Ολυμπιακός: Οι παίκτες της β' ομάδας που έχουν ξεχωρίσει και παρακολουθεί ο Μαρτίνς

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός: Οι παίκτες της β' ομάδας που έχουν ξεχωρίσει και παρακολουθεί ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οι παίκτες της β' ομάδας που έχουν ξεχωρίσει και παρακολουθεί ο Μαρτίνς
Ο Ολυμπιακός Β' έχει παίξει τα πρώτα του οκτώ παιχνίδια στη Super League 2, υπάρχουν παίκτες που ήδη έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους και ο Πέδρο Μαρτίνς τούς παρακολουθεί στενά.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Το ημερολογιακό έτος ολοκληρώνεται και ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα στην πρώτη σεζόν του Ολυμπιακού Β'. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει σε οκτώ παιχνίδια στη Super League 2 και ακόμη δεν έχουν γνωρίσει την ήττα. Η ομάδα του Άριελ Ιμπαγάσα έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς και είναι στην 4η θέση του Α' Ομίλου πίσω από Αναγέννηση Καρδίτσας (16), Βέροια (21) και Ξάνθη (22).

Σκόπος μίας β' ομάδας δεν είναι μονάχα τα αποτελέσματα. Πρωταρχικός στόχος μίας ομάδας που έχει παίκτες Κ23 είναι η παραγωγή ποδοσφαιριστών. Δηλαδή, η προετοιμασία των νέων παιδιών για την πρώτη ομάδα, μέσα από ένα ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως είναι φυσικό, παρακολουθεί στενά τους παίκτες της δεύτερης ομάδας. Βλέπει την εξέλιξή τους, ώστε να διαπιστώσει πότε θα είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να ανέβουν σκαλί. Έχει βρεθεί στις εξέδρες γηπέδων που έχει αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Β' για να δει την πρόοδο παικτών του, ενώ έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά του Ιμπαγάσα.

"Είναι κατί πολύ ενδιαφέρον, γιατί τα παιδιά αυτά τα αντιμετωπίζουμε πλέον ως επαγγελματίες και έχουμε καθημερινή συνεργασία και επίβλεψη. Είναι κάτι σημαντικό γιατί θα βοηθήσει τα παιδιά να προετοιμαστούν και να έχουν πολύ καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν πιο εύκολα καλύτεροι επαγγελματίες" είχε δηλώσει ο Πορτογάλος προπονητής για την β' ομάδα λίγο πριν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι τέσσερις... άχαστοι

Ήδη στον Ολυμπιακό Β' υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στα πρώτα οκτώ παιχνίδια και όπως είναι λογικό έχουν στρέψει το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς πάνω τους. Στο ρόστερ του Άριελ Ιμπαγάσα υπάρχουν οι τέσσερις... άχαστοι ποδοσφαιριστές, δηλαδή αυτοί που έχουν στα πόδια τους τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα ματς της Super League 2.

Ο πρώτος είναι ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, ο οποίος έχει παίξει και στα οκτώ 90λεπτά (720 λεπτά). Ο 20χρονος είναι το βασικό γρανάζι στην άμυνα του Ολυμπιακού Β' στα πρώτα παιχνίδια, με τον Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ να είναι ο παρτενέρ του στα επτά από τα οκτώ ματς. Συνολικά, η ερυθρόλευκη άμυνα λειτουργεί πολύ καλά, έχοντας δεχθεί μονάχα πέντε γκολ, κάτι που πιστώνεται και ο Μπαγκαλιάνης.

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος δεν έχει χάσει επίσης λεπτό στη β' ομάδα των ερυθρόλευκων (720 λεπτά). Ο 19χρονος μπακ είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ήταν εκ των παικτών που πήρε μαζί του ο Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία των Πειραιωτών στην Αυστρία το καλοκαίρι.

Ο Αποστολόπουλος σε φιλικό του Ολυμπιακού
Ο Αποστολόπουλος σε φιλικό του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Ξενιτίδης είναι επίσης από τους... άχαστους του Άριελ Ιμπαγάσα (716 λεπτά) και βασικός στον ερυθρόλευκο άξονα, έχοντας μάλιστα και το περιβραχιόνιου του αρχηγού. Στα 22 του είναι και από τους πιο "έμπειρους" έχοντας 29 συμμετοχές στην Ζένες Ες και τέσσερις στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Τέλος, ο Νεμάνια Νίκολιτς έρχεται τέταρτος στη σχετική λίστα με 693 λεπτά συμμετοχής. Ο 20χρονος Βόσνιος, ο οποίος και πέρσι αγωνίστηκε στη Super League 2 ως δανεικός στα Χανιά, έχει ενεργό ρόλο στη β' ομάδα και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Νίκολιτς έχει σκοράρει και ένα γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Επίσης, ο Κινκουέ έχει παίξει 630 λεπτά σε επτά παιχνίδια, ενώ οκτώ συμμετοχές έχουν οι Βοΐλης, Κωστή, Κίτσος, Ντόι.

Ο πρώτος σκόρερ Βοΐλης, ακολουθεί ο Κωστή

Ο Ολυμπιακός Β' έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα εννέα φορές στα πρώτα οκτώ παιχνίδια στη Super League 2. Τα τρία εξ αυτών τα έχει πετύχει ο Αλέξανδρος Βοΐλης. Ο 21χρονος κεντρικός επιθετικός έχει σκοράρει κόντρα στον ΠΑΟΚ Β', τον Πανσερραϊκό και τη Βέροια. Ο νεαρός στράικερ έχει πετύχει αρκετά γκολ για τους ερυθρόλευκους κατά την καριέρα του, καθώς στον Ολυμπιακό Κ19 έχει σκοράρει 31 γκολ σε 72 συμμετοχές. Γι' αυτόν λόγο έχει και τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Πίσω από τον Βοΐλη στους πρώτους σκόρερ του Ολυμπιακού Β' είναι ο Ιωάννης Κωστή, ο οποίος έχει πετύχει δύο γκολ. Ο 21χρονος Κύπριος είναι από τους πιο ταλαντούχους παίκτες των ερυθρόλευκων, αλλά και της χώρας του. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον χειμώνα του 2020, έχει δοθεί δανεικός σε Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, ενώ τώρα με πιο στενή δουλειά στον Ρέντη, παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και ετοιμάζεται να ανέβει επίπεδο.

Τα πρότζεκτ των Αλγκασίμ Μπα - Κινκουέ

Δύο από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ του Ολυμπιακού είναι ο Αλγκασίμ Μπα και ο Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ. Ανήκουν στην κατηγορία των Μαντί Καμαρά και Παπέ Αμπού Σισέ, δηλαδή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που πήγαν στους ερυθρόλευκους σε νεαρή ηλικία και πλέον έχουν γίνει βασικά μέλη της πρώτης ομάδας, με την προοπτική να φέρουν και αρκετά χρήματα στον Ολυμπιακό με μία ενδεχόμενη μεταγραφή τους.

Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Αλγκασίμ Μπα το καλοκαίρι από την Ρενεσάνς της Γουινέας. Ο 19χρονος επιθετικός έχει τρεις συμμετοχές φέτος στον Ολυμπιακό Β' και έχει σκοράρει και ένα γκολ. Επιπλέον έχει παίξει και σε δύο παιχνίδια της πρώτης ομάδας με τον Ατρόμητο στη Super League Interwetten και τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Αλγκασίμ Μπα πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός Β' - ΠΑΟΚ Β'
Ο Αλγκασίμ Μπα πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός Β' - ΠΑΟΚ Β' EUROKINISSI SPORTS

Ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι και αυτό του Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός ύψους 1,96 έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της Τρουά, αλλά και της Ίντερ, απ' όπου τον απέκτησαν οι ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι. Τη φετινή σεζόν στη Super League 2 είναι από τα βασικά "γρανάζια" των ερυθρόλευκων στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μπαγκαλιάνη με επτά συμμετοχές.

Το πρώτο τεστ με τον Λεβαδειακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολουθεί στενά την β' ομάδα και με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάζει τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Απόδειξη το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, ο Πορτογάλος προπονητής κάλεσε στην αποστολή πολλούς ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Β'.

Συγκεκριμένα τους Νίκολιτς, Μπαγκαλιάνη, Αποστολόπουλο, Κίτσο, Κωστή, Ξενιτίδη, Μαρίνο και Αλγκασίμ Μπα. "Άρωμα" β' ομάδας είχε και η βασική ενδεκάδα με τους Αποστολόπουλο και Μπα να ξεκινούν το παιχνίδι από την αρχή. Ο Φώτης Κίτσος, ο οποίος είναι επίσης από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει φέτος στο αριστερό άκρο της επίθεσης της β' ομάδας, αντικατέστησε τον Αποστολόπουλο στο 46'. Την θέση του Βρουσάι πήρε στα τελευταία έξι λεπτά και ο Γιώργος Μαρίνος.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 σε αυτό το παιχνίδι, όμως ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των ποδοσφαιριστών της δεύτερης ομάδας. Φυσικά έπεται και συνέχεια, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι ακόμη στο ξεκίνημά του.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate