Τα 10 deals των 92 εκ. δείχνουν... μονόδρομο για Αγκιμπού - Σπάει το ρεκόρ Ποντένσε!

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Τα 10 deals των 92 εκ. δείχνουν... μονόδρομο για Αγκιμπού - Σπάει το ρεκόρ Ποντένσε!

Τα 10 deals των 92 εκ. δείχνουν... μονόδρομο για Αγκιμπού - Σπάει το ρεκόρ Ποντένσε!
Γιατί δεν φεύγει τώρα και το πρωτάθλημα που θα πάρει μεταγραφή! 
 
Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο για την υπόθεση του μικρού Καμαρά. Η αλήθεια και οι υπερβολές των τελευταίων ημερών και γιατί ο Ολυμπιακός είναι πιο αξιόπιστος για σκανάρισμα από το Κόπα Άφρικα. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι και πάλι στην διεθνή επικαιρότητα, με  μπαράζ δημοσιευμάτων για τα κλάμπ που τον θέλουν, εκείνα που τον παρακολουθούν και αυτά που θα στείλουν μαζικά σκάουτς στο Καμερούν για να τον "τσεκάρουν" στο 34ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής!

Κάπως έτσι βέβαια χτίζεται το προφιλ ενός σπουδαίου ταλέντου, με τον Ολυμπιακό ασφαλώς να βγαίνει κερδισμένος αφού κακά τα ψέματα ο στόχος ασφαλώς είναι μια περήφανη πώληση, με τρελή υπεραξία.

Είτε μιλάμε για 20.000.000 ευρώ, είτε για 15, είτε για λιγότερα (όσον αφορά στο καρτελάκι με την τιμή του), αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορεί να γίνει...σύγκριση με τα 130.000 ευρώ που κόστισε στους "ερυθρόλευκους" (με βάση τα τροφεία που πληρώθηκαν το καλοκαίρι στην Λιλ).

Πάμε και στην... ρεαλιστική πραγματικότητα: να φύγει στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Αγκιμπού ξεχάστε το. Δεν συμφέρει το κλάμπ, απο κάθε πλευρά (κι αγωνιστικά). Ανεξάρτητα απο το αν και τι ύψους επίσημες προτάσεις γίνουν στον Ολυμπιακό...

Διαχρονικά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι καταγράφονται πολύ υψηλότερες τιμές πώλησης σε σχέση με το χειμερινό, υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος /μεγαλύτερη ζήτηση, καλύτερα περιθώρια να "δουλευτεί" η περίπτωσή του. Πόσο μάλλον αν εξαργυρώσει και μια πορεία της ομάδας του στο Europa League.

Το Κόπα Αφρικα, επίσης, θα παίξει ρόλο. Για να μην... γίνει τώρα πώληση! Και όχι για αυτό που ... επικοινωνείται κατά κόρον. Δηλαδή πως θα πάνε πέντε,δεκα,δεκαπέντε ομάδες στο Κόπα Αφρικά για να σκανάρουν τον Αγκιμπού Καμάρα. Μιλάμε για... γκράντε επικοινωνιακό βερμπαλισμό, για να μην πω μπαρούφα!

Εξηγούμαι: ο "μικρός Καμαρά" παίζει στον Ολυμπιακό, δηλαδή σε ένα κλάμπ με συνεχή παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA. Οι ομάδες τύπου Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Νιουκάστλ και λοιπές, δεν χρειάζεται να πάνε να τον δούν με την Γουινέα στο Κόπα Αφρικά για να τον... ανακαλύψουν ή να του κάνουν το scouting report.

Τον έχουν ανακαλύψει, τον έχουν σκανάρει και θα τον ξαναδούν για το λεγόμενο check in της εξελιξής του, μέσα στο πολύ πιο αξιόπιστο (συγκριτικά με το Κόπα Αφρικά) πλαίσιο της παρουσίας του στα μάτς του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η αλήθεια...

Όπως και ασφαλώς μετράει οτι ο Ολυμπιακός δεν είναι... ελληνικό κλάμπ στις πωλήσεις του. Τα μεταγραφικά deal του με το κορυφαιο πρωτάθλημα στον κόσμο, που σηκώνει να πληρώνει μεγάλες υπεραξίες - κι αναφέρομαι στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ - δεν είναι συγκυριακά ή με μια ομάδα αλλά... πλουραλιστικά και διαχρονικά.

Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη 'εχει "κτίσει" αυτή την εξαγωγική διαδικασία με την συγκεκριμένη κορυφαία αγορά. Ιδού και οι αποδείξεις: Ποντένσε (20 εκατ./ Γούλβς), Μήτρογλου (15,5/Φούλαμ), Μιλιβόγεβιτς (15,1 εκατ./ Κρύσταλ Πάλλας), Τσιμίκας (13,5/Λίβερπουλ), Σα (8 εκατ./Γούλβς), Μιραλάς (7,7 εκατ./Έβερτον), Μαζουακού (7,5 /Γουέστ Χαμ), Αμπντούν (2,2 εκατ./Φόρεστ), Τζιμπούρ (1,5 εκατ./Φόρεστ), Ομάρ (1 εκατ./Χάλ)!

Συνολικά 10 deals στην Αγγλία, 9 πωλήσεις + 1 δανεισμό, χωρίς να λογαριάζω τις μετακινήσεις στην Νότιγχαμ όταν η ιδιοκτησία της πέρασε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μιλάμε συνολικά για πωλήσεις 92.000.000 ευρω, σε 8 διαφορετικές αγγλικές ομάδες (απο όλα τα επίπεδα) τα τελευταία 9 χρόνια απο πλευράς Ολυμπιακού!

Στο δια ταύτα: η ερμηνεία όλων των παραπάνω οδηγούν στο εύκολο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός για να πετύχει νέο ρεκορ, της υψηλότερης πώλησης παίκτη απο ελληνικό κλάμπ, θα το πετύχει μόνο μέσω της Πρέμιερ Λιγκ.

Κι αυτό που δεν κατάφερε με τον Μαντί Καμαρά είναι αρκετά πιθανό να το πετύχει προσεχώς με τον συμπατριώτη και συνεπώνυμο του, Αγκιμπού! Χρειάζεται όμως, καλή προεργασία και το σωστό τάϊμινγκ για να ξεπεράσει ο "μικρός Καμαρά" την περήφανη πώληση του Ποντένσε και να καταγραφεί έτσι το νέο ρεκόρ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate