Ποιός είναι ο Ξενιτίδης που έχει… αφίσα τον Λούκα Μόντριτς; (vids)

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ποιός είναι ο Ξενιτίδης που έχει… αφίσα τον Λούκα Μόντριτς; (vids)

Ποιός είναι ο Ξενιτίδης που έχει… αφίσα τον Λούκα Μόντριτς; (vids)
Ο Γιώργος Ξενιτίδης ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν με τον Παναιτωλικό και to10.gr παρουσιάζει τον αρχηγό της Β' ομάδας του Ολυμπιακού που έχει είδωλο τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό με 2-1 στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και ψάχνει «καθαρή» νίκη στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη για να βρεθεί στα ημιτελικά. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στο ματς του Αγρινίου με πάρα πολλές αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει στο αρχικό σχήμα αρκετούς παίκτες από τη Β’ ομάδα του συλλόγου.

Ένας από τους παίκτες που ξεκίνησε στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν και ο Γιώργος Ξενιτίδης, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε σε όλο το ματς και είχε πολύ καλή παρουσία, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες των Πειραιωτών. Ο 22χρονος χαφ του Ολυμπιακού έκανε την πρώτη του συμμετοχή για φέτος με την πρώτη ομάδα, όμως είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Β’ ομάδα που αγωνίζεται στη Superleague 2, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή μάλιστα να είναι και ο αρχηγός των Πειραιωτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον Ξενιτίδη, ενώ οι πολύ καλές εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό Β’, τον φέρνουν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Πορτογάλου από την ομάδα του Αριελ Ιμπαγάσα.

Ο Έλληνας μέσος λοιπόν με την παρουσία του στο Αγρίνιο δικαίωσε και τον Μαρτίνς αλλά και τον Ολυμπιακό που τον πιστεύει. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο ματς από το 2ο κιόλας λεπτό όταν με σωτήρια προβολή έσωσε την εστία των φιλοξενούμενων από βέβαιη παραβίαση. Και σίγουρα θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που είναι πιθανό στο Κύπελλο να παίζουν κυρίως παίκτες του Ολυμπιακού Β’.

To10.gr με αφορμή την εμφάνιση του Ξενιτίδη με τον Παναιτωλικό αλλά και τη γενικότερη παρουσία του φέτος με τον Ολυμπιακό Β’, όπου μετράει 11 συμμετοχές και 1 τέρμα, παρουσιάσει το «μηχανάκι» των ερυθρόλευκων.

Ο Ξενιτίδης έχει γεννηθεί στη Ξάνθη και όνειρο του ήταν να παίξει ποδόσφαιρο. Μεγάλωσε στο Τύμπανο της Ξάνθης και αυτός που τον βοήθησε να ασχοληθεί με το άθλημα αλλά και να βελτιωθεί ήταν ο πατέρας του ο οποίος υπήρξε και προπονητής (ήταν και οδηγός ταξί). Ο μπαμπάς του Έλληνα χαφ λοιπόν είναι αυτός που τον έστειλε στη Βιστωνίδα να αγωνιστεί (ομάδα που προπονούσε στο παρελθόν) πριν τον δουν από τον Ολυμπιακό και τον κάνουν δικό τους.

Η θέση που του αρέσει να αγωνίζεται

Ο Ξενιτίδης αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαία γραμμής, όμως αυτή που προτιμάει ο ίδιος είναι εκείνη του 8αριου. Συγκεκριμένα, είναι ένας ποδοσφαιριστής που όπως έδειξε και στο ματς με τον Παναιτωλικό είναι εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και έχει κυρίως αυτό τον ρόλο και λιγότερο της δημιουργίας. Είναι ένα «μηχανάκι» στο κέντρο που κάνει τα πάντα.

Έχει εντυπωσιακή σωματοδομή και αρκετά καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ είναι ο παίκτης που μπορεί να τρέχει για 2-3 σερί 90λεπτα. Ο παίκτης που του αρέσει είναι ο Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ, ενώ είναι σημαντικό πως ο ρόλος του στα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού Β’ είναι απλά να είναι… παντού. Όπως έκανε και στο Αγρίνιο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο 22χρονος χαφ απέδειξε με την εμφάνιση του ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Εξάλλου το μεγάλο του όνειρο πάντα πέρα από το να παίξει ποδόσφαιρο ήταν να γίνει βασικός και σημαντικός στον Ολυμπιακό.

Η πορεία στον Ολυμπιακό και η Ζενές Ες

Ο Ξενιτίδης λοιπόν από όταν μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό έχει αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές κατηγορίες με τα ερυθρόλευκα. Σε επίπεδο υποδομών ήταν αυτός που ξεχώριζε και έχει σκοράρει κόντρα σε όλες τις μεγάλες αντιπάλους των Πειραιωτών.

Παράλληλα, στις Ακαδημίες είχε σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού και ως παίκτης της Κ-15 και της Κ-16, ενώ με τον Ολυμπιακό έχει πάρει τίτλο και στην Κ-17 και στην Κ-20. Εκτός όμως από τις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού έχει μετρήσει συνολικά μαζί με το ματς στο Αγρίνιο 5 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, εκ των οποίων οι 4 στο Κύπελλο.

Κλείνοντας, η περασμένη χρονιά ήταν η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο μακριά από τον Ρέντη και τον Ολυμπιακό, με τον Ξενιτίδη να πηγαίνει με τη μορφή δανεισμού από το λιμάνι στο Λουξεμβούργο και τη Ζενές Ες για να πάρει παιχνίδια και να έρθει έτοιμος για την πρώτη ομάδα.

Συνολικά στο Λουξεμβούργο ο 22χρονος έπαιξε σε 29 ματς, ενώ είχε 2 γκολ και 7 ασίστ, όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας μαζί με τον Αλέξη Βοϊλη που επίσης είχε παραχωρηθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Ρίξε μια ματιά!
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate