Ολυμπιακός: Οι πέντε λόγοι για το... πάρτι στο Βόλο και το ευνοϊκό πρόγραμμα του Ιανουαρίου (vid)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Ολυμπιακός: Οι πέντε λόγοι για το... πάρτι στο Βόλο και το ευνοϊκό πρόγραμμα του Ιανουαρίου (vid)

Ολυμπιακός: Οι πέντε λόγοι για το... πάρτι στο Βόλο και το ευνοϊκό πρόγραμμα του Ιανουαρίου
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πειστικές του εμφανίσεις στη φετινή σεζόν, πέρασε με 4άρα από την έδρα του Βόλου και το Gazzetta αναλύει τον τρόπο που ήρθε η συγκεκριμένη νίκη.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η επικράτηση του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα του Βόλου με το ευρύ 4-0 δεν ήταν απλώς ένα σημαντικό διπλό αλλά είχε πολλά περισσότερα κέρδη για τους Πειραιώτες.

Αρχικά, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο ελληνικός σύλλογος έκανε το 3/3 σε νίκες και μάλιστα με 11-0 σκορ, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στο -7. Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τα πέντε στοιχεία-«κλειδιά» της νίκης του Ολυμπιακού στον Βόλο.

Το... ρομπότ του λέγεται Ινμπόμ Χουάνγκ

Είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο περασμένο καλοκαίρι. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ δεν έχει δέσει απλώς με τον Γιαν Εμβιλά στη μεσαία γραμμή αλλά πρόκειται για έναν χαφ που μπορεί να κάνει τα... πάντα και με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο. Κόβει, τρέχει, μοιράζει και έδειξε τον αξιοζήλευτο τρόπο με τον οποίο μπορεί να σκοράρει κιόλας.

Το γκολ για το 2-0 κόντρα στον Βόλο είναι... δικό του. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Βόλος έχει κλέψει την μπάλα από τον Μπακαμπού, ο διεθνής χαφ πίεσε, έκλεψε, την έφερε στο αριστερό και έκανε ένα υπέροχο (και πανέξυπνο σουτ αντίθετα από τη μεριά που βρισκόταν) για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο άνθρωπος που έκανε.

Το... χτύπημα στην δεξιά πλευρά του Βόλου

Το πλάνο του Μίτσελ φάνηκε από τα πρώτα... δευτερόλεπτα όταν ο Μπιέλ απείλησε με σουτ τον Κλέιμαν. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον αδύναμο κρίκο του Βόλου και αυτός ήταν ο Άλχο στα δεξιά της άμυνας. Ο παίκτης από τον οποίο ήρθε το πέναλτι του 1-0 στο 8' και στο 23' ο Ινμπόμ Χουάνγκ «ζυγίζει» ανενόχλητος την μπάλα προς τα αριστερά και εκτελεί στην απέναντι γωνία (χωρίς να έχει τη μεγάλη ευθύνη εκείνος).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την μπαλιά του Φορτούνη στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε κοντρόλ, έβγαλε μόνος του τη σέντρα και ο Μπακαμπού με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 45'. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το διπλό στην... τσέπη χάρη στην πίεση στη συγκεκριμένη πλευρά.

Οι ακραίοι μπακ έγιναν μέρος της επίθεσης

Το 2022 έκλεισε με έναν... φτωχό απολογισμό των ακραίων μπακ στον Ολυμπιακό στη μετά - Τσιμίκα και Ομάρ εποχή. Γι' αυτό αποκτήθηκε και ο Ροντινέι από τη Φλαμένγκο και προχωράει το θέμα της ενίσχυσης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στον Βόλο, όμως, είδαμε τόσο τον Ρέαμπτσιουκ όσο και τον Βραζιλιάνο αμυντικό να γίνονται... μέρος της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Μολδαβός ακραίος μπακ, εκτός από την εξαιρετική σέντρα στο γκολ του Μπακαμπού για το 3-0, είχε 2-3 καλά ανεβάσματα αλλά και σέντρες που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γκολ ενώ γενικά ήταν δραστήριος από την πλευρά του κάνοντας ένα γεμάτο παιχνίδι.

Όσο για τον Ροντινέι, στο δεύτερο ημίχρονο πήρε περισσότερες προσπάθειες από την πλευρά του, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως έχει αρκετά καλά στοιχεία στην επίθεση με αποκορύφωμα το δυνατό σουτ που έκανε στο 60' το οποίο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Το πάθημα στα Γιάννενα έγινε... μάθημα!

Στην έναρξη του δεύτερου γύρου της Superleague, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο πρώτο μέρος πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο υπέρ του 2-0. Όλα έδειχναν ότι θα ακολουθούσε ένα σημαντικό διπλό αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το ματς και εν τέλει να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Ένα πάθημα που λειτούργησε ως... μάθημα και μετά από τρία παιχνίδια, η ομάδα του Μίτσελ φαίνεται πως πέρασε τις απαραίτητες «εξετάσεις» χάρη στο 3/3. Πιο αναλυτικά, μετά τα Ιωάννινα ακολούθησε τη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης όπου και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια του πρώτου μέρους με 2-0. Στο φινάλε όχι απλώς δεν κινδύνεψαν αλλά θριάμβευσαν με 5-0.

Ίδια κατάσταση και στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, όπου το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με 2-0 και παρέμεινε μέχρι το τέλος δίχως να απειληθούν οι παίκτες του Μίτσελ. Το 3/3 ολοκληρώθηκε στον Βόλο, όπου ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0 και απλά ο Ελ Αραμπί έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα για το τελικό 4-0.

Πανθεσσαλικό που θύμισε... Καραϊσκάκης

Η παρουσία του κόσμου του ήταν αυτή που χάρισε τη «μισή» νίκη που λέμε. Σύμφωνα με τον Βόλο στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου βρέθηκαν περίπου 11 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού και έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών και βοήθησαν τον σύλλογο να πανηγύρισε μία μεγάλη (και σε έκταση και σε νόημα) νίκη με 4-0.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακ

Άπαντες από νωρίς στην πόλη, έδωσαν «κόκκινο» χρώμα στα μαγαζιά της πόλης, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα με συνθήματα και ρυθμό. Αντίστοιχα στις κερκίδες το παρών ήταν δυναμικό, με το Πανθεσσαλικό να μετατρέπεται σε... Καραϊσκάκης.

Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου που μπορεί να... ψαλιδίσει τη διαφορά από την κορυφή!

Μία σημαντική υποσημείωση μαζί με όλα αυτά, είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα για τον Ιανουάριο, μέσα από το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί τις... απώλειες του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ήδη η διαφορά είναι στο -7 μετά την ήττα του «τριφυλλιού» από την ΑΕΚ και ακολουθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά για τους «ερυθρόλευκους», εκτός από το παιχνίδι στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο (με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα), φιλοξενούν τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν ξανά τους Περιστεριώτες στην έδρα τους ενώ ο Γενάρης κλείνει υποδεχόμενος τον ΟΦΗ στο Φάληρο.

Για τους «πράσινους» (που επίσης είναι με αγκαλιά με την πρόκριση στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Βόλο) ακολουθεί η δύσκολη αποστολή για Ιωάννινα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ όπου έχασαν βαθμούς τόσο ο Ολυμπιακός (2-2) όσο και η ΑΕΚ (2-1) ενώ μετά είναι το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ο μήνας ολοκληρώνεται με την επίσης δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα.

Εννοείται πως το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν σημαίνει θεωρείται εύκολο, όμως σίγουρα του δίνει τη δυνατότητα να επενδύσει σε περίπτωση «γκέλας» του αντιπάλου του.

Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate