"Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

"Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"

"Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"

Την Τρίτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνουν την έκτακτη συνεδρίαση, έτσι ώστε να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τον πώς θα πορευτούν μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ούτε εικασίες μπορούν να γίνουν για το τι θα ειπωθεί ούτε αν θα γίνει πράξη η πρόταση που έκανε ο Γιάννης Βρέντζος μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Απευθυνθήκαμε στον Λάκη Σημαιοφορίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επιφανή νομικό, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος αλλά και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, με μεγάλη γνώση σε θέματα ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας διαφωτίσει επί της διαδικασίας πιθανής αποχώρησης και αν αυτή, τελικά, μπορεί να υπάρξει.

"Μπορεί να αποχωρήσει - Ηθική διάσταση στο θέμα - Δεν μπορεί να στερηθεί τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα"

"Μπορεί να το κάνει, κάθε ομάδα μπορεί να αποχωρήσει, αλλά η κάθε απόφαση έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Γιατί είναι πολλά στη μέση για να αποχωρήσει μια ομάδα από το πρωτάθλημα. Κατά καιρούς έχουμε τέτοιες αντιδράσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αποτέλεσμα αγώνα μπορεί να φέρει να ανοίξει τέτοιες συζητήσεις. Όταν επικρατήσει πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος όμως, η κατάσταση εξομαλύνεται", ανέφερε αρχικά ο Λ. Σημαιοφορίδης.

Πρακτικά, με τηλεοπτικό συμβόλαιο, αποδοχή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, ρήτρες κ.λπ., τι μπορεί να γίνει;

"Μα το πρόβλημα δεν είναι το πρακτικό, πρωτίστως υπάρχει η ηθική διάσταση που λέει ότι μια ομάδα στο μέγεθος του Ολυμπιακού, που σαφώς συμμετέχει στο πρωτάθλημα γιατί έχει αποδεχτεί την προκήρυξη του πρωταθλήματος, δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσει - Δεν μπορεί το πρωτάθλημα να στερηθεί μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός".

"Νομικά και οικονομικά δεν επιτρέπεται - Αντίδραση της στιγμής - Άλλο το μπάσκετ"

Επίσης, υπάρχουν και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών - Τα περισσότερα μεγάλα σε αμοιβές και πολυετή.

"Είναι μια σειρά καταστάσεων νομικών και οικονομικών που δεν επιτρέπουν να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως είναι αντίδραση της στιγμής, τα έχουμε ξαναδεί και από άλλες ομάδες αυτά. Θα επικρατήσουν στο τέλος πιο ψύχραιμες φωνές".

Μπορεί να υπάρχει ευθυγράμμιση με το επιχείρημα ότι και ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα;

"Προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα - Άλλωστε στο μπάσκετ η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα γίνεται με κλειστό συμβόλαιο, ενώ στο ποδόσφαιρο η ευρωπαϊκή συμμετοχή περνάει μέσα από την κατάταξη του πρωταθλήματος".


 

 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate