Οι «νέοι» δεν ήταν ωραίοι… ήταν τέλειοι: Οι τέσσερις κερδισμένοι του Ολυμπιακού

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Οι «νέοι» δεν ήταν ωραίοι… ήταν τέλειοι: Οι τέσσερις κερδισμένοι του Ολυμπιακού

Οι «νέοι» δεν ήταν ωραίοι… ήταν τέλειοι: Οι τέσσερις κερδισμένοι του Ολυμπιακού
Μπορεί ο Ολυμπιακός να χρειάστηκε τον Γιώργο Μασούρα για να προκριθεί επί του Παναιτωλικού αλλά αυτά που κρατάει ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι η άκρως ικανοποιητική εμφανίσεων των νέων προσώπων. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴Ήταν γνωστό από πριν πως ο Ολυμπιακός, παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Παναιτωλικό, θα «κατέβει» στο Φάληρο με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Έτσι και έγινε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιεί στην εντεκάδα του τέσσερις ποδοσφαιριστές που φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα του βασικού. Μπορεί στο τέλος να χρειάστηκε ο Γιώργος Μασούρας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το πρόσημο των νέων, δεν είναι θετικό. 
 
Αντίθετα, η παρουσία των Μπαντιουνγκού Φαντιγκά, Ζοάο Καρβάλιο, Μαμαντού Κανέ και Φώτη Κίτσου, έφερε παραπάνω από χαμόγελα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάλαβε πως έχουν προστεθεί στο ρόστερ τέσσερα πολύ δυνατά όπλα, που μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια της σεζόν.

Φώτης Κίτσος (Αριστερό μπακ)

Τι να πει κάποιος για αυτό το παλικάρι. Ο Φώτης Κίτσος ήταν προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, επιλέγοντάς τον από τον Ολυμπιακό Β’, αντί την απόκτηση του Βασίλη Ζαγαρίτη. Στο χθεσινό ματς, δικαίωσε τους πάντες. Ο 18χρονος μπακ έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Ώριμος, μετρημένος και με σωστές αποφάσεις. Είχε και τις στιγμές απειρίας αλλά το σημαντικό είναι πως η γενική εμφάνιση, θύμισε… Τσιμίκα στο ξεκίνημά του.

Ο Έλληνας άσος δεν στάθηκε μόνο στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση. Εξαιρετικά ανεβάσματα, σέντρες, ντρίμπλες. Τα πάντα. Δεν φοβήθηκε να πάρει μέτρα, να κάνει σωτήρια τάκλιν και να παίξει στα ίσια με πιο έμπειρους αντιπάλους. Το αποκορύφωμα το γκολ που έσωσε στο 11ολεπτό, όταν έκανε σωτήριο τάκλιν ως τελευταίος παίκτης. Βέβαια, το αρνητικό ήταν πως δεν υπήρχε διάρκεια, καθώς μετά το 60’, έμεινε από δυνάμεις χωρίς να πέφτει η απόδοσή του.

Μπαντιουνγκού Φαντιγκά (Αριστερό εξτρέμ – μεσοεπιθετικός)

Ο καλύτερος του γηπέδου. Όσοι τον είδαν, ρώτησαν ένα πράγμα. «Δηλαδή πόσα θα κάνει με τους Μασούρα και Αγκιμπού μέσα;». Σωστή ερώτηση. Ο 21χρονος ξεκίνησε ως εξτρέμ και έπαιξε ως δεκάρι. Όπου και να έκατσε, ήταν εκπληκτικός. Ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά ήταν καλύτερος του γηπέδου στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 2ο λεπτό τραντάζει το δοκάρι του Ανέστη και τέσσερα λεπτά μετά, κλέβει τη μπάλα, πατάει περιοχή και με τέλειο πλασέ κάνει το 1-0.

Ταχύτητα, έκρηξη, ντρίμπλα και σωστές αποφάσεις. Μόλις μία φορά έχασε τη μπάλα επειδή τη κουβάλησε παραπάνω. Ταυτόχρονα, έβγαζε ενέργεια στην πίεση και δικαιώθηκε στο 1-0. Ακόμα μία δικαίωση για τον Πέδρο Μαρτίνς, που επέλεξε να τον προσθέσει στην ευρωπαϊκή λίστα, με τους πάντες να ανυπομονούν να τον δουν στην τριάδα πίσω από τον φορ.

Ζοάο Καρβάλιο (Μεσοεπιθετικός)

Αυτό που έλειπε τόσο καιρό από τον Ολυμπιακό. Ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν το κλασσικό δεκάρι που δεν είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στη μετά-Τσόρι και Φορτούνη εποχή. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έκανε γεμάτη εμφάνιση, καθώς ήταν ο απόλυτος οργανωτής στο να κουβαλήσει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Κινήθηκε παντού χωρίς περιορισμούς και έκανε τέλειες εναλλαγές θέσεων με τον Φαντιγκά. Σαν να έπαιζαν καιρό μαζί. 

Η ποιότητα που έβγαλε στο χορτάρι ήταν αυτό που ήθελε να δει ο Μαρτίνς για τον συμπατριώτη του. Όταν έγινε αλλαγή, μάλιστα, φάνηκε η απουσία του από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ δίνει την δυνατότητα στον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει πιο συχνά ανάσες ή να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο.

Μαμαντού Κανέ (Αμυντικός μέσος)

Η επιστροφή του από το Copa Africa, είχε διαφορετικό προορισμό. Ο Ολυμπιακός τον ξεχώρισε το περασμένο καλοκαίρι, στο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού για τα προκριματικά του Champions League. Ο Μαμαντού Κανέ αποκτήθηκε αλλά παρέμεινε δανεικός στο Αζερμπαϊτζάν. Κλήθηκε από το Μαλί, όμως μόλις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, πήρε το αεροπλάνο για… Αθήνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας τις μέτριες εμφανίσεις των Μαντί Καμαρά αλλά και Πιέρ Κουντέ, θέλησε να έχει ακόμα μία επιλογή στη μεσαία γραμμή. Ο Αφρικανός αμυντικός χαφ, έπαιξε ως «6άρι» δίπλα στον Σουρλή. Ο 25χρονος πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, καθώς έκοβε και έραβε με τρομερό τρόπο. Ουκ ολίγες φορές, ξεμπλόκαρε τη μπάλα μαζί με τον συμπαίκτη του, από σημείο που πιεζόταν ο Ολυμπιακός, ενώ οι αλλαγές στις πλευρές, γίνονταν με γρήγορο ρυθμό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr Πηγή

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate