Τα φώτα, τώρα, σε Σουρλή και Τζολάκη στον Ολυμπιακό!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Τα φώτα, τώρα, σε Σουρλή και Τζολάκη στον Ολυμπιακό!

Τα φώτα, τώρα, σε Σουρλή και Τζολάκη στον Ολυμπιακό!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των δύο νεαρών άσων του Ολυμπιακού, που πήραν ευθύνες πάνω τους. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 * Λογικά τα φώτα μετά το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός του Κυπέλλου πήγαν στα νέα πρόσωπα, που ήταν και πολλά. Κάπως έτσι, δεν πέρασε όπως έπρεπε, κι άξιζε, η καλή εμφάνιση δύο παιδιών του Ολυμπιακού, που είναι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας, εννοώ τον Τζολάκη και τον Σουρλή.

* Ο Σουρλής έκανε ίσως το πιο γεμάτο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κατέθεσε μέσα στο γήπεδο ενέργεια, έβγαλε ένταση το παιχνίδι του, είχε πολλά κλεψίματα τα οποία συνδύασε και με καλές πάσες, οδήγησε ωραία την μπάλα μπροστά, συμμετείχε σε ανάπτυξη ωραίων αντεπιθέσεων, σταμάτησε αντίπαλες επιθέσεις με πειστικό τρόπο, πήρε πολλές κεφαλιές, έκοβε, είχε όμως και όμορφες ενέργειες, τακουνάκια και έπαιξε γρήγορα, δεν καθυστερούσε όπως έκανε σε άλλους αγώνες. Έπαιξε κάθετα, πήρε φάουλ, πλαγιοκόπησε, πραγματικά έκανε καλά πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

* Δεν ξέρω πόσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από το 8άρι του Ολυμπιακού στο προχθεσινό παιχνίδι. Αν θέλουμε να γίνουμε πολύ απαιτητικοί: να βοηθούσε πιο πολύ επιθετικά, να πατούσε περισσότερο περιοχή, να κυνηγούσε να φτιάξει φάση η, να σκοράρει. Όχι ότι όλα αυτά θα ήταν πολύ εύκολα, υπό την έννοια ότι χρειάστηκε να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, αφενός μεν γιατί ο Κανέ δεν έδειξε να έχει πολλά τρεξίματα, αφετέρου δε έτσι ώστε ο Καρβάλιο να έχει τη δυνατότητα να κάνει την πιο ποιοτική δουλειά μπροστά.

* Ο Τζολάκης, από την πλευρά του, είχε μία πραγματικά καλή εικόνα. Αντέδρασε με επιτυχία στα ουκ ολίγα σουτ που του έγιναν από τα 20-25 μέτρα, δύο εκ των οποίων, του Ντουάρτε, ήταν αρκετά επικίνδυνα-και το ένα το έδιωξε πολύ εντυπωσιακά όσο κι αποτελεσματικά με το ένα χέρι. Μία…αυστηρή παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι στο πρώτο σουτ που του έγινε δεν έβαλε το κορμί του με τον καλύτερο τρόπο και η μπάλα βρήκε το στήθος του, του έφυγε και χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να την μπλοκάρει.

* Στο γκολ που δέχθηκε δύσκολα μπορεί να του επιρρίψεις ευθύνη: η πάσα στο πρώτο δοκάρι ήταν καλή κι εκεί ο στόπερ (Μπα) είναι που θα πρέπει να πάει πρώτος στην μπάλα από τον σκόρερ. Προφανώς ο Τζολάκης είδε ότι ο συμπαίκτης του έμεινε δεύτερος στη φάση και επιχείρησε να βγει και να καλύψει με το σώμα του την εστία, αλλά το τσίμπημα της μπάλας από τον Καρέλη ήταν πολύ καλό. Θα μπορούσε να διώξει με τα χέρια, προλαβαίνοντας τον σκόρερ; Ίσως, δύσκολα όμως.

* Αυτό που μας άρεσε ασφαλώς ήταν η επιλογή του να βγαίνει σε ψηλές μπάλες, κάτι που παρεμπιπτόντως δεν είναι και το καλύτερο σημείο του Βατσλίκ. Ήταν μάλιστα αρκετά αποφασιστικός και όταν έδιωξε και όταν μπλόκαρε μπάλες. Μόνο που μας την χάλασε σε μία στιγμή, που όμως ήταν σε…κακό χρονικό σημείο, στο 118’, όταν η έξοδος που έκανε σε μία βαθιά πάσα δεν ήταν καλή και μάλιστα σε δύο χρόνους. Θα τον λέγαμε δε και τυχερό, που δεν κόστισε στον ίδιο και στην ομάδα. Αυτή η επιλογή, στα τελευταία λεπτά, μας θύμισε μία επιλογή του στο Ολυμπιακός-Λούντογκορετς 1-1 στο 91’, όταν είχε βγει πολύ μακριά από την εστία του χωρίς λόγο, αλλά ευτυχώς είχε αστοχήσει ο Ντεσπόντοφ από θέση για γκολ.

* Κακές αποφάσεις, στο…χειρότερο σημείο ενός αγώνα, στο φινάλε. Ο Τζολάκης ήταν τυχερός και στις δύο περιπτώσεις, αλλά…μαθηματικά την τρίτη φορά που θα το κάνει, δύσκολα θα την γλιτώσει. Όταν βγαίνεις στο 118’ και στο 91’, πρέπει να είσαι και αποφασιστικός και σίγουρος ότι θα την καθαρίσεις τη φάση. Ειδάλλως κάθεσαι στα αβγά σου… 
 
* Και κάτι τελευταίο: ήταν καλός στα πόδια στο 90% των περιπτώσεων που χρειάστηκε να παίξει και να διώξει. Έβγαλε μια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι που δεν το «είχε». Κι εκεί, ωστόσο, στο τελευταίο του διώξιμο, σε ένα ελεύθερο, στο 121’, δεν είχε την καλύτερη επιλογή, στέλνοντας την μπάλα σε αντίπαλο, έστω όχι κοντά στην περιοχή του-μόλις όμως είχε ολοκληρωθεί και το ένα λεπτό της καθυστέρησης, οπότε ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

* Λεπτομέρειες, θα πείτε. Μα για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, στις λεπτομέρειες παίζονται τα πολλά, τα περισσότερα. Αν θέλετε, πάντως, την γνώμη μου, καλύτερα είναι να παίζει ο Τζολάκης παρά ο Κρίστινσον, έτσι όπως τον είδαμε τουλάχιστον τον Ισλανδό στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2 και στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1, όπου ό,τι πήγαινε μέσα ήταν γκολ(η, δοκάρι)…

Άσχετο: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος παίζουν την Κυριακή στην Τούμπα. Και το Ατρόμητος-Λαμία είχε οριστεί για χθες Πέμπτη, όχι για την Τετάρτη, όπως εύκολα θα μπορούσε. Κι έτσι ο Ατρόμητος θα έχει μία ημέρα λιγότερο ξεκούρασης για να παίξει στην Τούμπα έναντι του ΠΑΟΚ…Και, παρεμπιπτόντως, έχει δηλώσει τον Κουλούρη, να εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς.

Όπως ορίστηκε το Ιωνικός-Απόλλων στις 23.2 κι έτσι ο Ιωνικός θα πάει στην Τούμπα στις 27.2 επιβαρυμμένος με αγώνα μεσοβδόμαδα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ, ενώ θα μπορούσε να είχε οριστεί, το Ιωνικός-Απόλλων, στις 2.3, μετά δηλαδή την επίσκεψη του στην Τούμπα…
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate