέτρεψε στους παίκτες του να πιέσουν στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΟΚ και γι' αυτό κέρδισαν το πέναλτι και ήρθε το 3-1 κλειδώνοντας το ματς στο 87'. Η νοοτροπία αυτή είναι... Ολυμπιακός. Η επίθεση.

Οι αλλαγές του Ανιγκό:

57' Αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου με τον Σισέ
60' Βγάζει Βαλμπουενά, βάζει Χάμες Ροντρίγκες
77' Βγάζει Μπακαμπού βάζει Ελ Αραμπί
77' Βγάζει Μπιέλ και βάζει Μασούρα
77' Βγάζει Φορτούνη και βάζει Βρουσάι

Στις αλλαγές του βλέπουμε ότι κι οι τρεις είχαν συμμετοχή (έμμεση ή άμεση) στα γκολ. Ο Χάμες κάνει την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης το τσαρ κι ο Μασούρας το 2-1. Στο 3-1, δε, ο Μασούρας είναι αυτός που κάνει τη σέντρα για τον Βρουσάι με τον Ζίβκοβιτς να απλώνει το χέρι και να κάνει το πέναλτι. Και στη συνέχεια ευστόχησε ο Ελ Αραμπί.

------------ 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate