Η επιστροφή Φαντιγκά, τα δώρα στον ΠΑΟΚ, το ψεύτικο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η επιστροφή Φαντιγκά, τα δώρα στον ΠΑΟΚ, το ψεύτικο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού

Η επιστροφή Φαντιγκά, τα δώρα στον ΠΑΟΚ, το ψεύτικο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού
Ο Κ. Νικολακόπουλος σε ένα ποτ πουρί θεμάτων σήμερα από στο blog του στο Gazzetta.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο ΦΑΝΤΙΓΚΑ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στον Ιωνικό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όχι μόνο φτιάχνοντας το γκολ του Σεμπά με το οποίο η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ, αλλά και κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πώς ο Ιωνικός κατέρρευσε και δέχθηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά όταν έγινε αλλαγή προφανώς λόγω κόπωσης ο Φαντιγκά στο 75’. Ο Γάλλος κεντρικός μέσος έχει ήδη στα πόδια του 13 παιχνίδια ως βασικός με τον Ιωνικό κι άλλα τέσσερα ως αλλαγή και λογικά το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα τον πάρει πίσω για να δώσει ο 22χρονος άσος τη μάχη του για μία θέση στο ρόστερ.

Η ΜΑΝΤΕΨΙΑ του Τζολάκη για την πλευρά στην οποία θα εκτελούσε το πέναλτι ο Γκρέι δεν πρέπει να ήταν πολύ δύσκολη. Βλέπετε, την προηγούμενη φορά που ο σέντερ φορ του Αρη είχε χάσει πέναλτι σε κρίσιμο αγώνα, στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ και τότε στο Χαριλάου, η εκτέλεση ήταν στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ κι ο Κοτάρσκι τον είχε νικήσει. Το πιο πιθανό λοιπόν τώρα ήταν να σουτάρει στην άλλη, τη δεξιά, γωνία ο Γκρέι, έχοντας το φόβο μήπως έχανε δεύτερο πέναλτι σε σπουδαίο παιχνίδι, έχοντας σουτάρει στην ίδια γωνία…Το ωραίο είναι ότι ο Τζολάκης έχει ευτυχήσει να μην βγει ηττημένος και σε άλλη μονομαχία σε πέναλτι με παίκτη του Άρη, ξανά στο Χαριλάου, πάλι στα τελευταία λεπτά! Ήταν στο Άρης-Ολυμπιακός 1-1 στο 90ο λεπτό πρόπερσι, με τον Μπρούνο Γκάμα να αστοχεί τότε, σουτάροντας πάντως κι αυτός στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, όπως κι ο Γκρέι τώρα…

Ο ΜΙΤΣΕΛ πρέπει να αποφάσισε τελευταία στιγμή να ρίξει βασικό τον Τζολάκη στο Χαριλάου. Διότι είχε πάρει τρεις γκολκίπερ μαζί του στην αποστολή (Πασχαλάκη, Κρίστινσον οι άλλοι δύο). Έτσι προφανώς εξηγείται ότι πήρε στην αποστολή και τον πιτσιρικά στόπερ Χρυσόπουλο από τη Β ομάδα, ώστε να τον είχε στον πάγκο, αν άφηνε εκτός 20άδας τον τζολάκη. Διότι, στο Κύπελλο πρέπει να έχεις δύο νεαρούς σε ηλικία στην αποστολή, κι ο Μίτσελ είχε πάρει τρεις (Τζολάκη, Ντόη, Χρυσόπουλο).

ΕΙΝΑΙ πραγματικά απίστευτο αυτό του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, να έχει κάνει δύο διπλά σε ντέρμπι, και τα δύο εκμεταλλευόμενος αυτογκόλ των αντιπάλων του! Την Κυριακή ήταν ο Πέρεθ που με αυτογκόλ μετά από δύο καραμπόλες (!) έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ ακριβώς στο φινάλε του ημιχρόνου και βοήθησε τεράστια τον ΠΑΟΚ στο εντυπωσιακό εν τέλει 3-0 επί του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο. Τον Οκτώβριο ήταν ο Παπασταθόπουλος που με αυτογκόλ από κεφαλιά σε κόρνερ (!!!) είχε επίσης δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ μόλις στο 8ο λεπτό κι είχε βοηθήσει τεράστια τον ΠΑΟΚ στο διπλό (2-1) επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ, πάντως, δεν έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ, δεν έβαλε αυτογκόλ στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια και τον νίκησε (2-0)…

a

ΟΠΩΣ είδαμε όλοι μας, έτσι κι ο Παναγιώτης Βαρούχας, είδε ότι δεν ήταν πέναλτι αυτό που σφύριξε εις βάρος του Ολυμπιακού ο Ούγγρος διαιτητής Βαντ, με την συμπατριώτισσα του Κούλσκαρ στο VAR να συμφωνεί. «Δεν υπάρχει πέναλτι. Επιθετικό φάουλ είναι. Ο Γκρέι βάζει το χέρι του πίσω από τον Ντόη και τον τραβάει. Είναι επιθετικό φάουλ πρώτα και μετά ο παίκτης του Ολυμπιακού, αφού έχει τραβηχτεί, βρίσκεται από πάνω του. Κόκκινη έδωσε γιατί θεώρησε ότι υπάρχει πέναλτι. Είναι διπλό λάθος. Το VAR πού να τολμήσει, η κοπέλα να πει στον διαιτητή ότι ήταν λάθος; Έπρεπε να του πει να το ξαναδεί. Έφεραν την κοπέλα απέξω και συμφώνησε με τον διαιτητή. Μπορούσε να κάνει διαφορετικά;». Ο Βαρούχας ξεκαθάρισε επιπλέον ότι καμία από τις άλλες περιπτώσεις στις οποίες ο Άρης παραπονέθηκε για πέναλτι δεν συνιστούσε την εσχάτη των ποινών.

ΤΕΛΙΚΑ πώς έχασε ο Ατρόμητος φέτος τα παιχνίδια του από τις μεγάλες ομάδες: από την ΑΕΚ 0-1 στη Φιλαδέλφεια με ένα πέναλτι στο 90’…από τον ΠΑΟΚ 1-2 στην Τούμπα με γκολ στο 96’ παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής στο 82’ και με το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ από πέναλτι…από τον ΠΑΟ 0-2 στη Λεωφόρο με γκολ μετά το 80ο λεπτό κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής από το 35’…από τον Ολυμπιακό 0-2 στο Καραϊσκάκη με το πρώτο γκολ από πέναλτι κι αφού νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε χάσει κι άλλο πέναλτι. Όταν ο Ατρόμητος δεν είχε εις βάρος του πέναλτι η, αποβολή υποχρέωσε στο Περιστέρι σε ισοπαλίες 1-1 τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, όπως έφερε και 2-2 με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Μοναδικό παιχνίδι που έχασε, χωρίς πέναλτι κι αποβολή, ήταν το 1-4 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο.

Άσχετο: Ακόμη είναι όλα ανοικτά για τη μεταγραφή εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Από το να πάρει κάποιο δανεικό παίκτη (π.χ. Καμπράλ από Σπόρτινγκ), μέχρι να υπογράψει κάποιον ελεύθερο (π.χ. Χεσέ Ροντρίγκεθ) η, να αγοράσει κάποιον (π.χ. Ταβσάν από ΝΕΚ).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate