Ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη χάρη στον Ζοάο Καρβάλιο…

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη χάρη στον Ζοάο Καρβάλιο…

Ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη χάρη στον Ζοάο Καρβάλιο…
Ο Ζοάο Καρβάλιο δεν αποκτήθηκε ως ο παίκτης που κόστισε 15.000.000 € πριν 3,5 χρόνια. Αλλά ως ένας φοβερά ποιοτικός παίκτης, που πρέπει να... καταθέσει αποδείξεις.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ακριβώς 15.000.000 ευρώ. Αυτά ήταν τα χρήματα που έδωσε το καλοκαίρι του 2018 η Νότιγχαμ Φόρεστ για να κάνει δικό της τον Ζοάο Καρβάλιο. Το πρώτο μεγάλο deal μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ζόρζε Μέντες. Ένα ηχηρό «είμαι εδώ ως σοβαρός παίκτης» του νέου, τότε, ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας. Η ακριβότερη μεταγραφή στην Championship εκείνο το καλοκαίρι. Αλλά και ένα μήνυμα για τις βλέψεις επανόδου στο κορυφαίο επίπεδο.

Η Φόρεστ μέσα σε αυτά τα χρόνια είχε καλές και κακές στιγμές. Εφτασε μια ανάσα από τα πλέι οφ ανόδου, αλλά έχασε τη θέση με τρόπο κινηματογραφικό. Φέτος, μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα, άλλαξε προπονητή και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την 6άδα, με την προσπάθεια ανόδου στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά σε αυτή την προσπάθεια ο Ζοάο Καρβάλιο δεν θα συνεχίσει να βοηθάει. Όχι ότι βοηθούσε επί της ουσίας ούτε έως τώρα. Αλλά, πλέον, το στάτους του, αλλάζει. Και οι απαιτήσεις…

Ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε τον Ζοάο Καρβάλιο ως έναν ποδοσφαιριστή 15.000.000 €. Τον απέκτησε για να του δώσει την ευκαιρία να δείξει ξανά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ότι αποτελεί παίκτη της ελίτ. Παίκτη, που ως βιρτουόζος της μπάλας, ως «δεκάρι» από εκείνα που δεν βγαίνουν εύκολα, θα δείξει ότι έχει ακόμη πολύ ποδόσφαιρο μέσα του. Και κυρίως, ότι έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό και δίψα να γίνει αυτό για το οποίο προοριζόταν όταν ξεκινούσε να δείχνει την ποιότητά του στην Μπενφίκα.Ο Καρβάλιο οφείλει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως την πιο σημαντική ευκαιρία της καριέρας του. Ως την ευκαιρία που (αν και πήρε) δεν εκμεταλλεύτηκε, ούτε στο Νότιγχαμ, ούτε πέρυσι στην Αλμερία. Διότι αυτό ακριβώς είναι οι πρωταθλητές για τον τεχνίτη μέσο. Η ευκαιρία του να γίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σημαντικός και παίκτης «κάνω τη διαφορά». Στα 24 χρόνια του δεν είναι μικρός, πια. Πρέπει να δείξει. Και τώρα είναι η ευκαιρία του.

Η απόφασή του να δεχθεί αδιαμαρτήρητα το να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Β ώστε να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, είναι ένα βήμα προς αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίες. Και με τη (λογική, με βάση τη διαφορά ποιότητας) απόδοσή του, σε συνδυασμό με την όρεξη που έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ένα πραγματικά σημαντικό βήμα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις προθέσεις του, τουλάχιστον.

Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να του… χαρίσει κάτι. Πρέπει ο ίδιος να διεκδικήσει και να κερδίσει τα λεπτά συμμετοχής, τον χρόνο, τον χώρο, τον ρόλο του μέσα στο πολύ μεγάλη, βαθύ και γεμάτο ποιότητα ρόστερ των πρωταθλητών. Κανείς από τους νέους συμπαίκτες του, που αγωνίζονται στην ίδια θέση, δεν είναι διατεθειμένος να του παραχωρήσει το παραμικρό. Ολοι θέλουν να παίζουν, να προσφέρουν, να είναι σημαντικοί. Και η παρουσία του Καρβάλιο θα τους κάνει να παλέψουν ακόμη περισσότερο, είτε για να κερδίσουν είτε για να κρατήσουν οι ίδιοι τη θέση.

Στο χέρι του Πορτογάλου είναι να μπορέσει να δείξει ότι αξίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Εάν αποδώσει βάσει του ταλέντου του, έχει σοβαρές πιθανότητες να πετύχει. Και επειδή ο Ολυμπιακός αγαπάει να… λατρεύει τους βιρτουόζους ποδοσφαιριστές που κάνουν το ξεχωριστό, το απρόβλεπτο, εκείνο που μόνο οι ίδιοι «βλέπουν» στο γήπεδο, εάν ο Καρβάλιο δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί και προδιαθέτει η ποιότητά του, τότε η επιτυχία του είναι προδιαγεγραμμένη.

Ο Ολυμπιακός του δίνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του. Μια ευκαιρία σπάνια και πολύ μεγάλη. Ευκαιρία να δείξει στην ελίτ, ότι είναι εδώ, ότι είναι γεμάτος όρεξη, δίψα και ετοιμότητα να παίξει το ποδόσφαιρο που (δεδομένα) ξέρει.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate