Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Να γιατί ήταν σίγουρο ότι θα σκοράρε ο Εμβιλά!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Να γιατί ήταν σίγουρο ότι θα σκοράρε ο Εμβιλά!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Να γιατί ήταν σίγουρο ότι θα σκοράρε ο Εμβιλά!
Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό χάρη στο γκολ του Γιαν Εμβιλά, τον οποίο οι "κιτρινόμαυροι" δεν μάρκαραν -όπως αποδεικνύεται- στα κόρνερ και το πλήρωσαν ακριβά.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Το ζήτημα που προέκυψε (πέρα προφανώς από την αδυναμία καλών τελικών προσπαθειών στην επίθεση) αφορά στην επιλογή του Γιαννίκη να παίξει ζώνη στις στημένες φάσεις του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα στα κόρνερ. Ο Έλληνας τεχνικός, γνωρίζοντας πως η ΑΕΚ υστερεί σε ύψος έναντι του αντιπάλου της, άφησε στην άκρη το man-to-man και επέλεξε τη ζώνη.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όμως, στοίχισε στην ομάδα του. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, η απόφαση να μην υπάρχει παίκτης πάνω στον Εμβιλά έπαιξε καθαριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Και το θέμα δεν είναι πως ο Εμβιλά έμεινε ολομόναχος στη φάση του 1-0, αλλά ότι κάτι τέτοιο ίσχυσε και σε όλα τα προηγούμενα κόρνερ. Ο Γάλλος άρχιζε την κίνησή του έξω από τη μεγάλη περιοχή και έμενε πάντα ανενόχλητος/αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι. Αλλά, ας δούμε αναλυτικά κάθε περίπτωση.

Περίπτωση 1η: Στο 35ο λεπτό

Το πρώτο... καμπανάκι ήχησε στο 35ο λεπτό. Ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και όπως είναι εμφανές στο παρακάτω στιγμιότυπο, ο Εμβιλά κινήθηκε αθόρυβα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 35ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά να είναι μόνος στο δεύτερο δοκάρι
Στο 35ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά να είναι μόνος στο δεύτερο δοκάρι NOVASPORTS

Στη συγκεκριμένη φάση, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Λιβάι Γκαρσία στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν σίγουρα τα... προεόρτια του τι θα επακολουθήσει.

Περίπτωση 2η: Στο 78ο λεπτό

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του μετά το 75' και κατάφερε να κερδίσει συνεχόμενα κόρνερ. Στο 78ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά, που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μήτογλου και κατέληξε νέο κόρνερ.

Στο 78ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά να είναι ολομόναχος
Στο 78ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά να είναι ολομόναχος NOVASPORTS


Όμως, όπως βλέπετε, ο Εμβιλά είναι και πάλι ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι.

Περίπτωση 3η: Στο 79ο λεπτό

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ από την απέναντι πλευρά.

Στο 79ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι
Στο 79ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ με τον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι NOVASPORTS

Ο Εμβιλά κάνει αντίστοιχη κίνηση, αλλά ο Μήτογλου κερδίζει επιθετικά φάουλ από τον Παπασταθόπουλο.

Περίπτωση 4η: Στο 84ο λεπτό

Τελικά, η 4η φορά αποδεικνύεται και... φαρμακερή για την Ένωση. Ο Βαλμπουενά ήταν πάλι εκείνος που θα αναλάβει την εκτέλεση του κόρνερ, ο Εμβιλά ξεκινά έξω από τη μεγάλη περιοχή την κίνησή του, φτάνει ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής (με τους Σιμόες και Χατζισαφί να αφήνουν ένα μεγάλο κενό ανάμεσά τους), πλασάρει τον Τσιντώτα και τελικά με διπλή προσπάθεια στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 84ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ πριν ο Εμβιλά στείλει την μπάλα στα δίχτυα
Στο 84ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ πριν ο Εμβιλά στείλει την μπάλα στα δίχτυα NOVASPORTS

Προφανώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έκριναν πως ο Εμβιλά είτε κινείται σε χώρους που δεν είναι επικίνδυνοι για την ΑΕΚ είτε ο ίδιος δεν είναι μεγάλη απειλή για την εστία του Τσιντώτα και υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί μέσω της ζώνης.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τα γνωστά -αρνητικά- αποτελέσματα.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate