Ροντινέι: Η πρώτη μεταγραφή και η σημασία του timing

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ροντινέι: Η πρώτη μεταγραφή και η σημασία του timing

Ροντινέι: Η πρώτη μεταγραφή και η σημασία του timing
Ο Ροντινέι ήρθε, έφερε μαζί του 46 ματς και 2 τρόπαια μέσα στην ίδια σεζόν και από αύριο και όλας είναι στις υπηρεσίες του Μίτσελ.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η πρώτη «χειμερινή» μεταγραφή για τον Ολυμπιακό είναι γεγονός. Ο 30χρονος Ροντινέι φόρεσε τα ερυθρόλευκα και υπόσχεται να λύσει έναν «αγωνιστικό γρίφο» που εδώ και δυόμισι χρόνια έχει εξελιχθεί σε μπελά για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Εκείνον που προκάλεσε το «αντίο» του Ομάρ Ελαμπντελαουί τον Αύγουστο του 2020.

Τον ίδιο που για διάφορους λόγους προσπάθησαν αλλά δεν έλυσαν ο Ραφίνια, ο Ντρέγκερ, ο Λαλά, ο Βρσάλικο, ο Άβιλα. Τον «γρίφο» του δεξιού διαδρόμου που να είναι καλά ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Μάριος Βρουσάι και το φιλότιμο τους διότι έστω και ανέλαβαν υπό «ειδικές συνθήκες» την ευθύνη μάλλον τελικά τα έχουν πάει καλύτερα απ όλους σε αυτό το διάστημα.

Παραβιάζει κάποιος ανοιχτές θύρες επισημαίνοντας πως η ποδοσφαιρική ιδέα του Ολυμπιακού, και δη του Ολυμπιακού εντός των συνόρων περνά από μια συγκεκριμένη συνθήκη. Την επιθετικότητα των πλάγιων αμυντικών του. Εκείνων που έχουν την υποχρέωση να δώσουν το απαραίτητο «πλάτος» στο παιχνίδι. Που δημιουργούν τις υπεραριθμίες. Που επιτρέπουν στον προπονητή να κάνει επίθεση με «επτά». Ο Ολυμπιακός του ΄20 με τον Ομάρ και τον Τσιμίκα ήταν ένα τέτοιο «υπόδειγμα» και η πορεία της ομάδας το επιβεβαιώνει.

Δυόμισι χρόνια μετά: Με τον άξονα πλέον να είναι γεμάτος από ποδοσφαιριστές που μπορούν να εγγυηθούν την καλή κυκλοφορία και το «χτίσιμο» των επιθέσεων (Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες αλλά και Μπιέλ, Φορτούνης κλπ), μια τέτοια συνθήκη, να έχεις δηλαδή ικανούς πλάγιους μπακ να συμμετάσχουν ενεργά στο επιθετικό κομμάτι, είναι η υπαριθμόν 1 ανάγκη για να βελτιώσεις το «σχέδιο» σου. Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι οι Ερυθρόλευκοι έσπευσαν να καταπιαστούν με αυτή την ιστορία από την αφετηρία των χειμερινών μεταγραφών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Πρώτα «τελειώνοντας» με τους Σίμε Βρσάλικο και Γκονζάλο Άβιλα (που σαφώς και προσέφερε περισσότερα από τον Κροάτη) και δεύτερον κλείνοντας από τις αρχές του Δεκέμβρη τον εκλεκτό τους. Τον Ροντινέι

Τον εντόπισαν, συγκέντρωσαν τις απαραίτητες συστάσεις και συμφώνησαν μαζί του τόσο γρήγορα που ο Ροντινέι από αύριο και όλας θα είναι στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη για να πιάσει δουλειά. Τρεις εβδομάδες πριν να έχει δικαίωμα για το επίσημο ντεμπούτο του (3/1 με αντίπαλο τον Ιωνικό). Διάστημα που Βραζιλιάνος θα έχει το δικαίωμα μιας πρώτης προσαρμογής στα βασικά. Που θα γνωρίσει τους συμπαίκτες του, που θα βρεθεί μαζί τους στο ίδιο γήπεδο για μια σειρά προπονήσεων. Διάστημα που προσφέρει στο τεχνικό τιμ μια «διορία» προκειμένου να του εξηγήσουν τι ζητούν από εκείνον και πως θα το πάρουν.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία στην οικονομία κάθε μεταγραφικής ιστορίας να υπάρχει ένα τέτοιο διάστημα προσαρμογής. Ειδικά δε τον «χειμώνα». Ποιος ξεχνά ότι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε Πρωτοχρονιά σε ένα αεροπλάνο το 2021 και πέντε μέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του με τον Αστέρα; Ποιος ξεχνά ότι ο Κένι Λαλά ήρθε την τελευταία μέρα του Γενάρη το ίδιο έτος και μάλιστα σε μια ομάδα που «τακτικά» είχε αλλάξει τα «θέλω» της από τους ακραίους μπακ και που είχε ματς κάθε τρεις μέρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα εξάμηνο για να μπει στην εξίσωση;

Ο Ροντινέι ήταν ένας από τους 29 που χώρεσε ο Τίτε στην προεπιλογή της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ. Έχασε τη θέση του διότι ο σεβάσμιος κόουτς πίστεψε ότι ο 39χρονος Ντάνι Άλβες θα τον βοηθούσε σε άλλα «κομμάτια» της αποστολής που ο νέος άσος του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε. Το να βρίσκεσαι στους 29 μιας εθνικής ομάδας με χρηματιστηριακή αξία ρόστερ που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μάλλον τα λέει όλα.

Έφτασε με 46 ματς στο 2022. Με δύο τίτλους (ο ένας μάλιστα το Κόπα Λιμπερταδόρες) και με καμιά δεκαριά προτάσεις για να βάλει αλλού την υπογραφή του. Το αν είναι καλός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Το αν θα ταιριάξει και θα «πιάσει» δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε μεταγραφική ιστορία. Το γεγονός όμως ότι ο Ολυμπιακός τον έφερε σε αυτό το timing μπορείς και να το εντοπίσεις και να το καταγράψεις ως μια «λεπτομέρεια» που εάν και εφόσον μπορεί να αποτελέσει και την «διαφορά».

ΥΓ. Στο προσκήνιο πλέον ο Ντανιέλ Μαντσίνι. Και έπειτα ο στόπερ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate