Η πρώτη εικόνα στον Ολυμπιακό για Μπιέλ και Μπόουλερ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρώτη εικόνα στον Ολυμπιακό για Μπιέλ και Μπόουλερ

Η πρώτη εικόνα στον Ολυμπιακό για Μπιέλ και Μπόουλερ
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Έχουμε δει ήδη τον Μπιέλ σε τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού και τον Μπόουλερ σε δύο. Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια στις κρίσεις, αλλά μία πρώτη εικόνα έχουμε. 
 
Ο Μπιέλ ήδη βγάζει την ποιότητα που έχει. Για παράδειγμα με την ωραία του κίνηση έκανε να φαίνεται εύκολο το γκολ που έβαλε με τον Ιωνικό… Με την Ναντ συμμετείχε στις δύο καλύτερες επιθέσεις της ομάδας με γρήγορες κι έξυπνες πάσες… Με τον Βόλο πέρασε μία πολύ καλή πάσα, από αυτές που λέμε για γκολ, στο Ντε Λα Φουέντε, που όμως αστόχησε… 
 
Αυτό είναι το καλό κομμάτι που μπορούμε να καταγράψουμε, σε συνδυασμό με την ικανότητα που λίγοι παίκτες έχουν, να παίζουν και με τα δύο πόδια. Από εκεί και πέρα όμως σίγουρα περιμένουμε να δούμε πιο πολλά πράγματα από τον Ισπανό άσο. Είτε αναφορικά με τα τελειώματα του (προχθές ένα σουτ δεν το λες και δύσκολο για τον γκολκίπερ κι ένα ακόμη κοντραρίστηκε από αμυντικό), είτε αναφορικά με τον τομέα της δημιουργίας (δύο φορές γύρισε μπάλα όχι με τον καλύτερο τρόπο, μία σέντρα του δεν ήταν καλή, ενώ αρκετές πάσες ήταν λάθος η, έστω όχι καλές). 
 
Δεν είναι ο πιο γρήγορος παίκτης ο Μπιέλ, ενίοτε δεν πάει πρώτος στην μπάλα όταν είναι να υποδεχθεί μία πάσα, αλλά μοιάζει να έχει γρήγορη σκέψη, ειδικά στις κοντινές πάσες του, ενώ στη Ναντ είχε βγάλει και μία πολύ καλή 30άρα στον Ουί Τζο. Αυτό που σίγουρα ζητάει παραπάνω ο Ολυμπιακός από τον Μπιέλ είναι περισσότερες ενέργειες που κάνουν τη διαφορά, είτε σε επίπεδο τελικού σουτ, είτε σε επίπεδο τελικής πάσας. Π.χ. στη Γαλλία ο Ουί Τζο στα πρώτα λεπτά του είχε βγάλει μία έξοχη μπαλιά για αντεπίθεση κι ο Μπιέλ άργησε και κόπηκε. Ακόμη και τα στημένα του, για τα οποία φημίζεται, μέχρι τώρα δεν κάνουν τη διαφορά. 
 
Ολυμπιακός: Η πρώτη εικόνα για Μπιέλ και ΜπόουλερΟ Μπόουλερ μπήκε κι αυτός, όπως ο Μπιέλ, αμέσως στα βαθιά από τον Κορμπεράν, παίζοντας 35 λεπτά την Πέμπτη και 70 λεπτά την Κυριακή, με πολύ λίγες προπονήσεις στα πόδια του. Αυτό που εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε είναι την ικανότητα του να ντριμπλάρει παίζοντας από δεξιά και στη συνέχεια είτε συγκλίνοντας προς τον άξονα, είτε φεύγοντας στα άκρα.

Η πάσα του στον Βαλμπουενά, στο ελάχιστα άστοχο σουτ του Ματιέ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου προχθές, ήταν ευφυής. Μία μπούκα του που κατέληξε σε άλλη πάσα στον Βαλμπουενά θα έφερνε πιθανότατα γκολ στο ματς με τον Βόλο, αν ο τελικός αποδέκτης Ουί Τζο δεν έχανε το κοντρόλ σε ιδανική θέση για να σκοράρει ένας φορ. 
 
Ο προβληματισμός έρχεται για το πώς τελείωσε δύο φάσεις-τα σουτ ήταν τόσο άσχημα που δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Το ένα, από το ημικύκλιο της περιοχής, πήγε στα… περιστέρια και το άλλο ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο εκείνη την θεαματική ενέργεια του στα πρώτα λεπτά, όταν μπούκαρε φοβερά, αλλά αντί να πασάρει, σούταρε βεβιασμένα και άστοχα. 
 
Μοιάζει να έχει καλές ιδέες στο παιχνίδι του, είτε μιλάμε π.χ. για μία καλή μακρινά μπαλιά στον Ουί Τζο, είτε για μία προσωπική ενέργεια. Βλέπει μόνο μπροστά κι όχι πίσω, κι αυτό είναι καλό για εξτρέμ, απλά πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί προχθές έχασε μία μπάλα κι ο Βόλος έβγαλε αντεπίθεση.

Κατά τα άλλα, η κλήση σε απολογία του Β. Μαρινάκη από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας είναι για μία διαμαρτυρία του προς τον Φωτιά, διαιτητή του αγώνα με το Βόλο. Για τιμωρία του; Μέχρι και απαλλαγή, βάσει του κατηγορητηρίου.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate