Τα 10 «διαμάντια» του Copa Africa

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Τα 10 «διαμάντια» του Copa Africa

Τα 10 «διαμάντια» του Copa Africa

Ξεκινάει την Κυριακή το Copa Africa και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αγκιμπού Καμαρά και οι άλλοι…

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η ώρα της σέντρας για το Copa Africa φτάνει. Αύριο (9/1) ξεκινάει η διοργάνωση με δύο παιχνίδια. Το Καμερούν θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο στις 18:00 και η Αιθιοπία το Πράσινο Ακρωτήρι στις 21:00. Με αυτά τα δύο ματς θα ανοίξει την Κυριακή η αυλαία της διοργάνωσης και όπως είναι λογικό αρκετά βλέμματα είναι στραμμένα σε διάφορους ποδοσφαιριστές.

Στην 33η διοργάνωση υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα που περιμένει ο κόσμος να δει, αλλά υπάρχουν και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ας δούμε αναλυτικά τους παίκτες που μπορεί να μην έχουν το μεγάλο όνομα, αλλά είναι ξεχωριστές περιπτώσεις.

Ο Χαμπίμπ Ντιαλό της Σενεγάλης ονειρεύεται να κατακτήσει το Copa Africa και πρόκειται για έναν δυνατό σωματικά επιθετικό με πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Είναι 27 ετών, αγωνίζεται στην Στρασπούρ και έχει περάσει όλη την καριέρα του στη Γαλλία. Ένας άλλος παίκτης που χρήζει προσοχής είναι ο Ιμπραχίμα Κονέ του Μάλι. Έχει γεννηθεί το 1999 και αγωνίζεται στη Νορβηγία στη Σάρπσμποργκ. Είναι επιθετικός, αρκετά γρήγορος για το ύψος του και για πρώτη φορά κλήθηκε στην εθνική του ομάδα τον περασμένου Ιούνιο.

Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού περιλαμβάνεται στη δεκάδα των ποδοσφαιριστών που αξίζει κανείς να προσέξει σε αυτό το Copa Africa. Με τα τέσσερα γκολ που έχει βάλει με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει αναγκάσει μεγάλα κλαμπ να ασχολούνται μαζί του. Ο Οντιλό Κοσουνού της Ακτής Ελεφαντοστού είναι ένας από τους παίκτες που αναμένονται με ενδιαφέρον. Είναι κεντρικός αμυντικός και αγωνίζεται στη Λεβερκούζεν και στην Ευρώπη τον είχε φέρει η Χάμαρμπι. Για πρώτη φορά κλήθηκε στην εθνική του ομάδα το 2020.

Ο Μοχάμεντ Κούντους είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βόρεια Ευρώπη. Σε νεαρή ηλικία αποκτήθηκε από τη Νόρντζελαντ για να τον αποκτήσει στη συνέχεια ο Άγιαξ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό κεντρικό χαφ με πολύ καλό αριστερό πόδι, ενώ είναι πολύ καλός και στις εκτελέσεις πέναλτι. Ο Ράιαν Μαέ αγωνίζεται στο Μαρόκο και ανήκει στη Φερεντσβάρος. Στα 24 του χρόνια προσπαθεί να βρει τα πατήματα του, διότι σε μικρή ηλικία θεωρούνταν ένα σπουδαίο ταλέντο. Ο πατέρας του είναι Καμερουνέζος και η μητέρα του Μαροκινή, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει και την εθνική ομάδα του Βελγίου, αφού εκεί γεννήσει. Το 2017, ωστόσο επέλεξε να παίξει στο Μαρόκο και φημίζεται για το πολύ καλό του δεξί πόδι.

Από την εθνική ομάδα του Καμερούν αξίζει να προσέξουμε τον Μουμί Νγκαμαλέ, ο οποίος ανήκει στη Γιούνγκ Μπόις. Φέτος έχει σκοράρει κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League, ενώ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ χαφ και στην Ελβετία μετακόμισε το 2017. Ο Μόουζες Σιμόν θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας και ανήκει στη Ναντ. Είναι 27 ετών και έχει αρκετή εμπειρία στην Ευρώπη έχοντας παίξει σε Γάνδη και Λεβάντε πριν μετακομίσει στη Γαλλία. Κατά κύριο λόγο αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και το καλό του πόδι είναι το δεξί με καλή αίσθηση του γκολ.

Ο Αμπντούλ Ταπσόμπα αγωνίζεται στην Μπουρκίνα Φάσο και ανήκει στη Σταντάρ Λιέγης. Είναι επιθετικός και στα τελευταία παιχνίδια της εθνικής του ομάδας είναι μόνιμα ο σκόρερ της. Ο Ραζμί Ρεζουκί είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που αξίζει να προσεχθεί στο Copa Africa. Μέλος της εθνικής ομάδας της Αλγερίας και προϊόν της Ακαδημίας του Άγιαξ. Ο 23χρονος κεντρικός χαφ αγωνίζεται στην Τβέντε και το ντεμπούτο του στην Αλγερία το έκανε τον Μάρτιο του 2021.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Ρίξε μια ματιά!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate