Ολυμπιακός: Οι ανανεώσεις, η μεταγραφή μπακ, η πώληση, οι "σειρήνες" και οι νέες ευκαιρίες

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Ολυμπιακός: Οι ανανεώσεις, η μεταγραφή μπακ, η πώληση, οι "σειρήνες" και οι νέες ευκαιρίες

Ολυμπιακός: Οι ανανεώσεις, η μεταγραφή μπακ, η πώληση, οι "σειρήνες" και οι νέες ευκαιρίες
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Πέδρο Μαρτίνς και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και το μόνο που απομένει είναι το τελικό ραντεβού της διοίκησης με τον Πορτογάλο τεχνικό και τον Μαροκινό σέντερ φορ για να κλείσουν τα deal.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα σχετικά με τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Πέδρο Μαρτίνς και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό. Οι δύο υποθέσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία και πληροφορίες αναφέρουν πως απομένει το τελικό ραντεβού της διοίκησης με τον Πορτογάλο τεχνικό και τον Μαροκινό σέντερ φορ για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι συζητήσεις αφορούν τη συνεργασία με ορίζονται διετίας και εμφανίζονται θετικές όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Στην περίπτωση του Μαρτίνς παραμένει ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο κάποιας πρότασης από ομάδα της Αγγλίας ή άλλης από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο τέλος της σεζόν.

Όσο για τον Αραμπί μπαίνει πλέον στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και οι ερυθρόλευκοι προτίθενται να τελειώσουν άμεσα το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας τους. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για συμβόλαια με αποδοχές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για τον καθένα, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

Πέρα από τις δύο ανανεώσεις συμβολαίων, στον Ολυμπιακό ασχολούνται και με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Η προσθήκη αριστερού μπακ αποτελεί προτεραιότητα, αφού η πειραϊκή ΠΑΕ απέκτησε τον Κώστα Μανωλά για το κέντρο της άμυνας και παρέμεινε ο Μπα. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι δεν καίγονται άμεσα για τη μεταγραφή κεντρικού χαφ, αφού ο Μαντί Καμαρά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Γουινέας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Εκτός πια και αν προκύψει επίσημη πρόταση για την παραχώρηση του Μαντί.

Ο Χασάν Καμαρά, ο Κονάν, ο Ζαγαρίτης και η έκπληξη

Σχετικά με τον αριστερό μπακ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και άλλοι είναι για να διεκδικήσουν άμεσα θέση βασικού και άλλοι για να αποτελέσουν εναλλακτική λύση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Για παράδειγμα, ο Χασάν Καμαρά της Νις που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ως δανεικός με οψιόν αγοράς είναι παίκτης που λογίζεται ως βασική επιλογή. Ο 27χρονος Γάλλος πλάγιος αμυντικός (με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού) έχει χρηματιστηριακή αξία αυτή τη στιγμή 6.000.000 και η Νις τον απέκτησε πριν από ενάμιση χρόνο από τη Ρεμς αντί 4.000.000 ευρώ.

Επί τη ευκαιρία, στη Ρεμς αγωνίζεται ένας αριστερός μπακ που γνωρίζει καλά ο Μαρτίνς από την κοινή τους θητεία στη Βιτόρια Γκιμαράες. Πρόκειται για τον Γκισλέν Κονάν, τον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προωθήσει από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα της Γκιμαράες. Ο 26χρονος αριστερός μπακ από την Ακτή Ελεφαντοστού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ρεμς και διανύει πολύ καλή περίοδο στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα στην περίπτωσή του είναι πως τούτο το διάστημα βρίσκεται στην πατρίδα του ενόψει της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ωστόσο, πλέον έχει το δικαίωμα να υπογράψει από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας του ως ελεύθερος με προοπτική να ενταχθεί το καλοκαίρι. Για την απόκτηση του Κονάν, η αξία του οποίου είναι στα 6.000.000, έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον η Λιλ και η Σεντ Ετιέν.

Από την άλλη, υπάρχει στα υπόψιν η περίπτωση του Βασίλη Ζαγαρίτη. Ο 20χρονος αριστερός μπακ της Πάρμα (και πρώην του Παναθηναϊκού) θα ήταν μία λύση για πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ αυτή τη στιγμή, αλλά με την προοπτική εξέλιξης και της επένδυσης για το μέλλον.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός μάς έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις στις μεταγραφές και δεν αποκλείεται οι άνθρωποί του να επιφυλάσσουν ακόμη μία τον Ιανουάριο.

Η πώληση του Σεμέδο

Εκτός από το ενδεχόμενο νέων αφίξεων παικτών, ίσως υπάρξει και πώληση ποδοσφαιριστή/ών. Η Πόρτο επιμένει για τον Ρούμπεν Σεμέδο και στην Πορτογαλία θεωρούν θέμα χρόνου να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Στην πειραϊκή ΠΑΕ δεν επιθυμούν τον δανεισμό του παίκτη, αλλά θα συζητούσαν την πώλησή του με ένα ποσό γύρω στα 7.500.000 ευρώ. Η Πόρτο δύσκολα θα έβγαζε αυτό το ποσό από το ταμείο της αυτή τη στιγμή, γι´ αυτό και γίνεται καθημερινά λόγος στην Πορτογαλία για δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι ύψους 5.500.000 ευρώ. Για την ώρα, δεν έχουν ακουστεί ή γραφτεί στην Ιβηρική για μεγαλύτερο ποσό.

Το ενδιαφέρον για Αγκιμπού, Μαντί, Σισέ και Μπα

Από εκεί και πέρα, τέσσερις Αφρικανοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να φτάσει προσφορά στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Οι δύο παίκτες βρίσκονται στο Ρέντη (ο Μαντί Καμαρά και ο Ουσεϊνού Μπα) και οι άλλοι δύο στις αποστολές των εθνικών ομάδων ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (Αγκιμπού Καμαρά, Πάπε Αμπού Σισέ).

Προς το παρόν, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν στα χέρια τους επίσημη πρόταση για την παραχώρηση κάποιου εκ των παραπάνω ποδοσφαιριστών. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ό,τι δεν μπορεί να προκύψει προσφορά σε μία, σε δύο ή σε τρεις εβδομάδες, αφού τώρα ανοίγει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Ο Αγκιμπού Καμαρά παρακολουθείται -λαμβάνοντας υπόψη και τα διεθνή δημοσιεύματα- από την Λίβερπουλ, την Νιούκαστλ, την Νις και όχι μόνο. Ο Μαντί Καμαρά φέρεται να απασχολεί την Νάπολι, την Φιορεντίνα, την Μαρσέιγ και την Νις. Ο Σισέ κάνει γκελ στις γαλλικές ομάδες, όπως και ο Μπα τον οποίο όμως θέλει η Σεντ Ετιέν με εξάμηνο δανεισμό. Όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν λόγους τούτη την ώρα να συναινέσουν στον δανεισμό του τελευταίου, από τη στιγμή που θα απουσιάσει ο Σισέ για ένα μήνα.

Νέες ευκαιρίες για Μπα, Βρουσάι και Λοβέρα

Κατά τα άλλα, η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αποτελεί το έναυσμα για να αρπάξουν κάποιοι παίκτες την νέα ευκαιρία που προτίθεται να τους δώσει ο Μαρτίνς, ώστε να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους.

Ο Μπα, για παράδειγμα, έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην ιεραρχία των στόπερ. Βασικές επιλογές του Πορτογάλου στα στόπερ αποτελούν ο Παπασταθόπουλος και ο Σισέ και πλέον προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό και ο Μανωλάς.

Ο Λοβέρα έχει τη δυνατότητα να πείσει τον Μαρτίνς ότι αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ αξιοποιώντας τη δεύτερη ευκαιρία, τη στιγμή μάλιστα που θα απουσιάσουν όλο τον Ιανουάριο οι Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες και Ονιεκούρου λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Επιπλέον, ο Βρουσάι θα βρει και εκείνος χώρο στις θέσεις των εξτρέμ (πίσω από τον Λόπες και τον Βαλμπουενά), καθώς θα λείψουν για ένα μήνα οι τρεις Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που αναφέραμε παραπάνω και είναι στο χέρι του κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου προπονητή. Η πραγματικότητα πάντως είναι πως ο 23χρονος επιθετικός άξιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό της περιόδου.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate