Η τρέλα του Μανωλά – «Αφησε» 11.000.000 €, ξεκινάει προπονήσεις στο Ρέντη, μπαίνει στη λίστα και πάει… Καραϊσκάκη

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η τρέλα του Μανωλά – «Αφησε» 11.000.000 €, ξεκινάει προπονήσεις στο Ρέντη, μπαίνει στη λίστα και πάει… Καραϊσκάκη

Η τρέλα του Μανωλά – «Αφησε» 11.000.000 €, ξεκινάει προπονήσεις στο Ρέντη, μπαίνει στη λίστα και πάει… Καραϊσκάκη
To10.gr καταγράφει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μανωλά στον Ολυμπιακό και όσα έγιναν για να «γυρίσει σπίτι» του.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Κώστας Μανωλάς ήθελε να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Το είχε αποφασίσει. Αλλά κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να φύγει από κάπου και να πάει κάπου αλλού, εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση στο «θέλω» του. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά επιβεβαίωσε στην πράξη ότι ήθελε το ίδιο, ίσως και περισσότερο, να βάλει και πάλι στην αγκαλιά του, ένα από τα πιο άξια τέκνα του. Ένα ποδοσφαιρικό «δημιούργημα», σχεδόν… προσωπικό. Του Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι κανείς, ποτέ, δεν πίστεψε στις δυνατότητες και το ταλέντο του Μανωλά περισσότερο από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλησε να μεταφέρει μέρος του credit στους προπονητές, τους γυμναστές και συνολικά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρόλευκων έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο από όλους. Ο ίδιος τον απέκτησε, κόντρα στις τότε περί του αντιθέτου εισηγήσεις. Ο ίδιος επέμενε να είναι αυτός που θα παίζει και όχι πιο «φτασμένοι» και έμπειροι παίκτες. Ο ίδιος του άνοιξε την πόρτα και του επέτρεψε να ζήσει το όνειρο όταν ήρθε η πρόταση της Ρόμα. Και εάν υπάρχει ένας που τα γνωρίζει όλα αυτά, αυτός δεν είναι άλλος από τον νέο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Επειδή πάντα σε μια μεταγραφή οι αριθμοί παίζουν ρόλο, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι με βάση όσα προκύπτουν από την Ιταλία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το «ναι» της Νάπολι, πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στα 3.000.000 €. Ωστόσο, το πραγματικό ποσό που έχει να λαμβάνει η Νάπολι, είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο λόγος; Η πώληση του Μανωλά από μόνη της είναι μια οικονομική ανάσα. Καθώς ο Ελληνας στόπερ αμειβόταν με σχεδόν 4.500.000 € τον χρόνο στον ιταλικό Νότο. Είχα να παίρνει ακόμη, έως το 2024 που έληγε το συμβόλαιό του, σχεδόν 11 εκατομμύρια. Καθαρά. Χωρίς μπόνους. Αφησε αυτά τα λεφτά, έχοντας πλήρη γνώση ότι δεν θα μπορούσε να τα πάρει στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΕ 11.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΗΡΕ 6.000.000 ΓΙΑ 3,5!

Κι όμως, για έναν παίκτη όπως ο Μανωλάς, είναι απαραίτητες οι υπερβάσεις. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έκανε μια τέτοια υπέρβαση. Του προσέφερε συμβόλαιο 3,5 χρόνων (2025), με απολαβές που θα φτάνουν λίγο κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Και συνολικά θα ξεπεράσουν τα 6.000.000 σε αυτό το διάστημα. Και πάλι, όμως, τα χρήματα που άφησε ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός για να γυρίσει σπίτι του, δείχνουν την ασίγαστη επιθυμία του να παίξει ξανά με τα ερυθρόλευκα. Και αυτό έγινε.

Στις ειλικρινείς σχέσεις τα λεφτά δεν είναι το παν. Ο Ολυμπιακός «έφτιαξε» τον Μανωλά έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αυτός που τον πίστεψε. Τον πήρε στον Πειραιά. Τον… επέβαλλε σχεδόν με πείσμα και πίστη στις δυνατότητες και το ταλέντο του. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Όχι μόνο επειδή ο Ελληνας στόπερ «έφερε» 15.000.000 € με την πώλησή του στη Ρόμα. Αλλά διότι ο Μανωλάς έφτασε στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά δεν άλλαξε. Δεν ξέχασε. Και μετά τη μεταγραφή των 36.000.000 € στη Νάπολι, πάλι τον Ολυμπιακό σκεφτόταν.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ – ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ EUROPA

Από εδώ και πέρα, ωστόσο, το ζητούμενο για όλους είναι ο Κώστας να μπει γρήγορα στη μάχη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Από την Παρασκευή, μάλιστα, ξεκινάει προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, υπό την επίβλεψη του Πέδρο Μαρτίνς. Χωρίς να χασομερά. Και χωρίς να χρειάζεται και πολύ χρόνο για να επανέλθει στο 100%, κάτι που φάνηκε και από τις ιατρικές εξετάσεις του, που ήταν πολύ καλές. Στόχος, είναι να είναι διαθέσιμος για το πρώτο παιχνίδι του 2022, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μεγαλύτερος στόχος, να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της άμυνας του Ολυμπιακού. Και οδηγό στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, αλλά και στην πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο Μανωλάς θα είναι μία από τις 3 αλλαγές της λίστας. Εχει κανονικά δικαίωμα να δηλωθεί και να παίξει με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη από φέτος, παρότι στη φάση των ομίλων του Europa League αγωνίστηκε με τη Νάπολι. Και θα παίξει. Μάλιστα, ειδικά εάν διεξαχθεί το Κόπα Αφρικα, θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Σισέ. Παίζοντας δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate