Έπαιξε μετά από έξι μήνες στη θέση του στον Ολυμπιακό! Τι έκανε;

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Έπαιξε μετά από έξι μήνες στη θέση του στον Ολυμπιακό! Τι έκανε;

Έπαιξε μετά από έξι μήνες στη θέση του στον Ολυμπιακό! Τι έκανε;
Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για μία άλλου είδους «επιστροφή» στον Ολυμπιακό.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Ανιγκό έκανε κατά την γνώμη μου μία καλή κίνηση στο παιχνίδι με τον Άρη την Τετάρτη στο Χαριλάου: έβαλε τον Βρουσάι στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού και δη στη θέση του, για πρώτη φορά μετά από έξι ολόκληρους μήνες!

Και δεν το υποστηρίζω αυτό επειδή ανήμερα του αγώνα είχα εκφράσει την άποψη ότι έπρεπε να το κάνει, αλλά επειδή νομίζω ότι αυτό επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική. Με τον Γκάρι να είναι άφαντος και τελειωμένος, τον Μπιέλ να μπαίνει εδώ και καιρό και να παίζει σαν εξτρέμ-φάντασμα και τον Κανός τραυματία, ασφαλώς και πρέπει ο Βρουσάι να παίζει στα πλάγια της επίθεσης. Στο κάτω κάτω, πρέπει να κριθεί και να αξιολογηθεί κι αυτός στη θέση του, πώς να τον κάνουμε. Επειδή ο Μαρτίνς κι ο Μίτσελ τον έβαζαν δεξί κι αριστερό μπακ, επειδή δεν έβρισκαν άλλο, αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι μπακ;

Κοντεύει πια να τελειώσει η σεζόν κι ο Βρουσάι σε ένα σύνολο 25 αγώνων, έχει παίξει στη θέση του, εξτρέμ δηλαδή, σε δύο παιχνίδια τον Οκτώβριο (στο 0-0 στο Αζερμπαϊτζάν με την Γκαραμπάγκ και στο 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη) και σε αυτό τώρα με τον Άρη! Πραγματικά μοιάζει να μην έχει νόημα το όλο σκηνικό…

Τέλος πάντων, τι μας έδειξε ο Βρουσάι παίζοντας εξτρέμ μετά από μισό χρόνο; Πολύ απλά είδαμε τα καλά στοιχεία του, αλλά και τις αδυναμίες του-καλά στοιχεία που μειώνονται, αλλά και αδυναμίες που αυξάνονται, όσο παίζει σπανίως, αραιά και που στην κανονική του θέση, στην επίθεση, εκεί που στην Ολλανδία ενάμιση χρόνο με την Βίλεμ (ομάδα στην οποία είχε αναδειχθεί ο Τσιμίκας) τα είχε πάει τόσο καλά, με γκολ κι ασίστ.

Ο Βρουσάι λοιπόν…

Έχει καλή σέντρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε εκείνο το γύρισμα που έκανε στα πρώτα λεπτά στην μικρή περιοχή, με τον Μπακαμπού να παίρνει την κεφαλιά, τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα και τον Μασούρα να χάνει το γκολ προ κενής εστίας!

Έχει πολύ καλή ντρίμπλα κι απαλλαγή από τον αντίπαλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε δύο στιγμές που με εντυπωσιακές ντρίμπλες απέφυγε δύο αμυντικούς την κάθε φορά, κερδίζοντας φάουλ σε αρκετά πλεονεκτικές θέσεις κοντά στην περιοχή του Άρη. Κι ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο έλλειμμα επιθετικών που μπορούν σε μικρούς χώρους να ντριμπλάρουν.

Έχει ευχέρεια στο να πασάρει έξυπνα και σωστά την μπάλα, όπως το διαπιστώσαμε σε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες βοήθησε με τις μπαλιές του να ξεδιπλωθεί όμορφα η ομάδα σε επιθέσεις κι αντεπιθέσεις.

Έχει συνέπεια στην αμυντική του συμπεριφορά-ο αριστερός μπακ του Άρη, ο Μαζικού, δεν έβγαλε καμία σέντρα, σε αντίθεση με τον δεξιό μπακ, τον Εμπακατά, που στο α΄ ημίχρονο με αντίπαλο τον Μασούρα πέρασε τρεις πολύ επικίνδυνες σέντρες στην περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Βρουσάι έτρεξε, έκλεψε κι έκοψε.

Βρουσάι

Τι δεν έχει ο Βρουσάι, όπως φάνηκε και στο Χαριλάου; Δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Μεμονωμένα έχει καλές ενέργειες, αλλά δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, δεν έχει ρε παιδί μου τόσο συχνά όσο πρέπει την μπάλα στα πόδια του, ενώ κάποιες φορές ανακόπτεται εύκολα όταν παίρνει προσπάθειες. Πρωτίστως, όμως, δεν έχει κάτι πολύ σημαντικό για κυνηγό: εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έπαιξε 74 λεπτά και δεν είχε τελική, δεν ενεπλάκη σε καμία φάση, κάτι ασυγχώρητο για επιθετικό στον Ολυμπιακό. Πώς, όμως, μπορούμε να τον κρίνουμε όσο αυστηρά θα επρεπε, όταν είναι εξτρέμ και παίζει επί ένα και πλέον χρόνο μπακ, έχοντας χάσει ίσως αναπόφευκτα την αίσθηση της φάσης;

Όταν, από την άλλη, ένας κυνηγός μπαίνει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο 89’, με το αποτέλεσμα στο 0-0, και σκοράρει στο 90’ με σουτ από πολύ δύσκολη θέση, σημαίνει ότι το έχει. Ειδικά αν σκεφθούμε ότι έχει βάλει γκολ στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, κάτι πρέπει να σημαίνει κι αυτό. Είναι δε υποτίθεται παράδοξο ότι έχει βάλει έξι γκολ στη Βίλεμ σε 41 παιχνίδια, έχει βάλει κι έξι γκολ στον Ολυμπιακό σε 91 παιχνίδια! Υποτίθεται γιατί στη Βίλεμ έχει παίξει περισσότερα ματς ως βασικός και στον Ολυμπιακό αρκετά από τα παιχνίδια του ως βασικός είναι σε ρόλο δεξιού η, αριστερού μπακ.

Βρουσάι

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τον Βρουσάι σε όλα αυτά τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν ως βασικό στον Ολυμπιακό, έστω κι αν στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα δεν βοηθάει κανένα παίκτη να φανεί ατομικά. Αλλά από το να βλέπουμε ακριβοπληρωμένους παίκτες που παίρνουν την μπάλα και την χάνουν η, παλαίμαχους, καλύτερα είναι να πάρει επιτέλους ευκαιρία να κάνει τέσσερα ματς βασικός στη θέση του, ένας παίκτης 25 ετών, διεθνής με την Ελλάδα, γηγενής και με συμβόλαιο.

Εκτός κι αν βλέπουμε κάποιους καλύτερους στα πλάγια της επίθεσης, οπότε πάω πάσο.

Άσχετο: Από τους προπονητές που εσχάτως προτάθηκαν στον Ολυμπιακό, ψαγμένη μοιάζει η επιλογή του Ισπανού Βιθέντε Μορένο (πρώην Εσπανιόλ και Μαγιόρκα), ενώ ο Μοντέλα έχει πραγματικά ενδιαφέρον βιογραφικό με παρουσία για κάποια χρόνια σε Φιορεντίνα και Μίλαν, ενώ αυτή τη διετία κάνει καλή δουλειά στην Τουρκία.

Κατά τα άλλα, ωραίο το γκολάκι του Χασάν, νικητήριο χθες για την Αλάνιασπορ. Κρίμα που τραυματίστηκε, φτάνοντας τα 10 στο φετινό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει από τον Ελ Αράμπι πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι και το άλλο στο 4-0 στο Βόλο…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate