Η πρώτη ηχηρή μεταγραφή Μαρινάκη - Αυτόν ζήτησε ο Μίτσελ - "Έρχεται και ο Σκάρπα για αντι-Χουάνγκ"!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Η πρώτη ηχηρή μεταγραφή Μαρινάκη - Αυτόν ζήτησε ο Μίτσελ - "Έρχεται και ο Σκάρπα για αντι-Χουάνγκ"!

Η πρώτη ηχηρή μεταγραφή Μαρινάκη - Αυτόν ζήτησε ο Μίτσελ - "Έρχεται και ο Σκάρπα για αντι-Χουάνγκ"!
Η "κλειδωμένη" κίνηση για Γενάρη, ποιοι φεύγουν και ο Βραζιλιάνος! Ποια είναι η δεδομένη προσθήκη που θα κάνουν οι Πειραιώτες και τι συμβαίνει με τον άσο της Παλμέιρας; Θα φορέσει τα ερυθρόλευκα και πώς θα χωρέσει στην 11αδα. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Για ρόστερ με 24 παίκτες και ενίσχυση από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού (ακαδημίες και β΄ ομάδα) μίλησε ο Μίτσελ αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τη Ναντ, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς αυτός ο σχεδιασμός στο Λιμάνι.

Γιατί ναι μεν ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δουλέψει με λιγότερους από τους παίκτες που έχει τώρα στη διάθεσή του (αυτή την περίοδο υπάρχουν δύο γκρουπ ποδοσφαιριστών που προπονούνται στου Ρέντη, για να μπορεί ας πούμε η πρώτη ομάδα να εργάζεται πιο άνετα), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ενίσχυση τον προσεχή Γενάρη! Ούτε ο Μίτσελ, άλλωστε, είπε κάτι τέτοιο.

Κανονικά και με τον νόμο ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί το προσεχές διάστημα, σε θέσεις μάλιστα που η ομάδα έχει δείξει ότι "πονάει". Κι εδώ δεν θα ασχοληθούμε με ρεπορτάζ που συνδέονται και φέρνουν, για παράδειγμα, τον Ελ Αραμπί να συνεχίζει την καριέρα του στο Κατάρ και τον Μίκαελ Ισάκ, της Λεχ Πόζναν, που τον Γενάρη φεύγει από την Πολωνία, να πιάνει Λιμάνι.

 Ούτε θα πούμε για όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που θα... ελαφρύνουν το ρόστερ (από τον Ντε Λα Φουέντε και τον Κούτρη μέχρι τον Κρίστινσον) με την αποχώρησή τους. Αλλά θα μιλήσουμε για τη θέση που, δεδομένα, θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής - Ίσως και δύο, όπως σας αποκάλυψε το sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος προ ημερών. Ποια είναι αυτή η θέση; Μα, φυσικά, εκείνη του στόπερ! Αποτελεί ειλημμένη απόφαση το να έρθει κεντρικός αμυντικός, σύγχρονος, που να είναι αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά να βοηθάει την ομάδα να χτίσει παιχνίδι από την άμυνα.

Πότε μπορεί να αυγατίσει ο αριθμός τους και από ένας στόπερ να έρθουν, τελικά, δύο; Μα, φυσικά, αν πωληθεί ο Σισέ. Γιατί και η δική του καριέρα στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος της και, με δεδομένη τη συμμετοχή στο Μουντιάλ με τη Σενεγάλη, μετά θα γίνει προσπάθεια για να πωληθεί.

Μπάχαλο με Σκάρπα - «Θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»

Παράλληλα με τη μεταγραφή του στόπερ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υπόθεση του Γκουστάβο Σκάρπα στον Ολυμπιακό, το συμβόλαιό του οποίου με την Παλμέιρας ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού θα παίξει μπάλα.

Γιατί μπορεί στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού να ήταν δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος άσος θα έρθει την 1η Γενάρη στο Λιμάνι (αυτό "έβγαινε" από το ρεπορτάζ), αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί τελικά. Γιατί υπάρχουν δηλώσεις του ίδιου του παίκτη το τελευταίο διάστημα, τόσο στις αρχές Οκτώβρη όσο και στις αρχές Νοέμβρη, που αναφέρει ότι θα πάει απευθείας στην Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Σφήκα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, αφενός για να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης αλλά και τι παραπάνω αναφέρουν στη χώρα του καφέ για το μέλλον του.

"Μεγάλη συμβολή στο πρωτάθλημα - 10άρι και δεύτερος επιθετικός - Μπορεί στον Ολυμπιακό"

"Είναι από τις καλύτερες χρονιές που έκανε φέτος, πήραν το πρωτάθλημα με σημαντική συμβολή του καθώς είναι πρώτος σε ασίστ σε όλο το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και είναι από τους βασικούς συντελεστές για την επιτυχία της Παλμέιρας", ανέφερε αρχικά ο Κ. Σφήκας και συμπληρωσε για τη θέση που τον αξιοποιούσε ο Άμπελ Φερέιρα: "Κυρίως παίζει ως 10άρι, αλλά με αρκετές προωθήσεις και μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός".

Πού μπορεί να χωρέσει στον Ολυμπιακό;

"Αφού το έκανε σε ομάδα όπως η Παλμέιρας, μπορεί να το κάνει και στον Ολυμπιακό".

"Θα χαραμιστεί στα εξτρέμ - Να πάρει τη θέση του Χουάνγκ - Πηγαίνει απευθείας Νότιγχαμ - Σούπερ χρονιές λόγω Φερέιρα"

Πώς θα μπορούσε να χωρέσει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Είναι δύσκολο να πάει στα πλάγια γιατί δεν είναι τόσο γρήγορος, περισσότερο ψάχνει την κάθετη πάσα. Δε νομίζω ότι θα είναι καλός εξτρέμ, θα χαραμιστεί. Έτσι όπως παίζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, το πιο λογικό θα ήταν να πάρει τη θέση του Χουάνγκ στην 11άδα".

Υπάρχει αναφορα στη Βραζιλία για το μέλλον του;

"Είχε γίνει θέμα όταν είχε κλείσει η μεταγραφή, αλλά από τότε ανέφεραν ότι είχε κλείσει για να βρεθεί απευθείας στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κι ο ίδιος έκανε τα τελευταία 24ωρα δηλώσεις για τη Νότιγχαμ, δεν μιλάει για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει δημοσίευμα που φιλοξενεί συνέντευξή του και έχει τίτλο "Ο Σκάρπα σιωπή του για τη μεταγραφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ", κι ο Σκάρπα αναφέρει ότι είχε πάντα ως όνειρο να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ρεπορτάζ που προλογίζει τη συνέντευξη αναφέρει ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο για 3,5 χρόνια με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον περιμένουν στην Αγγλία για να παίξει μπάλα".

Προφανώς σε ομάδες με κοινό ιδιοκτήτη το πού θα υπογράψει συμβόλαιο ίσως να μην είναι και το πιο σημαντικό - Το έχουμε δει και με άλλους ποδοσφαιριστές αυτό. Αν τελικά έρθει στην Ελλάδα, τι χρειάζεται για να προσαρμοστεί σωστά; Γιατί είναι 28 ετών και δεν έχει ξαναφύγει από τη Βραζιλία.

"Δεν θυμάμαι άλλον παίκτη τέτοιου επιπεδου, σε αυτή την ηλικία, και να είναι ακομα στη Βραζιλία. Βέβαια οι βραζιλιάνοι έχουν άλλη ιδιοσυγκρασία, οπότε το θέμα της προσαρμογής είναι σύνθετο. Δεν τον πήρε στην τελική αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί αυτό να τον επηρεάσει. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει σταθερά καλές χρονιές, αν εξαιρέσεις τα τελευταία δύο χρόνια που ήταν σούπερ υπό τις οδηγίες του Φερέιρα, δεν ήταν σταθερά μεγάλο όνομα στη Βραζιλία".

Παίζει παντού - Αξίζει 10 εκατομμύρια

Το όνομα του Γκουστάβο Σκάρπα έπαιξε πολύ δυνατά σε ελληνικά ρεπορτάζ το καλοκαίρι! Ρεπορτάζ από την πατρίδα του έγραφαν, ότι ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 1 Κύπελλο, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες και 1 Σουνταμερικάνα, υπέγραψε προσύμφωνο με την αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα πάει στην Αγγλία ή θα έρθει στην Ελλάδα ως δανεικός.

Ο Σκάρπα όμως είχε όνειρο να παίξει στην Ευρώπη. Ήθελε να εκπληρώσει την επιθυμία του και να έχει μια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι ίδιες φωνές στη χώρα του καφέ όμως έβαζαν στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό, αν και εφόσον οι Πειραιώτες αγωνίζονταν στο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τα προκριματικά της διοργάνωσης τέλη Ιουλίου και έτσι η υπόθεση του Βραζιλιάνου «πάγωσε».

Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στα μέσα Αυγούστου για τη μεταγραφή του στην Αγγλία, την οποία χαρακτήρισε ως μεγάλο όνειρο. « Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία, στα 28 μου, ήταν σουρεαλιστικό. Είναι η τελευταία μου ευκαιρία να παίξω στην Premier League», είχε αναφέρει, χαρακτηρίζοντας την έλευση του Άμπελ Φερέιρα ως καλύτερη στιγμή στην καριέρα του.

Απ' ότι φαίνεται, έχει μεγάλη εκτίμηση στον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, αν κρίνουμε από την πρόσφατη εξομολόγησή του στο βραζιλιάνικο ESPN! Εκεί ομολόγησε, ότι δεν είχε καμία διάθεση να παίξει στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως ο Πορτογάλος προπονητής τον απέτρεψε να έρθει στην Ελλάδα!

«Είχα μία συζήτηση με τον Αμπέλ Φερέιρα, επειδή αρχικά η πρόταση που μου έγινε ήταν να πάω στον Ολυμπιακό και να παίξω στο Champions League. Ο Ολυμπιακός όμως τελικά δεν προκρίθηκε στο Champions League.

Κάλεσα τον Αμπέλ επειδή ήθελα την βοήθεια του, ώστε να με διευκολύνει, διότι το όνειρο μου ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Το όνειρο μου δεν ήταν να παίξω στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό για να πάω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Κι αυτός μου είπε: 'Φίλε δεν πας στην Ελλάδα.

Δεν είναι μέρος για σένα. Όμως, αν πας στην Αγγλία τότε μπορείς να φύγεις'. Όταν το θέμα με την Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν πιο έντονο, πήγα ξανά να του μιλήσω. Τότε μου είπε: 'Δεν μπορώ να στο αρνηθώ. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Προχώρα. Καλή τύχη'. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Είναι πραγματιστής», ανέφερε ο Σκάρπα.

Έλα όμως που το όνομα του Βραζιλιάνου επανέρχεται στο προσκήνιο! Έτσι και αλλιώς, ρεπορτάζ στην Ελλάδα έλεγαν το καλοκαίρι, ότι η υπόθεσή του θα απασχολήσει τον Δεκέμβριο για τον Ιανουάριο. Τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχουν φωνές που τον φέρνουν στο κάδρο, προϊδεάζοντας για τις «ερυθρόλευκες» αναζητήσεις τον χειμώνα.

Ο Σκάρπα είναι ένας παίκτης πολυεργαλείο! Μόνο πέρσι αγωνίστηκε σε 7 διαφορετικές θέσεις. Έπαιξε 14 ματς ως επιθετικός μέσος, 10 ως αριστερό εξτρέμ, 10 ως αριστερός μέσος, 8 ως δεξί μέσος, 5 ως δεξί εξτρέμ, 2 ως κεντρικός μέσος και 1 ως ανασταλτικός χαφ. Συνολικά μέτρησε 58 συμμετοχές, 12 γκολ και 17 ασίστ.

Ο Βραζιλιάνος έχει κοινοτικό (ιταλικό) διαβατήριο και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 10 εκατ.Ευρώ.

 

 

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate