Ποιες δικαιολογίες έχει ο Κορμπεράν που δεν είχαν οι Βαλβέρδε και Μπέντο;

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιες δικαιολογίες έχει ο Κορμπεράν που δεν είχαν οι Βαλβέρδε και Μπέντο;

Ποιες δικαιολογίες έχει ο Κορμπεράν που δεν είχαν οι Βαλβέρδε και Μπέντο;
Ο Κορμπεράν ανέλαβε 1η Αυγούστου. Ο Βαλβέρδε στις 10 Αυγούστου. Ο Μπέντο στις 11. Τι έκαναν οι τότε προπονητές του Ολυμπιακού και τι ο νυν τεχνικός των «ερυθρολεύκων».
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Δεν είναι πρωτοφανές αυτό που βίωσε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι και συνεχίζει να βιώνει μιας και η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη έχει συμβεί το ίδιο extreme makeover Αύγουστο μήνα άλλες δύο φορές. Και όταν λέμε extreme makeover εννοούμε αλλαγή προπονητή, πολλές νέες αφίξεις στα «θέλω» του κόουτς και αρκετές αποχωρήσεις. Συνέβη με τον Βαλβέρδε τον Αύγουστο του 2010, μετά το «Ντιόγκο και Λίνεν να μην ανέβουν στο αερόπλανο» όταν και είχε αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συνέβη και τον Αύγουστο του 2016 σ' ένα ακομη «τρελό» καλοκαίρι των «ερυθρολεύκων». Παραίτηση Μάρκο Σίλβα, την δεύτερη μέρα της προετοιμασίας, ανάληψη καθηκόντων από Βίκτορ Σάντσεθ, αποκλεισμός από Χάποελ Μπερ Σεεβά, Πάουλο Μπέντο νέος προπονητής την 11η Αυγούστου.

Και όπως το 2010 και το 2016 έτσι συνέβη και το 2022. Αποκλεισμοί τότε από ομάδες του Ισραήλ, αποκλεισμός και φέτος από τη Μακάμπι Χάιφα. Κάθε έξι χρονιά ένα deja vu για τον οργανισμό του Ολυμπιακού (spoiler alert δηλαδή για το τι θα συμβεί το 2028).

Την Πέμπτη λοιπόν ο Κάρλος Κορμπεράν θα κοουτσάρει το 10ο του ματς ως προπονητής του Ολυμπιακού με τον μέχρι τώρα απολογισμό για τους «ερυθρόλευκους» να γράφει:

  • 2 νίκες (με Ιωνικό και ΠΑΣ)
  • 6 ισοπαλίες
  • 1 ήττα (από Ναντ)
  • αλλά και 2 ευρωπαϊκές προκρίσεις (στα πέναλτι μεν, προκρίσεις δε)

Από την 1η Αυγούστου που ανέλαβε να βλέπει και (λογικά) να εγκρίνει κι αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Οχι τόσες, όσες μπορεί να φανταστεί κάποιος. Από τότε που ανέλαβε ήρθαν οι Μπιελ, Μαρσέλο, Ουί Τζο Χουάνγκ, Ρέτσος, Ντε λα Φουέντε και Μπόουλερ. Εξι στο σύνολο κι έφυγαν πέντε (Ζινκερνάγκελ, Κανέ, Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Μαντί Καμαρά). Πάνω-κάτω δηλαδή αλλαγές που θα συνέβαιναν και με Μαρτίνς ή με οποιονδήποτε άλλον τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε αυτό το διάστημα ΔΕΝ έχει νικήσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας (σε δυο ματς), τον Απόλλωνα Λεμεσού (σε δύο ματς), τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και τον Βόλο (εντός).

Πάμε να κάνουμε την σύγκριση πρώτα με το καλοκαίρι του Ερνέστο Βαλβέρδε το 2010 και μετά με αυτό του Πάουλο Μπέντο. Τις δικαιολογίες δηλαδή που είχε ο κάθε προπονητής...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Το καλοκαίρι του 2010 και με τον Ολυμπιακό να έχει αποκλειστεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωράει σε μια τεράστια αλλαγή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει στις 10 Αυγούστου και γίνονται τεράστιες τομές στο ρόστερ. Ουρτάδο, Φουστέρ, Νέμεθ, Πάντελιτς έρχονται τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών να προστεθούν σε μια σειρά πολλαπλών αλλαγών στον Ολυμπιακό.

Φυσικά βοήθησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι δεν είχε Ευρώπη. Ενα ματς την εβδομάδα και φυσικά γνώστης του τι εστί... Ελλάδα. Αλλά κάπου εκεί τελείωναν τα... ελαφρυντικά για τον «Τσινγκούρι». Ο Βάσκος ανέλαβε έναν Ολυμπιακό που είχε τερματίσει πέμπτος στο προηγούμενο πρωτάθλημα, πάνω στην διοικητική αλλαγή από Κόκκαλη σε Μαρινάκη και με ένα ρόστερ φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από την αρχή. Γιατί πριν τους τέσσερις που γράψαμε που ήρθαν με τις ευλογίες του Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός είχε πάρει και Μιραλάς και Μοντέστο και Ιμπαγάσα και Ριέρα και Ρόμενταλ.

Ο Βαλβέρδε λοιπόν στα πρώτα του 10 ματς είχε:

  • 8 νίκες
  • 2 ήττες (από Ηρακλή στο πρώτο του ματς και από Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ)

Συνολικά ο Ολυμπιακός είχε 8 απώλειες σε 34 ματς σε όλη τη σεζόν (6 ήττες δύο ισοπαλίες).

Ο Πάουλο Μπέντο

Και αν για τη σύγκριση Ερνέστο Κορμπεράν υπάρχει το μεγάλο... χάντικαπ της Ευρώπης, τότε η σύγκριση Παούλο Μπέντο – Κάρλος δείχνει πιο fair.

Ο Πορτογάλος τεχνικός (ο οποίος είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κορέας και των Χουάνγκ) ανέλαβε στις 11 Αυγούστου (δέκα μέρες μετά τον Κορμπεράν) και με ευρωπαϊκό ματς το οποίο έκρινε την Ευρώπη για τον Ολυμπιακό (χωρίς να υπάρχει τότε το μαξιλαράκι του Conference).

Ο Πάουλο Μπέντο λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα του με πέντε σερί νίκες (!) εκ των οποίων οι τρεις ευρωπαϊκές και στα πρώτα δέκα ματς είχε:

  • 8 νίκες
  • 2 ήττες (από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ)

Μάλιστα έκλεισε το 2016 με 23 ματς έχοντας μόνο τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Οσο για το ρόστερ; Απλά θα σας υπενθυμίσουμε πως νίκησε τον Παναθηναϊκό (3-0), την ΑΕΚ (3-0) και τον ΠΑΟΚ (2-1) με άμυνα τους:

  • Φιγκέιρας
  • Ντα Κόστα
  • Μποτία
  • Ρέτσο (αριστερό μπακ)

εξτρέμ τους:

  • Σεμπά
  • Ελιονούσι

Κορμπεράν – Βαλβέρδε - Μπέντο

Ναι, ο Κάρλος Κορμπεράν έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Για κανέναν τεχνικό στον κόσμο δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνει μία ομάδα την 1η Αυγούστου χωρίς να έχει κάνει την δική του προετοιμασία. Ομως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και θα συμβεί ξανά στο μέλλον. Ομως είναι πιο εύκολο το έργο όταν αυτό συμβαίνει στον Ολυμπιακό και όχι στον... Βόλο. Γιατί ως Ολυμπιακός είναι πιο εύκολο το ματς με τον Αστέρα απ' ότι είναι για τον Βόλο τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Κι όμως ο Ολυμπιακός είχε απώλειες με Τρίπολη και Βόλο και ο Βόλος με αλλαγή προπονητή έκανε διπλό στην ΑΕΚ και πήρε Χ στο «Καραϊσκάκης» (έχοντας πουλήσει και τον βασικό του φορ).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate