Τελικά πόσο έλειψε ο Φορτούνης από τον φετινό Ολυμπιακό;

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Τελικά πόσο έλειψε ο Φορτούνης από τον φετινό Ολυμπιακό;

Τελικά πόσο έλειψε ο Φορτούνης από τον φετινό Ολυμπιακό;
Η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη έπειτα από τον Γολγοθά πέντε και πλέον μηνών. Πόσο κόστισε η απουσία του στον Ολυμπιακό; 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Πολύ σκληρός για να τα βάλει κάτω ο Φορτούνης! Ο 29χρονος άσος αποδείχθηκε για δεύτερη φορά σούπερ άτυχος το καλοκαίρι, όταν υπέστη ρήξη χιαστού. Ωστόσο, βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει στη δράση, κάνοντας τεράστια υπομονή και πάλι η σχεδόν πεντάμηνη περιπέτειά του ανήκει στο παρελθόν.

Οι αγωνιστικοί χώροι έλειψαν στον διεθνή μεσοεπιθετικό, όπως και αυτός έλειψε από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά πόσο κόστισε η απουσία του στον Ολυμπιακό; Βάζουμε κάτω τα δεδομένα, προσπαθώντας να βγάλει συμπέρασμα…

Τι δίνει


Ποιότητα: Είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς ότι χαρακτηρίζει τον 29χρονο άσο. Πρόκειται για έναν από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες, τους οποίους έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και κορυφαίο παράδειγμα από τους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Διαθέτει άρτια τεχνική κατάρτιση, πολύ καλή αίσθηση του χώρου, συν τη μεγάλη ικανότητα στο παραγωγικό κομμάτι. Φρόντισε να μας τα επισημάνει όλα αυτά με το παιχνίδι του από τις πρώτες του στιγμές στο top επίπεδο. Όταν μας συστήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2010-11. Άλλωστε οι συστάσεις οι οποίες συνόδευαν το βιογραφικό του ήταν άκρως κολακευτικές. Από τότε μας είχε προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει.

Και γκολ και ασίστ: Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε πιο πάνω… Ποιότητα διαθέτουν πολλοί, αλλά δεν τη συνδυάζουν όλοι (όσοι δοκιμάζουν στο κορυφαίο επίπεδο) με την ουσία, η οποία είναι το ζητούμενο. Ο Κώστας Φορτούνης έχει όλο το πακέτο στο παραγωγικό κομμάτι. Αφού και σκοράρει και δημιουργεί. Μόνο μια ματιά στους αριθμούς του, αρκεί για να αποτυπώσει την αλήθεια. Σε επαγγελματικό επίπεδο ο Τρικαλινός άσος έχει σε 368 παιχνίδια 84 γκολ και 89 ασίστ. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, στον Ολυμπιακό έχει έως τώρα σε 263 συμμετοχές 79 γκολ σε και 77 ασίστ.
Ολυμπιακός: Τελικά πόσο έλειψε ο Φορτούνής φέτος;

Την ακριβώς προηγούμενη σεζόν, στους Πειραιώτες είχε 46 παιχνίδια, τα οποία συνδύασε με 9 γκολ και 13 ασίστ. Έχοντας 1 γκολ ανά 259,5 λεπτά και 1 ασίστ ανά 180 λεπτά. Ανάμεσά τους το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», σκοράροντας, μάλιστα, με το αριστερό. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ως φορ λόγω των απουσιών που είχε η ομάδα του Μαρτίνς. Ήταν εκείνος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 5-1 των «ερυθρόλευκων» επί της ΑΕΚ στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος. Μιλάει στα δύσκολα: Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα ματς. Το ταμείο για την αξία του Κώστα Φορτούνη, όπως και για όλους τους παίκτες, πρέπει να γίνει στο τέλος. Πάντως, μέχρι τώρα έχει βγει μπροστά ουκ ολίγες φορές σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, γενικώς σε δύσκολα παιχνίδια, αλλά και όταν έχει ζοριστεί ο Ολυμπιακός. Ποιος ξεχνάει το ματς, το οποίο έκανε στο μεγάλο «διπλό» (2-3) επί της Άρσεναλ τη σεζόν 2015-16 (κορυφαία του ever), έχοντας ασίστ στον Πάρντο για το 0-1 στο 33’ και το απευθείας κόρνερ για το 1-2 στο 40’, πιάνοντας στον... ύπνο τον Οσπίνα. 
 
Όπως και το παιχνίδι στο 2-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ίδια αγωνιστική περίοδο, φτιάχνοντας και τα δύο γκολ, τα οποία έβαλαν Ιντέγε (27’) και Μιλιβόγεβιτς (36’), ενώ είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι (4-0) με την ΑΕΚ, με τα δύο γκολ στο τέλος. Όπως και την επόμενη σεζόν στο 3-0 επί της Ένωσης. Την γκολάρα στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2018-19, το οποίο μπορεί να μην έδωσε το τρίποντο, αλλά είναι από εκείνα τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να χαρίσουν τη νίκη σε ένα τόσο σημαντικό (από κάθε άποψη) παιχνίδι. 
 
Οι στατικές φάσεις: Ένα από τα μεγάλα συν του Κώστα Φορτούνη είναι δεδομένα τα χτυπήματα του στις στημένες φάσεις. Ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε καλή ημέρα αγωνιστικά ο διεθνής άσος, ξέρεις ότι μπορεί να σε ξελασπώσει. Με γκολ από απευθείας φάουλ, είτε σερβίροντας με φάουλ ή κόρνερ, όπως έχει γίνει πολλές φορές. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις τις προαναφέραμε, όπως το ματς με την Άρσεναλ ή την ασίστ με τον ΠΑΟΚ. Είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ απέναντι στη Γιάνγκ Μπόις (1-1) για το Europa League τη σεζόν 2016-17, αλλά και κόντρα στην Μπέρνλι για τα playoffs της ίδιας διοργάνωσης το 2018-19. 
Τι έκανε χωρίς Φορτούνη: Ο Ολυμπιακός στερήθηκε λοιπόν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν έναν από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ του. Χωροταξικά αν το δει κανείς, ο παίκτης, ο οποίος πήρε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο στα περισσότερα εν τη απουσία του παιχνίδια, ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά. Παρότι, το αρχικό πλάνο δεν ήταν αυτό. Ο 20χρονος άσος από τη Γουινέα, μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά έπειτα από την παρουσία του στη Λιλ. Προοριζόταν για τον Ολυμπιακό Β’, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε πίστη στις δυνατότητές του, απλώς σκοπός ήταν να γίνει μια πιο λελογισμένη μετάβαση στην πρώτη ομάδα, στην οποία υπάρχουν άλλες απαιτήσεις.

Ωστόσο, με τα όσα παρουσίασε ο Αγκιμπού Καμαρά από τα πρώτα του 24ωρα στου Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς… έτριβε τα μάτια του και επισπεύτηκε η προαγωγή του στην πρώτη ομάδα. Κατάφερε, λοιπόν, να χωρέσει στα παπούτσια του Φορτούνη. Έχοντας έως τώρα 6 γκολ και 5 ασίστ σε 32 παιχνίδια, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας άσος είχε σε 46 παιχνίδια 9 γκολ και 13 ασίστ την περασμένη σεζόν. Συνεπώς, 1 γκολ ανά 259,5 λεπτά και 1 ασίστ ανά 180 ο μεν. Ο Αγκιμπού 1 γκολ ανά 416’ και 1 ασίστ ανά 500 λεπτά. Συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας έχουν αμφότεροι, ενώ ο Καμαρά είναι πολύ καλύτερος στην πίεση ψηλά. Έχει πολύ καλύτερα τρεξίματα, ενώ ο Φορτούνης λόγω εμπειρίας κάνει καλύτερη διαχείριση δυνάμων.
 
Συνεπώς, αν το δούμε ψυχρά, δεν φάνηκε τόσο το κενό του ή καμουφλαρίστηκε σε αυτό το διάστημα, συνεπικουρούμενος ο νεαρός άσος από τον Βαλμπουενά, ο οποίος σε 30 ματς είχε 7 ασίστ, συν 3 γκολ. Τα δύο με τον Βόλο έδωσαν ισάριθμες νίκες. Την περασμένη σεζόν ο Γάλλος, με τον Φορτούνη παρόντα είχε 2 γκολ και 8 ασίστ σε 37 παιχνίδια. Ασφαλώς, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και προφανώς το πόσο σημαντική ήταν η απουσία του το ξέρει καλύτερα από όλους ο Πέδρο Μαρτίνς.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate