Τι «είπαν» στον Ολυμπιακό Καρμπόβνικ, Βρουσάι κι Αβραάμ στη Ριζούπολη

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Τι «είπαν» στον Ολυμπιακό Καρμπόβνικ, Βρουσάι κι Αβραάμ στη Ριζούπολη

Τι «είπαν» στον Ολυμπιακό Καρμπόβνικ, Βρουσάι κι Αβραάμ στη Ριζούπολη
Ο Κ. Νικολακόπουλος αξιολογεί στο blog του στο Gazzetta την εικόνα τριών «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο παιχνίδι τους.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη είχε την ιδιαιτερότητα της παρουσίας στην αρχική ενδεκάδα τριών παικτών, εκ των οποίων ο μεν Καρμπόβνικ είχε να παίξει έστω λεπτό πάνω από τρεις μήνες, οι δε Βρουσάι κι Αβραάμ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως βασικοί στο φετινό πρωτάθλημα! Και, κατά δεύτερο λόγο, την επιστροφή των Μανωλά και Λοβέρα, με ολιγόλεπτη χρησιμοποίηση τους στο τέλος του αγώνα.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να προσεγγίσουμε την εικόνα τους και ιδίως φυσικά των τριών πρώτων, καθότι ο Μανωλάς κι ο Λοβέρα μπήκαν στο 85’ και το μόνο που προλάβαμε να δούμε είναι τη διάθεση του πρώτου να βοηθήσει όσο μπορεί παραπάνω ακόμη και μπροστά και την συμμετοχή του δεύτερου στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, έστω κι αν ξεκίνησε με μία πάσα σε αντίπαλο, βγάζοντας μάλλον υπερβολικό άγχος για την «πρώτη» του μετά από 12 μήνες με τα «ερυθρόλευκα».
  

Ο Καρμπόβνικ κακός δεν ήταν. Νομίζω ότι το πάλεψε, έστω με τα μειονεκτήματα του έδειξε αυτό που λέμε ότι θέλει να παίξει κι αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Αμυντικά είχε καλές επεμβάσεις, ειδικά σε δύο περιπτώσεις, κέρδισε μονομαχίες από τον Γιαννιώτα και είχε καλές καλύψεις. Επιθετικά προωθήθηκε αρκετές φορές, κάποιες μάλιστα με ωραίο τρόπο, με συνεργασίες, ένα κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση και με τέσσερις σέντρες.

Τα αρνητικά κομμάτια του παιχνιδιού του: κυρίως ότι δύο φορές έχασε την μπάλα και έδωσε αντεπιθέσεις στον Απόλλωνα. Ότι από τις τέσσερις σέντρες του, μόνο μία ήταν επιτυχημένη, προς τον Αραμπί, στη φάση της μεγάλης ευκαιρίας του Μαντί στο ξεκίνημα του ματς. Κι ότι κόπηκε μάλλον εύκολα κάποιες στιγμές μπροστά, έφαγε μία ντρίμπλα κι υποχρεώθηκε να κάνει φάουλ και δεν είχε και το καλύτερο διώξιμο σε μία φάση που έφερε ένα σουτ για τους γηπεδούχους.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικα

Θα ήταν ψέμα να υποστηρίξω ότι μου άρεσε, αλλά θα ήμουν κι άδικος να τον χαρακτηρίσω αρνητικό-δεν ήταν τέτοιος. Κι όταν έχεις να παίξεις από τις 26 Σεπτεμβρίου (στον Ολυμπιακό), κι απλά δύο παιχνίδια τον Οκτώβριο στην Εθνική Ελπίδων της Πολωνίας, δεν είναι το πιο εύκολο. Από την άλλη, ίσως με αντίπαλο τον Απόλλωνα να περίμενε κάποιος περισσότερα πράγματα, αλλά η τελική εικόνα μου στα 85 λεπτά που έπαιξε ήταν ότι θα ήθελα να τον ξαναδώ. Έχει ωραία ταχύτητα, είναι κοντρολαρισμένος, όμως αν δεν δυναμώσει μέσα στο παιχνίδι, θα συνεχίσει να βγάζει ερωτηματικά...

Κραμπόβνικ

Ο Βρουσάι, τώρα, είχε παίξει και στο τελευταίο παιχνίδι πριν τις γιορτές, με το Λεβαδειακό για το Κύπελλο και τον ξεκίνησε και τώρα ο Μαρτίνς. Και μου φαίνεται ότι η πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα είχε περισσότερα καλά, παρά άσχημα πράγματα για τον 23χρονο κυνηγό.

Απείλησε με τρία καλά σουτ από τα 20 μέτρα (δύο τα έβγαλε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κι ένα έφυγε λίγο άουτ) κι είχε αρκετές καλές ενέργειες, είτε σε επίπεδο απαλλαγής από τον αντίπαλο, είτε σε επίπεδο πάσας-δύο από αυτές, στον Μασούρα στο α΄ ημίχρονο και στον Ελ Αραμπί στο 89’, ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να φέρουν φάσεις για γκολ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκαν οι συμπαίκτες του. Σε άλλη μία περίπτωση πήγε έξυπνα, αλλά χωρίς τελική επιτυχία, να βγάλει τον Αραμπί σε καλή θέση, κάτι που κατάφερε σε μία άλλη φάση με τον Μαντί, και δη με κεφαλιά.

Το θέμα είναι ότι ο Βρουσάι πρέπει να δουλέψει τις σέντρες του-ήταν απογοήτευση, σε συνδυασμό με τα κόρνερ που εκτέλεσε. Ο εξτρέμ πρέπει να βάζει γκολ, να κάνει ασίστ, να περνάει σέντρες...Και σε μία κρίσιμη στιγμή, όταν πήγε να μπει στην περιοχή για να κάνει το σουτ, κόπηκε με μεγάλη ευκολία-όμως την ντρίμπλα εκεί πρωτίστως την θέλεις, όχι μακριά από την περιοχή.

Βοήθησε την ομάδα ο Βρουσάι, και πίσω γύρισε και στα τελευταία δέκα λεπτά έπαιξε και δεξί μπακ, όταν ο Μαρτίνς έβγαλε τον Καρμπόβνικ, προφανώς γιατί τον είδε κουρασμένο κι έβαλε τον Λοβέρα, μήπως κάνει κάποια ενέργεια μπροστά. Αλλά θα περίμενα περισσότερα από τον διεθνή με την Ελλάδα άσο, παίζοντας δεύτερο σερί 90λεπτο. Πρέπει να αρχίσει να βγάζει περισσότερο προσωπικότητα στο παιχνίδι του. Γιατί ενίοτε την παρουσία του την λες ακριβώς έτσι, απρόσωπη.

Μπα

Δεύτερο στη σειρά παιχνίδι βασικός έπαιξε κι ο Μπα, μετά από εκείνο του Κυπέλλου, με το Λεβαδειακό. Γενικά, μία από τα ίδια, θα έλεγα. Αρκετές καλές άμυνες, καλό τάκλιν όταν χρειάστηκε, καλύψεις με το σώμα κι αυτή τη φορά και μία δυο καλές στιγμές σε προωθήσεις της μπάλας. Αλλά όχι σιγουριά-σε τουλάχιστον μία περίπτωση έδειξε να μην έχει σωστή αντίληψη της θέσης του αντίπαλου, ενώ στην περίπτωση που ζητάει πέναλτι ο Γιαννιώτας, ο Μπα στην αρχή της φάσης έχει διώξει άσχημα προς τα πίσω και στο τέλος κάνει ένα τάκλιν καλό, αλλά με μεγάλο ρίσκο για πέναλτι. Μου κάνει δε εντύπωση πώς ένα παλικάρι 1μ90 δεν μπορεί να πάρει μία κεφαλιά σε ένα κόρνερ η, φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, σε πλήρη αντίθεση με τον Σισέ…

Δίπλα του είχε αυτή τη φορά τον Αβραάμ, που απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι παίκτης που μπορείς να τον εμπιστεύεσαι. Με μεγάλη ψυχραιμία και ηρεμία στο παιχνίδι, δεν είχε προβλήματα πίσω (αν και θα μπορούσε ίσως στη μονομαχία Μπα-Γιαννιώτα να είχε αυτός νωρίτερα καθαρίσει τη φάση) και με μεγάλες βοήθειες στην ανάπτυξη παιχνιδιού από πίσω, με πάσες, αλλαγές παιχνιδιού, ακόμη και σέντρες και με κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση στο 85’. Ίσως κουράστηκε λίγο προς το τέλος, αφού είχε να παίξει δύο μήνες (ένα ημίχρονο με τον Ιωνικό), όμως είναι ξεκάθαρο ότι όσο είναι υγιής, θα προσφέρει όποτε υπάρχει ανάγκη.

Και μία τελευταία κουβέντα, για τον Βατσλίκ. Είναι καλό που για τέταρτο συνεχόμενο 90λεπτο κράτησε το μηδέν, αλλά τη μία φορά που χρειάστηκε να επέμβει φάνηκε να αιφνιδιάζεται σε μία εκτέλεση φάουλ-και σε άλλη μία στιγμή, δεν έδιωξε καλά την μπάλα με τα πόδια. Πρέπει, πιστεύω, να επιστρέψει σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Άσχετο: Έχουν αρχίσει και δουλεύουν στον Ολυμπιακό μία-δύο υποθέσεις μεταγραφικά, αλλά ακόμη όχι σε πολύ τελικό στάδιο.

ιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Ρίξε μια ματιά!
Πηγή
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate