Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Επιστροφή στις νίκες και τώρα... πάει Τούμπα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Επιστροφή στις νίκες και τώρα... πάει Τούμπα!

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Επιστροφή στις νίκες και τώρα... πάει Τούμπα!
Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες με ένα γκολ στην αρχή του ματς με τον Μασούρα (4') και άλλο ένα στο τέλος από τον Τικίνιο (88') πήρε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022. Οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν στις επιτυχίες μία εβδομάδα πριν αγωνιστούν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που ήταν ανώτεροι, είχαν κατοχή της μπάλας και δεν κινδύνεψαν από τους Ηπειρώτες. Η ομάδα του Μεταξά έδειξε φανερά επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες και δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ξανά με τριάδα στην άμυνα

Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με τρεις στόπερ, τους Μανωλά, Αβραά, Μπα, ενώ στη δεξιά πλευρά επέλεξε τον Ανδρούτσο αντί του Λαλά και στην επίθεση τον Βαλμπουενά αντί του Λόπες. Από την άλλη ο Ηρακλής Μεταξάς είχε περιορισμένες επιλογές και παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1. Οικονομόπουλος, Κάργας, Εραμούσπε και Σάλιακας ήταν στην άμυνα με τον Στάνκο και Καραχάλιο στα χαφ. Τριάδης, Σιόντης και Μπρένερ έπαιξαν πίσω από τον Παντελάκη.

Το γρήγορο γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το κατάφερε αυτό στο 4' όταν Μασούρας μπήκε ανάμεσα σε Σάλιακα και Σούλη και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ πολύ νωρίς και στη συνέχεια τα πράγματα έδειχναν να είναι πολύ πιο απλά γι' αυτούς. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν στην κατοχή τους τη μπάλα και την κυκλοφορούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του έδειχνε φανερά επηρεασμένος από τις πολλές απουσίες που είχε και περίμενε τον Ολυμπιακό πίσω από τη σέντρα. Οι ποδοσφαιριστές του Μεταξά δεν είχαν κίνηση και δεν πίεζαν σωστά τους "ερυθρόλευκους".

Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την πλευρά τους παρά την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις. Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά ξανά στο 27' και μετά και μετά στο 42'. Δημιουργικά η ομάδα του Πειραιά είχε θέματα και έδειχνε να βγαίνει μόνο από δεξιά στην επίθεση με τον Βαλμπουενά και τον Ανδρούτσο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες. Όπως και να 'χει το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Άλλαξε διάταξη ο ΠΑΣ, αλλά όχι εικόνα

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μεταξάς προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα του και μετέτρεψε τη διάταξη του σε 4-4-2. Η ομάδα της Ηπείρου έβγαλε μια διάθεση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και να του δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό δεν κράτησε περισσότερο από πέντε λεπτά και γρήγορα η εικόνα του αγώνα θύμιζε αυτό που βλέπαμε στα πρώτα 45 λεπτά. Δηλαδή ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και ήλεγχε πλήρως το ρυθμό της αναμέτρησης.

Στο 57' ο Μανωλάς έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, αλλά ο Σάλιακας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν έντονος με τον ΠΑΣ να στέκεται στο μισό γήπεδο και περισσότερο να περιμένει τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, από την πλευρά τους δυσκολεύονταν να φτιάξουν φάσεις και να ανοίξουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Την ίδια ώρα ο Τζολάκης παρέμενε θεατής του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν καθάριζε το ματς. Ο Μαρτίνς, πάντως ακόμα και όταν έχασε τον Μανωλά λόγω τραυματισμού δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη και ο Λαλά έγινε ο τρίτος στόπερ. Ο ΠΑΣ επιχείρησε και με την είσοδο του Μίνα να πιέσει στα τελευταία λεπτά και να γίνει πιο τολμηρός, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι. Τελικά λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τικίνιο να διαμορφώνει το 2-0 και να "κλειδώνει" τη νίκη στο 88ο λεπτό.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Σκόρερ: 4' Μασούρας, 88' Τικίνιο

Κίτρινες: 36' Μπρένερ, 63' Καραχάλιος

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70' Λαλά), Μπα - Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ - Μασούρας, Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (70' Τικίνιο)

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόποουλος (60' Ρίζος), Καραχάλιος, Στάνκο, Σιόντης (46' Μορέιρα), Μπρένερ (80' Μίνα), Τριάδης (60' Λώλης), Παντελάκης (46' Λιάσος).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
► Τελευταίες ειδήσεις!
Πηγή
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate