Ολυμπιακός: Το αμυντικό του πρόβλημα και γιατί το έχει αποκτήσει

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ολυμπιακός: Το αμυντικό του πρόβλημα και γιατί το έχει αποκτήσει

Ολυμπιακός: Το αμυντικό του πρόβλημα και γιατί το έχει αποκτήσει

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την πρέπουσα αμυντική σταθερότητα και αξιοπιστία και ο Δημήτρης Τομαράς επιχειρεί να εξηγήσει το γιατί συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Σεζόν 2022 και είναι σαν ο Ολυμπιακός να ξαναζεί το 2021. Από ποια άποψη; Από την πλευρά των αλλαγών στην άμυνά του.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο 2022 δεν κατάφερε να φτιάξει μία αμυντική σταθερά. Μία αξιοπιστία του βελενηκούς των Πειραιωτών. Μία άμυνα όπως θα την ήθελε και ο ίδιος. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το τι ισχύει και το πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά πρέπει να πάμε στο προηγούμενο διάστημα.

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ως προς τα play offs με Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε τέρμα τον Κρίστινσον με την ΑΕΚ και τετράδα άμυνας με Ανδρούτσο, Παπέ Σισέ, Μπα και Κίτσο. ΟΚ ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ως προς το Πρωτάθλημα θα πει κανείς.

Πάμε στον πρώτο χρονικά αγώνα της χρονιάς που διανύουμε. Με τη Μακάμπι Χάιφα στο 1-1 εκτός έδρας όταν ήταν ακόμα προπονητής ο Μαρτίνς η βασική άμυνα του Ολυμπιακού ήταν με Βατσλίκ τέρμα, Βρσάλικο δεξί μπακ, Μανωλά και Σισέ κέντρο άμυνας και Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Από αυτούς τους παίκτες μόνο ο Ρέαμπτσιουκ έχει μείνει στα βασικά πλάνα.

Ο Βατσλίκ τραυματίστηκε σοβαρά και μπήκε χειρουργείο, ο Βρσάλικο δεν βγήκε ως μεταγραφή και αποχώρησε, ο Σισέ μπήκε αγωνιστικά στο... ψυγείο - και ενώ άρχισαν ξανά μεταγραφικές διεργασίες για αυτόν - και ο Μανωλάς αποχώρησε βέβαια τον Σεπτέμβριο για τη Σάρζα. Ακόμα και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός είχε τον Βατσλίκ στο τέρμα και τους Ανδρούτσο, Μανωλά, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα.

Πάμε στο... σήμερα. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα - που έχει γίνει πλέον ο βασικός πορτιέρα του - και μία άμυνα με Βρουσάι, Ρέτσο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ. Δηλαδή από τα πέντε πρόσωπα οι τέσσερις είναι διαφορετικοί.

Μία συνεχής ανακατάταξη και μία αναδιαμόρφωση είτε αγωνιστικών θεμάτων αμυντικών και είτε τραυματισμών. Και βέβαια είτε μεταγραφικών ζητημάτων (καθώς πχ για τον Παπέ Σισέ υπάρχει μία κουβέντα περί μεταγραφής του στην Ιταλία ή σε άλλη μεγάλη Λίγκα ακόμα και για τον Γενάρη ενώ ο Μπα είχε τραυματισμούς). Η ουσία όμως είναι πως στο τελευταίο διάστημα καθιερώθηκαν ως βασικοί στόπερ οι Ρέτσος και Ντόι που στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν στα βασικά αγωνιστικά πλάνα.

Χωρίς κλασικό δεξί μπακ στα Γιάννινα και με αμφισβήτηση στον Ρέαμπτσιουκ

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ πήγε χωρίς κλασικό δεξιό μπακ. Επιστρατεύθηκαν ξανά για δεξιά μπακ οι Βρουσάι και Ανδρούτσος. Ο δε Ανδρούτσος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για τη φάση του 2-2 και το πως χάνει τον Μορέιρα. Είναι μία περίπτωση παίκτη που πρέπει και η ίδια η ομάδα να καταλήξει στο εάν της κάνει ή όχι, όπως και στην περίπτωση του Βρουσάι. Ο Ανδρούτσος είχε βρεθεί μέχρι και στη β' ομάδα και ο δε Βρουσάι είχε τεθεί τελείως εκτός πλάνων στο τελευταίο διάστημα του Μαρτίνς.

Όταν μήνα Δεκέμβριο ο Ολυμπιακός παίζει με δεξί μπακ τον Ανδρούτσο (που δεν είναι κλασικό δεξί μπακ) ενώ είχαν αποκτηθεί οι Βρσάλικο και Άβιλα σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά σε αυτό το σκέλος. Η μεταγραφή του Ροντινέι έγινε για να βελτιωθεί η κατάσταση στο δεξί άκρο της άμυνας και τα χαρακτηριστικά του δείχνουν πως υπάρχει αυτή η προοπτική.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως με άλλα δεξιά μπακ άρχισε τη σεζόν ο Ολυμπιακός και με άλλα πορεύεται. Ως προς το αριστερό άκρο δε αποκτήθηκαν τόσο ο Μαρσέλο όσο και ο Λάιντνερ ενώ τέθηκε εκτός των πλάνων της ομάδας στην αρχή της σεζόν ο Κούτρης για να αποχωρήσει μετά. Άρα τρία αριστερά μπακ εκτός από τον Ρέαμπτσιουκ όμως ο Μολδαβός είναι εκείνος που εξακολουθεί να έχει ρόλο βασικού. Και αυτό παρότι υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπό του για τις εμφανίσεις του.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό για τον Ισραηλινό Λάιντνερ και έδωσε ένα συμβόλαιο 3 εκατ. ευρώ στον Μαρσέλο. Δεν τα λες λίγα τα χρήματα για μία θέση στην οποία ψάχνει ξανά παίκτη ως προς την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός παρότι ο Μίτσελ το προσπάθησε δεν έχει βρει λοιπόν τις σταθερές που θα ήθελε στην άμυνα. Δεν έχει βρει το σχήμα που να του είναι αποδοτικό, λειτουργικό και αμυντικά και τακτικά σωστό. Και εκ του αποτελέσματος μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι αλλαγές προσώπων που έχουν γίνει δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα. Και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα.

Μπορεί να λυθεί εν μέσω της χρονιάς; Εάν βρεθούν τα σωστά αγωνιστικά... υλικά και δέσουν μεταξύ τους ενδεχομένως. Το 2-2 με τον ΠΑΣ πάντως δεν το έδειξε αυτό.

@Photo credits: INTIME
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate